Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Lakafiske och mera kaffe

Den senaste tidens fiske i hopp om fjällröding har istället resulterat i Lakafiske men vad gör det om man får lake, frågan är lite osäker bara vad man ska göra med den fisken. Lakasoppan är nog den mest kända i frågan om Lake men vi får se vad det blir det verkar nappa bra med lake, växlar med kaffet och friskluft.

Laken liknar nästan en ål och har sin spräckliga brunaktiga färg vilket gör att den ser läskig ut för många.

Åter till kokkaffet, ja här görs det aldrig iordning med färdig termos, skall alltid göras på samma visa varje gång, gärna så det kokar över ibland.

En av de sista kvällarna började det mulna på men ett litet svagt norrsken visade sig från ovan här vid tältet, haglöfs genius 23. Nästa vecka bär det av till Åre för första gången. Ha dett gott alla//Perran

Inlagt 2013-04-04 23:37 | Läst 1364 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har faktiskt fotograferat en och annan lake i dess naturliga miljö. De ser lite roliga ut med sina stora läppar. Känner doften av kaffe som vanligt när man läser dina inlägg. Vad är det för röda mjölmaskar du har? När jag hade grodor som husdjur hade jag alltid mjölmask hemma men röda har jag aldrig sett. Säg inte att man hittat på ett sätt att färga dem.
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström 2013-04-07 13:30
Hej Lena! Det är maggots som ligger i burken och jag törs inte säga hur det är om de är färgade på något vis eller om vissa är röda på naturligt sätt men det är som sagt riktigt bra bete att sätta på kroken funkar alltid! Ska ta reda på om de är färgade nu blev jag själv nyfiken! Ha en toppensöndag Lena!//Perran
Klubbat lake har jag gjort när jag var liten, ätit den har jag däremot aldrig gjort så vad man gör med den har jag inga bra förslag på... =)
Kaffet smakar ju bäst när man kokar det på ditt vis, sen vad det beror på är ju frågan... förmodligen naturupplevelsen & att man gör upp en brasa gör att kaffet smakar extra bra!!
Ser fram emot bilder i från Åre framöver, det var ett par år sedan jag var där senast.
/Ubbe
Svar från Per Lundström 2013-04-07 13:32
Hej Urban! Det enda jag har hört inom Lake är att man gör en form av Lakasoppa som sägs vara god vi får se vad som blir nu tror jag inte det blir så mycket lakafiske men kan ju vara kul att prova göra nångång en maträtt av det! Kul att du gillar detta ha en toppensöndag Urban!//Perran
Härliga bilder. Bilderna är liksom själberättande. Härliga krispiga färger också. Riktigt grymt! //Micke
Svar från Per Lundström 2013-04-07 13:33
Hej Mikael! Roligt att du tittade in och gillade detta tack! Ha en bra söndag!//Perran