Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Mitt senaste bokinköp

Jag köper en del böcker ibland, då är det fotoböcker som gäller. Mitt senaste inköp blev en bok av Anders Johansson som handlar om Ekoparken Hornsö. Ett område som jag brukar besöka några gånger om året, oftast till dom platserna som jag känner till. Men i boken finns tips på många andra platser som jag ska försöka ta mig till, jag har inte hunnit titta igenom hela boken än men än så länge är det absolut en bok i min smak. Med bra text, mycket fina bilder och ett behändigt format tycker jag. Helt klart en fin bok.

En bild från området Bokhultet som jag tog tidigare i år, det som jag besöker oftast av ekoparken.

Inlagt 2023-08-08 19:02 | Läst 440 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett helt okänt område för mig, men tack för tipset om jag är i trakten! När du skriver Bokhultet tänkte jag på Växjö, som jag bodde i några år, men det finns förstås fler bokhult! Det ser vackert ut och jag fascineras av trädstammarna i din bild, speciellt det vänstra trädet där stammarna står som en bukett och så lutar sig det ensamma trädet bort från dem. Intressant!
Hälsningar, Bjarne
Svar från mojje 2023-08-09 10:03
Tack Bjarne, det här Bokhultet ligger mer åt Mönsterås håll så det är en bit från Växjö trots allt i alla fall några mil. Är du i närheten så är det väl värt ett besök, det finns mycket vackert och jag kan rekommendera att köpa boken så får du ett bra hum om ekoparken. Boken är absolut prisvärd.
Gräv där du står heter det, ta bilder eller skriv om hemtrakten, det är bra det. Jag har betydligt fler konstböcker än foto ska jag erkänna. Är nyfiken på hur Canon Ixus kom in i bilden?
Svar från mojje 2023-08-09 10:05
Tack för din kommentar Stefan, min lilla Canon brukar ligga på den där mattan och tycker att den har lite charm så den fick vara med där för att få med något mer i bilden.
Vibybo 2023-08-09 10:41
Ja, en gammal avhållen kompaktkamera är värd att spara på, sålde tyvärr två som jag ångrar nu, bara Sonyn kvar.
Hej Morgan.
Jag känner likadant – det är bara böcker med och om fotografi som kommar med hem till bokhyllorna. De är annars välfyllda i förväg :-)
Jag ser att du fortfarande har din IXUS - vet inte vilken modell det är?
Det är 2 av mina kompisar som också har dem och fortfarande använder dem istället för mobilkamerorna.
Jag gillar ljuset och de fina färgerna i ditt foto här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från mojje 2023-08-11 14:45
Tack för din kommentar Erik, min heter IXUS 145 och det händer att jag använder den en del. Den är liten och smidig och bilder blir det absolut, just vad det gäller mobilkamera är jag dålig på att använda det blir mest att jag ringer med en mobil.
En av mina favoritplatser. Finns gott om insekter, larver och fjärilar att fota.
/Ulla
Svar från mojje 2023-08-11 14:46
Tack Ulla, absolut ett fint område och det finns alltid motiv där man kommer alltid hem med bilder.
Tack för tipset. Ser ut att vara en intressant plats.
Jag köper också en del fotoböcker, fast precis som Stefan har jag också betydligt fler konstböcker och köper fler böcker om konst än foto.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2023-08-11 14:48
Tack Jörgen, det är roligt med konstböcker också. En personlig favorit bland konstnärer är Lars Lerin, han har även gjort några böcker.