Min kamera och jag

Jag älskar att resa och min kamera har lärt mig att en resa inte nödvändigtvis behöver innebära timmar på ett flygplan och ett tömt bankkonto utan lika gärna kan vara tre steg ut i trädgården. Här får ni följa min kameras och mina resor, korta som långa. Välkomna! WWW.CATHINKAINGMAN.SE

En bild - i all enkelhet

Enkelhet. Jag gillar verkligen enkla bilder eller enkla förresten. Tomma bilder, minimalistiska bilder, bilder med negative space. Vad säger man egentligen om landskapsbilder som är så här "tomma". Lugna kanske. Hur som, hur mycket jag än gillar den här typen av bilder fyller jag ändå nästan alltid bildytan. Jag gillar mitt zoom. Dessutom här i Stockholmstrakten, där jag bor, är det svårt att få till dem för det är ont om öppna ytor. Det är träd överallt. Och hus. Kanske det är därför längtan bort, till skärgården, fjällen, Gotland eller Skåne, blir så stark ibland. För de öppna ytorna. För att det  blir lättare att andas.

Bilden är tagen i Arkösunds skärgård för ett par veckor sedan vid 5 tiden på morgonen. Med mycket luft i lungorna.

Utrustning: Nikon D600, Nikkor 28-300 Inställning: 62 mm, f/8,1 ISO 450, 1/1000 sec

Redigering: Lightroom


Må gott och lev väl!

Cathinka

På vift - en reseblogg

Postat 2016-08-03 19:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En bild - På resa

Jag älskar att fota när jag reser. Hemma fotar jag nästan bara landskap men när jag befinner mig på resande fot hamnar nästan allt framför linsen, stadsmiljöer, människor, blommor, mat & detaljer. Ofta har man dock sällskap under resan och det är därför inte säkert eller ens troligt att man befinner sig där man vill vara just när ljuset är rätt eller att sällskapet vill vänta ytterligare en stund för en bild till, när man redan tagit 10 på samma gatsnutt, fast i en något annorlunda vinkel.

Därför är det största flertalet av bilderna jag kommer hem med efter en resa ganska mediokra. Årets medelhavssemester till Cefalù på Sicilien utgör inget undantag. Men så plötsligt händer det, att man liksom får till det. Mannen och jag har smitit ifrån det övriga ressällskapet en stund och går omkring i Cefalù by. Gränderna är mysiga men ljuset är skarpt så bilderna består mest av skarpt ljus och mörka skuggor. Men så börjar solen gå ner, ljuset blir varmare, mjukare och ett oväder drar in så himlen blir mörk. Och jag har en bild jag faktiskt gillar.

Utrustning: Nikon D600, Nikkor 28-300 Inställning: 48 mm, f/7,1 ISO 400, 1/1600 sec Redigering: Lightroom & Color Efex Pro 4

Må gott och lev väl!/Tinka

Reseblogg

Postat 2016-07-25 12:39 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Spring Remake, Snösätragränd

I Rågsveds industriområde söder om Stockholm har ett antal privata fastighetsägare beslutat sig för att tillåta graffitimålningar på sina fasader. Det har omvandlad industriområdet till en stor graffitiutställning.

Just den här helgen, 16-18 april, pågår Spring Remake där många av förra årets verk ersätts med nya. Inte mindre än 120 graffitimålare från hela världen har samlats. Febril aktivitet råder.

Många av de riktigt tunga namnen finns på plats som tex Puppet.

En riktig folkfest är det för både små och stora besökare.

Mina två personliga favoriter var nog dessa:

Det var grymt imponerande att se alla talanger arbeta fram härliga konstverk. Inget lämnades år slumpen, varje detalj finjusterades.

Jag kan varmt rekommendera ett besök!

Må gott!//Cathinka

www.cathinkaingman.se/blog


Postat 2015-04-18 16:18 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Flödande vatten i Nyfors

I helgen blev det en liten fotoutflykt till Nyfors i Tyresö utanför Stockholm. Mycket vatten som flödade i forsen så vi hade riktigt roligt. Jag hade problem med mina filter som fastnade så jag fick byta objektiv och köra med vidvinkeln. Nästa gång hoppas jag även ha en zoom så jag kan ta lite fler detaljbilder, för fler gånger blir det!

Tänk vad många nya trevliga platser man upptäcker i sällskap med sin kamera:)

Jag har provat lite olika typer av redigeringar och det är väl en smaksak vad man tycker bäst om. Själv tycker jag att bilderna gör sig väldigt bra i svartvitt. Jag har använt mig av Silver Efex Pros färdiga filter den här gången, för just de svartvita bilderna.

Ha en härlig dag i vårsolen!//Cathinka

www.cathinkaingman.se

Postat 2015-03-05 10:05 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dessa vackra djur!

3,5 halv mil söder om Stockholm finner man stallet Sofies Islandshästar och där tillbringade vi en förmiddag för några veckor sedan tillsammans med dessa ljuvligt vackra djur.

Vi fick kämpa lite för att få lite liv i dem, de stod helst vid staketet och gosade med varandra eller

med oss

Men med lite tjoandes och hjälp av en hästtjej fich vi dem till slut att busa lite.

Vackra djur är det hur som helst!

Ha det! / Cathinka

www.cathinkaingman.se/blog

Postat 2015-02-24 10:10 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa