Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Kråkbär - årets smak

En kåsa full av kråkbär intog jag häromsistens, ja dessa bär har tydligen blivit årets smak i Blossas glögg, kan bli mycket intressant, aningens sträv och syrlig smak men en riktigt bra törstsläckare för vandraren.

En kråkbärsrapport från vildmarken.

Abisko Lappland

//Per

Inlagt 2016-10-01 07:12 | Läst 909 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En mycket vacker friluftsbild som jag kan tänka mej i både en kokbok och en resebroschyr som visar svensk fjällvärld.
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström 2016-10-02 06:50
Tack för dom orden Lena! Faktum är att detta bär smakar bättre ju senare på hösten det blir, provade att smaka några efter en tältnatt utanför Abisko när bäret blivit lite frostigare så blir smaken bättre, helt ok även om smaken ofta kan upplevas lite sträv, ska bli intressant att prova detta i glöggformat!:) ha en fin fotodag!//Per
En väldigt vacker bild och jag instämmer i Lenas kommentar. För övrigt har jag aldrig smakat kråkbär och din beskrivning får mig att bli nyfiken.
Svar från Per Lundström 2016-10-02 06:52
Hej Eva! Kul att du gillar bilden, jag har testat kråkbär ett antal gånger men klart är att det smakar bättre ju senare på hösten det blir, gärna lite frostigt ska det vara så blir smaken ännu bättre, men klart intressant att de ska tappa glögg på detta bär! Tydligen enormt nyttigt även kråkbär, ha en fin dag! //Per