Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Produktfotografering i vardagsrummet

Testade två gamla hensel blixtar och gjorde några produktfotograferingar i vardagsrummet. Det jag försökte eftersträva med detta var ett icke platt ljus och provade därför en softbox till vänster och en blixt mot bakgrunden och sedan en reflexskärm till höger.

En liten bit plexiglas fick göra speglingen på ett 50 mm objektiv..

Gjorde klart redan i början och satte ett gråkort och tog en testbild för vitbalansen, med denna kamera var jag lite kluven över ljussättningen, tycker högersidan kanske blev lite mörk längre ner.

Likaså ett objektiv som som sagt är runt är lurigt att få till en tilltalande ljussättning, men jag tror jag nöjer mig så i detta fall, kan tänka mig även här att högersidan kanske fått sig en släng av för mycket skugga...men kanske blir det för platt utan den skuggan?

Vips! Ett mjölkpaket med ett glas åker fram, kände här för att göra en klassiker i reklamväg, ett glas och ett mjölkpaket innehållandes vit mjölk fick mig att dra ner på blixten aningens, blev ju alldeles vitt och utfrätt, tekniskt satte jag denna bild med 1/125 sek bländare 11 och iso 200 på 70 mm en bit från bordet. Plexiglas och två blixtar och en reflexskärm i det hela.

Tack för att ni tittade in i mitt laborerande projekt!//Perran

Inlagt 2013-05-11 04:06 | Läst 4009 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tjusiga bilder Per
Blev riktigt sugen på en kall öl när man ser din bild.
Men det är för tidigt så det får bli en i kväll när grillen tänds =O).
Ha det gött
// Tommy
Svar från Per Lundström 2013-05-11 08:30
Hej Tommy! Ja ölen får vänta till kvällen då den smakar allra bäst vid grillen, helt klart! Tackar för dina ord, ha det fitn!//Perran
Enkelt & stilrent
Svar från Per Lundström 2013-05-12 21:14
Hej Rickard! Tack för att du tittade in här, ha det gott!//Perran
Superbilder! =)
Ha det gott!
Svar från Per Lundström 2013-05-12 21:15
Hej Heléne! Tackar för dina ord, ha det gott du me!//Perran