En fotograferande sjömans ord och bilder.

Massor av spö

Trollingfiske är inget nytt på Mashavet. Jag har sett båtar med både djupriggar och uttrar i många år. Utter heter väl förresten sidoparavan eller nåt sånt numera. Vad som har hänt denna sommar är att specialutrustade båtar med massor av spön har ökat enormt.


Åtta spön räknar jag till här. Hållare för fjorton till, ser det ut som.


Åtta spön här också, plus sidoparavaner och djuprigg.


Sju spön och spöregn.


Fjorton spön och hållare för nio till.


Det här är nog samma båt som på första bilden. Nu med elva synliga spön.


Nio spön.

Jag fiskade själv mycket förr. Helst metade jag eller "åkte drag" utan specialutrustning och med bara två spön. Fiskeintresset har avtagit allt mer med tiden, och sen jag började dyka är jag rätt tveksam till om jag vill fiska alls. Jag hälsar hellre på hemma hos fiskarna.

Inlagt 2015-08-04 15:56 | Läst 1996 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Helt rätt tänkt ! Hälsa på hos fiskarna istället :-)
Hälsningar Lena
Svar från Mashavet 2015-08-04 18:49
Jag tror att saken avgjordes kvällen efter ett av mina allra första dyk i Thailand i vintras. På dagen hade jag sett de färgglada papegojfiskarna och hört dem knapra på koraller, på kvällen fick jag se en liggande på is utanför en restaurang. Där var det inte alls roligt att se den. :-(
Spöna står som spön i backen. En jobbar kompis håller på med trolling och hans båt är duktigt utrustad med allt vad det heter, sitter väl mest utanför Örskär på havet och dräller, fiska är avkopplande men sitta i en båt och vänta är inte riktigt min grej. Sätter gärna en fluga på tafsen och för att fiska i ett fint strömmande vatten, avkopplande!

Kenneth
Svar från Mashavet 2015-08-04 21:06
Jo, fiske har nog gått från en ganska enkel och billig hobby till något som kan kosta grejor för en halv miljon eller mer. Frågan är om det är så mycket roligare än att meta med ett bambuspö.