Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Jokkmokk i mitt hjärta....

Vill du följa med till Jokkmokk där detta spåret fanns 1976.'

Stationshuset ser likadant ut nu vilket glädjer mig för mycket är borta sedan jag var med  fotografer från SJ:s fotoklubbar för att dokumentera Inlandsbanans norra del.

Den gamla kyrkan har byggts om exakt som den såg ut innan lågorna tog den 1972.

Det var där jag träffade samen Petter Pirtzi som undrade "var skall du gack". Det var då jag lärde känna Karin Svensson som undrade vem Petter var ute och gick med.Jag fick reda på när Petter hade födelsedag så jag skickade ett kort till honom. Jag fick sedermera veta att han aldrig fått kort tidigare. Han hade gått omkring och visat det för många. Karin Svensson bjöd hem mig till sin stuga.

Så kom jag och Jonen min till Ligga där Karin Svensson ägde denna stugan. Den låg så vackert på många sätt. Hon bjöd in oss på kaffe fika med smörgås till. Hon lärde mig skiva smör som var fryst med osthyveln.

Hon ägde många instrument. Hon tog fram gitarren och sjöng mest psalmer för oss. Vi brevväxlade i många år. Hon sände inspelningar från radion där hon medverkat då och då. Inte ofta jag har träffat på två så intressanta människor som Petter och Karin.

Postat 2017-07-08 23:19 | Läst 1484 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Från trädgården den 5 juli....

Några av de blommor som jag fotografera sen kväll. Ha det gott på alla sätt.

Postat 2017-07-07 00:09 | Läst 1069 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Moderna i Stockholm med Marie-Louise Ekman vad tyckte jag egentligen...

Marie-Louise Ekman har ohämmat rört sig mellan måleri, skulptur, film och teater sedan 1960-talet. I Ekmans bildvärldar framträder vardagens absurda konstruktioner där människor delar bord med djur och brakskitsgubbar, omgivna av folkhemmets blommiga tapeter.

Presentationen av henne på moderna.

Ni får själv gå dit om ni gillar hennes konstverk. Jag förstår inte varför hon vill förmedla bajskorvar på nästan alla tavlor...men förstår helt klart hon är en stor konstnär.

Niki de Saint Phalle har skapat dessa häftiga konstverk för många år sedan det verkar som de är nymålade. Jag gillar dessa mycket. Vilken fantasi hon har.

Vi bodde en natt på hotell Scandia som ligger vid Klara kyrka mitt emot centralstationen. Hotellet är tillbyggt för en del år sedan det omfattar ett helt kvarter. Ferlin står så tryggt ...det är många som är nyfikna på vem denna man är...överst rad två är Bellmans grav som finns på Klara kyrkogård.  Mittenbilden är från Kulturhuset mot skyskrapan..så vackra Klara kyrka.

Gillar stadens arkitektur mer än utställningen på Moderna som dessutom inte hade den goda mat som de alltid haft tidigare. Blir inte bra när man själv skall gräva i varmrätterna ....många gräver ojämt så det ser osmakligt ut.  synd det.

Längesedan jag var här på FS vet egentligen inte varför säkerligen för mycket att göra utomhus denna vår och sommar.

Ha det bra alla mina vänner.

Postat 2017-07-03 23:18 | Läst 1247 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera