... bilder från här och nu och där och då...

Septembersemester del 8 - Verona

Vårt rullande hem står nu alldeles intill Gardasjöns strandpromenad i staden Lazise och därifrån gjorde vi igår en dagsutflykt med lokalbussen till Verona.

nr 1

Staden är full av monument som speglar dess rika och betydelsefulla historia.
Efter Rom är Verona den stad som har flest bevarade arkitektoniska lämningar i form av broar, murar och valv och de flesta dateras till 100-talet f. Kr.

nr 2

nr 3

nr 4

Ett exempel är också Arena di Verona som är en stor amfiteater som rymmer ca 20 000 personer. Den används fortfarande som konsertarena.

 

nr 5

Här följer några bilder från Verona med fokus på olika måltidsmiljöer

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10  

Men Verona är också känd för att vara skådeplatsen för Shakespears pjäs Romeo och Julia. 

nr 11

Den sorgliga historien om omöjlig kärlek där det unga paret ingår ett hemligt äktenskap. Men trots planer med goda intensioner slutar det med missförstånd och att de båda älskande dör för sin kärleks skull.

nr 12

Historien är påhittad och Julias balkong där hon förkunnade sin kärlek till Romeo är byggd långt senare än då historien utspelades.

nr 13 - Det är många som besöker platsen och känner in den sorgliga historien

 

nr 14 - Eller låter sig fotograferas vid Julias staty.

 

nr 15

Historien om Romeo och Julia är ett bra exempel på hur kraften i dikt och poesi kan få genomslag i verkligheten.

nr 16

nr 17

Det brukar vara smidigt att färdas kollektivt men dagens utflykt var en utmaning då både tidtabellerna och busslinjernas numrering var ungefärliga.
Vi lyckades ta oss helskinnade hem med undantag av Mariannes fotsulor som fick rejäla blåsor. Men detta går inte att skylla på lokaltrafiken utan snarare på de nya sandalerna, men dom är snygga :) 

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2014-09-17 12:47 | Läst 4086 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så trevligt att få återse Verona. Känner igen mig på många ställen. Utgrävningen, valbenet bl.a och framför allt amfiteatern där jag avnjutit några operaföreställningar. Trevlig stad med utsökt mat också, fint återgivet i dina bilder.