Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Lillbrännträsk

Jag och kollegan David testade fiskelyckan i Lillbrännträsk utanför Luleå, med inplanterad fisk, dock utan fiskelycka. Kanonväder.

Ingen fisk, men stekt korv i pannan.

//Perran

Inlagt 2015-04-05 23:10 | Läst 3696 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ni är tokiga ni! Som lillbrorsan, så fort det blir lövtunn is ska det ut och pimplas.
Korven ser god ut i varje fall;)

Kenneth
Svar från Per Lundström 2015-04-07 14:40
Hej Kenneth! Ja det blir en del fiske här och där, men här var faktiskt isen närmare en meter tjock så det räcker länge för fler fiskedagar, men det kan ju även tina snabbt så man får vara på sin vakt, kul att du kika in! Ha det gott//Perran
Men du fanns det ingen Kålbulle Norrland nationalrätt efter palt Korv är för sörlänningar //bert
Svar från Per Lundström 2015-04-07 14:42
Hej Bert! Nej tyvärr ingen kålbulle, stekt palt brukar ju vara en favourit att steka men just idag blev det vanlig korv eller schoritzo och coleslaw sallad till i bröd. Man måste variera sig:) En annan mycket trevlig smaksensation som passar riktigt bra över elden är en stor murrikka med mycket smör och sedan doppar man kall ugnspannkaka i - en riktigt energi höjare:) Ha det gott//Perran
Jag visste nästan innan jag gick in på din blogg att det skulle börja kurra i magen.....och det gjorde det! =)
Såg mumsigt ut! Härliga bilder!
Svar från Per Lundström 2015-04-07 14:44
Vad roligt att du hade på känn att det kunde kurra till lite:) Det var en kanondag det gäller att passa på vara ute när vädret bjuder på sol å vindstilla på isen, tackar för dina ord ha det gott Heléne! //Perran
Gillar verkligen dina "mat-och dryck-på-öppen-eld-bilder" Inspirerande! Mvh Elisabeth
Svar från Per Lundström 2015-04-07 14:45
Hej Elisabeth! Ja det är något som ofta måste dokumenteras, när det ska lagas mat eller kokas kaffe på elden, det är alltid lika trevligt. Med eldlågor som virvlar under en murrikka, stekpanna eller en sotig kaffekanna:) Kul att du gillar det, ha det gott!//Perran