En fotograferande sjömans ord och bilder.

Ao Nang februari 2015. Del 5: En pratande stare och mina första fundives

Måndag 23/2

Över 40 grader varmt. Jag strosade runt med kameran i det sköna vädret. En promenad åt "fel" håll från hotellet, d.v.s. från stranden, gav en del intressanta fotomotiv.


Först frukost och lite läsning på en malaysisk restaurang nära hotellet.


En liten bensinmack.


En ännu mindre bensinmack. När får vi se Happy Oil konkurrera med OKQ8 i Sverige?


Inte långt från hotellet sålde man burfåglar i alla möjliga former och färger. De flesta skygga, men den här pigga beostaren ville komma så nära som möjligt. Den pratade också, men bara på thai så jag vet inte vad den sa.


Det fanns ett par verkstäder där man servade motorer till longtailbåtar.

Promenad in till Ao Nang på kvällen. En riktigt chilistark green curry och sticky rice med färsk mango till dessert.


Den här fina bussen stod parkerad nära stranden.


Vägen som går längs Nopparattara Beach.

Tisdag 24/2

Dykutflykt med Kon-Tiki till Shark Point och Anemone Reef nära Phi Phi Island. Deras ordinarie båt var på varv, så det var en tillfälligt inhyrd båt med lite mera traditionellt utseende som vi hade.
Jag dök tillsammans med en tysk och en kines, och svenska Carolina ledde vårt lilla team. Härlig dykning! Nu började det verkligen funka med balans och bouyancy, och jag började känna mig lite så där svävande som det ser ut när man ser andra dykare på TV.
Vi simmade genom enorma stim med tusentals gula fiskar som rörde sig som en tornado. Bland allt vackert och intressant vi såg fanns Tigertail Seahorse, Fimbriated Moray Eel, nakensnäckor, Sand Lizard Fish, Blue Sea Star, Bearded Scorpionfish, Giant Trevally och Yellowback Fusilier.
Det var egentligen tre dyk på den här utflykten, men ett gick till ett vrak på närmare 30 meters djup, och så djupt får jag inte gå med mitt cert. Nu var jag som djupast till 18 meter.


Vi hade en systerbåt till den här.


Här kommer longtailbåten för att köra in oss till stranden.


Från stranden åkte vi pick-upflak till våra olika hotell.

Papayasallad och Panagcurry på kvällen.

Onsdag 25/2

Hotellägaren skjutsade mig till flygplatsen med sin bil tidigt på morgonen. Jag använde de sista bathen till kaffe, flaskvatten och några presenter på flygplatsen.


Hotellets katt hjälpte som vanligt till med att vakta receptionen.

Det första jag slogs av när jag hade landat i Sverige var inte av kylan utan bristen på färg. Allt bara grådaskigt och murriga mörka färger. Usch!

Sammanfattning

Det här var nog den bästa resa jag har gjort. Jag har besökt mer udda länder och sett intressantare platser, men det var just sett. På den här resan har jag upplevt. Dykning var den självklara höjdpunkten, men att simma, bada, paddla, leta snäckor, gå i djungeln (även om det var på stigar) och gå alla trappstegen upp till tigertemplet var också något jag verkligen tyckte om. Det var faktiskt inte ens första gången jag besökte Ao Nang, men det var den här gången blev en verklig fullträff.

Tyvärr riskerar resan att bli dyr i efterhand. Nu bara måste jag ju ska utrustning för att kunna dyka lite på hemmaplan. Fast det får bli lite i taget... Och en kamera med undervattenshus måste jag ju också ha. Nästa gång vill jag kunna fotografera allt vackert när jag dyker. Den lilla vattentäta kamera jag har duger bra vid snorkling, men mycket djupare än så ska den inte.

Nästa gång hoppas jag komma till Similan Islands. Jag har snorklat där för många år sen, och nu vill jag givetvis dyka där. De ställen jag har dykt på under den här resan var fantastiska, men som jag minns det så är Similan ännu bättre.

Del 4

Inlagt 2015-06-26 12:08 | Läst 3789 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul att läsa om din dykning och jag förstår ju precis din känsla. Det finns hur många fina ställen som helst att dyka på och när du tagit nästa cert blir du mera fri och kan välja. Intressanta bilder i detta inlägg som visar andra sidor än de mest turistanpassade.
Hälsningar Lena
Svar från Mashavet 2015-06-26 12:47
Tackar!
"Adwanced" ska det nog bli, sen stannar jag nog. Jag jobbar veckan runt under svensk sommar, så mina dykningar kommer nog att vara turistdyk i varmare länder och nåt enstaka dyk i svenskt vatten under sensommaren.
Det har varit kul att följa din Thailandsresa! Lycka till med framtida dykäventyr!
/Niklas
Svar från Mashavet 2015-06-26 13:19
Tack!
Jo, det ska bli fler dykäventyr. Garanterat!
Roliga o fina bilder från din resa och jag kan förstå intresset att få dyka ner och se en ny vacker värld. En kamera bör man som sagt ha med sig ner också! Hälsn Danne
Svar från Mashavet 2015-06-26 14:42
Tack!
Jodå, kamera med UV-hus ska det bli. Hoppas lite på att det kommer ett billigt UV-hus till nya Canon G3 X.