"Hjärtats tankar & funderingar"

JAG MISSLYCKADES TOTALT & FICK BÖRJA OM IGEN...

Fortsättning från detta inlägg.

Jag gick nyligen ned -7,1 kg med kostprogrammet CellRESET på 28 dagar. Men när jag sedan gick in i Fas 2 och tilläts ha så kallade röda dagar började jag slarva igen och gick på endast en vecka upp 2 kg!!! Så istället för att fortsätta med programmet från där jag befann mig, började jag om från början i söndags istället. Detta innebär att jag endast får äta proteiner i form av kyckling, lax och ägg i en hel vecka och helt utesluta salt och socker.

Jag är nu inne på min fjärde dag sedan min "omstart" och har tack och lov gått ned de 2 kg jag lade på mig, plus lite till (-0,3 kg). Det är verkligen tufft att leva på denna ensidiga kost och jag är ständigt hungrig, trött, illamående, yr och har ont i huvudet. Men har jag klarat det en vecka tidigare, skall jag klara det en vecka till!

Självklart finns rädslan kvar att det skall bli samma sak när jag avslutar Fas 1 en andra gång och att jag återigen börjar slarva när jag har röda dagar. Jag har insett att jag verkligen har problem och det är sannerligen inte lätt att ta sig ur detta matmissbruk. Min hälsocoach skrev så här till mig. "Du har missuppfattat de röda dagarna som nån typ av självdestruktiv "överätardag". De röda dagarna är när man äter lite onyttigare än vanligt eller kanske tar nåt som man inte borde, typ potatis ris eller liknande, för det inte finns grönt och protein. Men ändå bör man undvika pizza, hamburgare och uppenbart onyttiga saker. Man bör särskilt inte äta det om man planerar in det som något man ser fram emot. Då blir det svårt att komma ur sina dåliga vanor".

Detta var vad jag åt på min senaste röda dag! Inte konstigt att jag gick upp i vikt...

Inlagt 2014-08-20 23:37 | Läst 23148 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det jag dock blir lite betänksam över är att du inte ska äta salt. Kroppsvätskorna ska ju ha en balans och minskar du salt så kanske det är mest vatten du minskar eftersom saltet binder vätska i kroppen.
Lycka till.
ztenlund 2014-08-21 01:00
Det absolut snabbaste sättet att få vågen att visa mindre är att göra sig av med vätska och de flesta "program" går ju ut på att vikten ska minska snabbt. Fast det är ju inte det som är det svåra, utan att få vikten att hålla sig kvar på en lägre nivå än tidigare...
Erik 2014-08-21 11:10
Man kan lägga till salt om man får saltbristkänningar såsom kramp eller yrsel. I stabiliseringsfasen efter de första 28 dagarna äter man salt om man vill det.. Tanken är inte att man ska låta bli salt för att man blir glad för att man tappar vikt, utan saltreduktionen består i att man rensar ur kroppen de första veckorna på slaggprodukter och gifter. Då bör man begränsa saltintaget till en början.
Tror det stora problemet är att vi överkonsumerar och rör på oss alldeles för lite sen är det skit samma vad vi äter och dricker. Ja dessa hälsofreak. Det finns alltid dom som livnär sig på mänsklig dumhet.
Vad du än gör så skippa läsken, den triggar igång ditt sötsug på en endaste gång, spelar ingen roll om den är kalorifri, laight eller vanlig,. Ett tips bara! Tycker dock du är superduktig som lyckas med detta. Kram
Svar från Trullan 2014-08-21 09:44
Jag slutade dricka läsk för 6 veckor sedan och saknade den inte från dag ett, jättekonstigt. Dricker bara på röda dagar och har bara haft 2 stycken på 6 veckor.
Kram.
Protein ger ingen energi, så det är inte konstigt att du blir trött och hängig.

Jag skulle rekommendera dig att sätta dig in i LCHF. En statlig utredning har gått igenom hundratals dieter och kommit fram till att LCHF är den effektivaste för viktminskning. Med LCHF behöver man inte vara hungrig och man kan fortsätta livet ut med LCHF-kost utan problem.

I princip ersätter du kolhydrater som potatis, bröd och pasta med lite mer fett. Vad som händer då är att kroppen ställer sig om från att ta energi från socker till fett. När fettet i maten är förbrukat börjar kroppen äta fettet på din kropp. Du kan alltså banta utan att få slut på energi.

Man ska komma ihåg att varje gång man äter kolhydrater så stängs fetförbränning av för ett antal timmar framöver pga av insulinpåslaget som ska reglera blodsockret. Då blir det bara under natten som man har en chans att bränna fett.

Börja läsa här: Kostdoktorn.se
Hej Camilla!

Har läst din sida och blev fascinerad av det du skriver. Tänkte höra med dej om hur det gått för dej med cellreset?
Jag ska börja min första vecka på måndag. Klarade du alla 3månader eller hoppade du av? Hur gick det sen? Är du nöjd med programmet?
Med vänlig hälsning, Mina
Svar från Trullan 2015-10-15 10:04
Hej Mina!

Jag klarade 6 veckor. Har gått upp allt igen och lite till. Är så grymt besviken på mig själv. Gör inte samma misstag som jag. Jag mådde verkligen bra när jag höll mig till programmet (även fast det var grymt jobbigt, speciellt i början). Hade jag råd skulle jag börja om igen... Kram & Lycka till!

Ps. Om Du vill kan Du få köpa min yoghurtberedare billigare än de nya, den är endast testad en gång! Ds.
Cellreset är ett makalöst livsstilsändringsprogram, om man följer det till 100% och äter de aminosyratabletter och kosttillskott som programmet innehåller. Själv jag ner 12 kg första veckan och den totala viktminskningen sen starten är ca 20 kg. Det är det enda viktminsknings-/livsstilsändringsprogram som jag testat som jag upplever fungerar. Jag har nu hållit min vikt stabil under ca 12 mån efter viktnedgången trots att jag tillåter mig utsvävningar med tokröda dagar, dock inte varje vecka men väl några dagar varje månad. Men efter en tokröd dag blir det oftast en vit dag.

Att man skippar saltet gör inte så mycket då man under vita veckorna kompletterar med aminosyrakapslar och kosttillskott som innehåller de vitaminer och mineraler kroppen behöver. De kolhydrater jag äter numera är i huvudsak från grönsaker och rotfrukter. Potatis, ris, pasta äter jag enbart vid de tillfällen jag råkar vara bortbjuden på middag eller när jobbet kräver representation. Programmet har helt tagit bort mitt sötsug och hjälpt mig komma tillbaka till samma fysiska form jag hade som 35-40-åring. Kroppen klarar sig alldeles utmärkt med enbart fett och protein som energikällor, kolhydrater särskilt snabba sådana är riktigt otäcka ur ett långsiktigt hälsoperspektiv.