Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Rapport från ett Älgtorn i skogen

Ny jakthelg stod för dörren och den sköna höstsolen var påväg upp. Idag var en ny spännande dag att sitta i älgtornet för man vet som sagt aldrig va som kan dyka upp eller inte.

Jag lägger upp bössan på räcket där den ligger säkert och börjar sätta mig tillrätta i dagens torn...

Jag spiller upp en rykandes varm kaffe i träkåsan och lägger den på trappsteget...

Sen är det bara sätta sig ner tillbakalutat och vänta! Se sig omkring och lyssna...

Plötsligt sprakar det igång i radion och något verkar hända, en av hunförarnas hundar har fått något i känning, det sägs att en ko och kalv har setts passera på ett hygge en bra bit bort från mig, men hunden verkar helt utom synhåll för hunföraren..spänningen stiger aningens..

Plötsligt prasslar det till och en av hundarna dyker upp framför tornet, den verkar då inte ett dugg intresserad av att jag sitter där uppe, konstigt:) Den springer vidare bort i skogen..

Efter några timmar i tornet passar det fint med lunch, denna gång gjorde jag det mycket enkelt och hade med mig min finska Retki mat-termos där varm pytt-i-panna fanns lättillgänligt. Annars brukar ju en stekpanna över elden bli det vanligaste alternativet men i tornet går också att äta!

Efter ytterligare några timmar utan någon älg börjar klockan slå skjutförbud och det är bara bege sig ner och ladda ur och "ladda om" för nästa dag. Samling vid pumpen varje dag med de andra jägarna.

Jaktledare Björn Sundgren med sin jakthund Azzar vid vägen för rastning.

Azzar och jämthunden Vista möter upp och nosar på varandra.

Jämthunden Vista verkar mycket nöjd över sin dag i skogen med sin husse trors dåligt med älg, men vad gör det när man får vara ute i naturen!

Snipp snapp slut var älgjaktens slut...iaf denna gång, nästa gång kanske det finns annat att rapportera från skogen....! //Perran

 

 

Inlagt 2012-10-15 12:24 | Läst 4190 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att få hänga med i jakttornet. Retki betyder utflykt, verkar ju vara en bra termos. Vad för ras är det på den svart vita hunden? Fina bilder på hundarna.
Svar från Per Lundström 2012-10-15 23:08
Hej Pia! Mat-termosen var en riktig succé då man inte planerar några längre luncher då elden ska fixas osv men inte samma känsla som med stekpannan!:) Den svarta hunden är en karelare och är ca 2,5 år nu om jag minns rätt, en hund som verkligen var full av energi, dessutom är det ju riktigt kul att få se när hundarna trivs som bäst då det får vara ute och söka, spåra jaga runt osv!:) Ha det gott! Mvh/Per