Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Tjärkaffe på samiskt vis

Kaffe med smak av vedrökt tjära eller "lemmelkaffe" blev helgens upplevelse i Pajala. 

//Perran

Inlagt 2014-12-10 19:20 | Läst 2498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vilka fina bilder du bjuder på! Kaffepannan är extra stämninghöjande - är det inte så att de också lägger i någon form av ost i kaffet? Har hört detta på radion för ett tag sedan ;-)
Fint och färgstarkt porträtt på den samiske mannen också - effektfullt med elden i bakgrunden. Anar att ni har snö?!

Hälsningar/Kirsten
Svar från Per Lundström 2014-12-19 00:39
Hej Kirsten! Kul du gillade detta, ja det stämmer, visst brukar man ibland ha så kallad kaffeost. Det lägges som småbitar i kaffet (främst i Tornedalen) eller ätes vid sidan av med hjortronsylt (främst i Finland). Äter man osten som den är antingen varm eller kall gnisslar det när man tuggar den. Äter man den utan tillbehör är den ganska neutral i smaken, eller så kan man även lägga ner en bit torkad renkött, det funkar också ypperligt:)
Jo det finns lite snö här men det får gärna komma ännu mer, tackar för dina ord ha det gott!///Perran
Äkta stämning, fint!
- hawk
Svar från Per Lundström 2014-12-19 00:40
Hej Håkan! Ja detta är en del av livets goda eller hur!:) Kul att du gillade detta ha det gott//Perran
Dina kaffebilder är kanon!
Om man skulle... Nä jag kokar till frukost.
/Rs
Svar från Per Lundström 2014-12-19 00:40
Hej Roger! Kul att du gillar kaffebilderna, det är något extra att dokumentera:) Ta dig en god kopp rykandes kaffe! Ha det!//Perran