Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Abisko Naturvetenskapliga station

Abisko naturvetenskapliga station är en unik, modern och omfattande infrastruktur belägen i en sub-arktiska vildmarken område ca 200 km norr om polcirkeln.

//Per

Inlagt 2016-10-01 08:52 | Läst 1471 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ser både bekant ut och inte, tror stället har vuxit en del sedan jag var där. Min morbror bodde och jobbade där på 60-70 talet och jag var dit några gånger och hälsade på. Då var det tåg som gällde. Fina minnen från bus och upptäcktsfärder med kusinen i omgivningarna. Badet i Torneträsk var både kort och tämligen kylslaget.
Läcker bild där det ser ut som om husen ligger mitt i ingenting.
Svar från Per Lundström 2016-10-02 06:58
Hej Margareta! Oj vad spännande att höra att din morbror en gång jobbade där, finns det några bilder från det?
Ja det måste vara en trevlig arbetsmiljö att jobba i med tanke på naturen runt om, sen ser jag även lite här och där på fjället en massa mät och provstationer de har lite över allt de verkar jobba mycket utomhus givetvis, spännande arbetsplats. Ha en fortsatt trevlig helg!//Per
Margareta Cortés 2016-10-02 07:17
Jag har tyvärr inga bilder från där de bodde, tog nog mest på naturen. Men gissar att min kusin har några, min morbror är nu 90 år och bor nu i Kiruna på äldre boende.
Ser ut som om det fanns goda möjligheter till ett aktivt uteliv och själslig ro.
Svar från Per Lundström 2016-10-02 07:00
Ja verkligen, finns många möjligheter att spendera sin tid runt om på fjället både säkert i arbetet där och efter arbete, faschinerande arbetsmiljö, mitt i vildmarken! Ha det fint!//Per