Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Testbild till hemsida (förstasida)

Hemsidan

Håller på med min blivande hemsida där det som sagt tar sin tid att göra allt som ska finnas med, har tagit fram en testbild med porträtt och ihopsvepande norrsken, det med naturen som är mitt tema i det stora hela.

Funderar vad ni som ser detta tycker, är det överdrivet spexigt på något sätt, eller bör man tona ner något, eller ska det bara vara enskilda bilder med porträtt (som jag i tidigare blogginlägg fick klart för mig med bild utan keps) eller skulle detta göra sig bra på hemsida? Tyck till, blir mycket tacksam för svar, frågar detta nu då jag arbetar för fullt på min hemsida:)

Bilden på mig själv är ett självporträtt jag arrangerat ihop i vardagsrummet, fick bli några tagningar inna allt stämde, med skärpan och placering osv.

Nedan har jag en testbild på sidan som den eventuellt kan komma att se ut på något sätt, dock ska profilbilden bytas ut mot den utan kepa

 

//Perran

Inlagt 2012-10-30 11:02 | Läst 3304 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ifall natur och naturfotografi är temat så känns kamera med blixt lite missvisande; det skickar associationer till inomhus- och studiofoto, åtminstone för min del. Annars är ju norrskenet magnifikt och omedelbart slagkraftigt.
Svar från Per Lundström 2012-10-30 11:46
Hej Björn! Du har helt rätt, det gör sig inte bra som helheten att ha en inomhusbild (studio) tillsammans med norrskenet, mycket bra tanke där, som jag helt å hållet missat i hur en presentation ska vara, tror det blir att ta profilbilden separat och inte tillsammans med naturbilden, tusen tack för dina synpunkter, norrskenet är för övrigt fotograferat i Abisko i det kallaste februari. Ha det Mvh/Per
Jag tycker det ser bra ut. Jag tycker bilderna smälter ihop på ett fint sätt. Jag kan också hålla med Björn lite att norrskenet får mig att tänka på dig som naturfotograf, alternativ en fotograf som bor i Norrland, medan blixten på kameran känns mer som studio eller porträtt. Fast visst använder vi naturfotografer även blixt ibland.

/Gunnar
Jag tycker det ser proffsigt ut men inser direkt vad även de andra kommenterat. Eftersom det sitter en bouncer på blixten så drar den verkligen till sej uppmärksamhet. Jag blir dock ännu mer övertygad om att kepsen måste bort från profilbilden (men den sticker ut fint i svartvitt). Du ser på gränsen till töntig ut (ursäkta uppriktigheten) på profilbilden i förhållande till bredden i det bildgalleri du visar.
Jag ser att du kommer att ha text på engelska, och vid första anblicken uppfattar jag den också som synnerligen korrekt. Det är viktigt för intrycket att om man har en engelsk version så ska den vara korrekt (inte bara grammatiskt utan även professionellt formulerad). Jag har sett så många versioner av hemsidor med taffligt formulerad engelsk text och då tappar tyvärr hela sidan i trovärdighet, även om fotografen är duktig. Konkurrensen är stenhård så det gäller att se även till de små detaljerna.
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström 2012-11-01 10:15
Hejsan Lena! Superbra att en som du kan komma att hjälpa till med synpunkter och detaljer kring detta, du har helt rätt! Profilbilden är på tok för stor samt att texterna ska ses över, sen är det mycket kvar som är att göra med sidan så den kommer återigen att hamna en stund på is, kanske förhoppningsvis lite tunnare is denna gång så det blir gjort:) Det var mer som en helhet att visa hur sidan kan komma att se ut och sen blir det fixa och kammat till så allt faller på rätt "platser!" Kul att du tog dig tid att fundera över detta det uppskattas verkligen, ha en toppendag Lena! Mvh/Perran