En fotograferande sjömans ord och bilder.

Classic Car Week 2015

Att ta sig genom Rättvik under Classic Car Week kan ta sin tid. Den tiden utnyttjas bäst till att titta på  fina åkdon. Att fotografera var dock inte så lätt när man ska köra bil samtidigt. Kön gick visserligen extremt långsamt, men det var sällan det blev helt stopp så det gick att fotografera utan att riskera att köra på bilen framför. Därför blev det inte så många foton.


Ford Crown Viktoria 1956. Ofta kallad Kromvicke.  Det ser ut att vara glastak framför krombågen.


Detta tror jag är en Oldsmobile Fiesta 1957.


Tredje generationens Dodge Charger. 1973? Då hade nya avgasregler i USA gjort det ganska glest mellan hästarna även i det som var muskelbilar bara ett par år tidigare. Fast sånt går ju att justera i efterhand... Denna verkar dock vara i fint originalskick. Gillar!


Anar man en andra generationens Charger här?


Dom här killarna verkar veta hur man gör det bekvämt för sig i en rondell när man kollar bilar.


Chevrolet 1958.


Den här Olds coupén från 1936 ser risig ut vid första blicken, men skenet bedrar. Under skalet finns något helt annat...


Den här Cadillac 58:an verkar vara äkta rishög rakt igenom.

Jag skulle gärna ha tillbringat flera timmar i Rättvik för att titta och fota under den här veckan, men med det i övrigt trevliga jobb jag har så går det inte.

Inlagt 2015-07-28 13:55 | Läst 4365 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Classic Car Week i Rättvik är ju en klassiker numera, kul att titta på fina bilar och allt runt omkring, har själv aldrig varit där men grannens dotter skulle dit så jag får väl en rapport snart. Trots all glans gillar jag nog Olds 36:an bäst, en ulv i fårakläder!

Kenneth
Svar från Mashavet 2015-07-28 14:50
Har man intresse för fina bilar så är nog CCW årets höjdpunkt och väl värt ett besök. Tyvärr lyckas jag aldrig själv få se mer än så här.