En fotograferande sjömans ord och bilder.

Här var det nära att gå riktigt illa!

För några år sen när jag var i Turkiska Alanya stod jag vid gatan och testade hur följande autofokus fungerade på den kompakt jag nyligen hade köpt. Jag siktade på en skoter som kom emot mig och tryckte av några sekunder senare.

I hög fart kom en idiot på cykel som inte hade den minsta tanke på att se sig för innan han korsade gatan från skymd position! Visst luras brännvidden lite vad det gäller avståndet i meter, men skotern höll rätt hög hastighet. Det var verkligen riktigt, riktigt nära att det gick illa. Kolla bara ansiktsuttrycket på passageraren! Idioten klarade sig med bara några centimeter tillgodo. Hoppas han sket på sig så kanske han lärde sig något av händelsen.

Autofokusen gjorde i alla fall sitt jobb bra.

Inlagt 2015-07-03 13:43 | Läst 3097 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Läskigt med folk som tror att de är odödliga i trafiken. Så mycket skada de kan ställa till för andra också.
Inga hjälmar så där hade det kunnat gå riktigt illa.
Svar från Mashavet 2015-07-03 14:40
En del är helt enkelt för dumma för sitt eget och andras bästa.
I den mån man har hjälm här bukar den hänga på något annat ställe än på huvudet.
Men dom på skotern är väl lika goda kålsupare också, hög hastighet och inga hjälmar där heller. Vem som, bör köra i trafiken med sin nästas väl i åtanke.
Må så gott
/H-Å
Svar från Mashavet 2015-07-03 17:18
Njaa, jag vill inte riktigt hålla med om att de är riktigt lika goda kålsupare. De på skotern råkar illa ut OM något händer, cyklister är idioten som gör att det händer.
Hjälm eller inte hjelm är inte frågan i detta sammanhang.
Det är innehållet i det huvud som hjälmen borde ha suttit på som är frågan - i detta fall cyklistens. Och som vanligt finns det dom som inte har något att vara rädd om. Här var det var tomt redan innan!
Piloten har sett problemet och kramer handbromsen för allt han kan(högersidan) Killen på pallen har öppnat munden för att bidraga med ett större areal på vindmotståndet.
Tur för alla var att bromsen fungerade när behovet var som störst!

Mvh// Henrik
Svar från Mashavet 2015-07-06 18:52
Det där med högerhanden har jag inte tänkt på, men visst är det så. Tack!