Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Att möta människor är mycket härligt och spännande

Jag tycker att det är så fantastiskt roligt och lärorikt att träffa människor och att ta bilder på dem, varje människa har en berättelse inom sig som skulle kunna bli en bok. Men alla har inte kunskapen om att skriva en bok. Men inombords svävar ofta en intressant historia och därför är det intressant att möta en annan människa. När jag gjorde mitt fotoprojekt 2010 om "Kronobergsprofiler" var konstnären Sven Ljungberg som föddes den 15:e december 1913 och som slutade sina dagar i sitt Italien dit han rest som så många gånger för att måla, den 28 juli 2010. 

Det var mycket stort av honom att jag fick möta honom, jag som inte hade annat att erbjuda honom än att ta lite bilder på honom. Vi pratade länge och han stod där i sina blåjeans och sa att han hade lite ont i benet. Fastän jag bara träffade honom tre gånger så gav det mersmak. Det är synd att man inte träffade honom fler gånger och tog lite mer bilder på honom. 

Jag gillar nämligen att inte planera så mycket utan att bara mötas och se vad som händer så att säga. Ett bra möte blir ofta en bra bild. Ofta är bilden bara det där lilla, själva resten av det andra. När man går därifrån är det mötet man tänker på. Bilden är ju i kameran då man går därifrån men det är mötet tankarna snuddar vid när man sitter i bilen. 

Jag sa till Sven Ljungberg att jag ville fotografera hans händer varpå han lade sina händer på sin grindstolpe till sitt staket och satte ihop händerna så här, det blev ett konstverk det också. 

Baskern var väl mer eller mindre Sven Ljungberg.....När jag tagit några bilder på honom sa han - ja, jag ska hämta min basker så du får några bilder med den på också. 

Dessa bilder här är tagna med en bladare och film, de ser lite annorlunda ut mot de i början som är fotade digitalt. Men jag gillar stuket med det analoga som jag mest fotograferar. 

En man som var mycket noga med tiderna, en man som enligt min dumma fråga som jag ställde till alla konstnärer jag fotograferade svarade - en vecka på min fråga hur lång tid det tar att måla en tavla. En mycket medveten dum fråga kan nämligen få många bra svar. Men frågan måste ställas på rätt sätt. 

Detta är en tavla i sig själv, inget direkt slit och släng utan den här har satt sina fingeravtryck och varit upptakten till väldigt många arbeten som Sven Ljungberg gjort. 

En bild från Sven Ljungbergs museum, som i högsta grad lever än i dag. 

www.ljungbergmuseet.se ( ligger i Ljungby)

Detta var Sven Ljungbergs sista tavla som han arbetade med då han dog, den blev aldrig klar. 

Inlagt 2015-04-02 08:29 | Läst 382 ggr. | Permalink
Fint reportage med dito bilder.
Svar från fotomojje 2015-04-02 18:33
Tack för dina ord, trevlig påsk.
Kan bara instämma i Björns kommentar, fint att få se.
Svar från fotomojje 2015-04-02 18:33
Tack, trevlig påsk
Härliga bilder! =)
Glad Påsk!
Svar från fotomojje 2015-04-02 18:34
Dessamma, trevlig påsk och tack för dina ord.
Otroligt fint möte. Det syns i dina bilder att ni verkligen mötts! Mycket bra skildring! Glad påsk/ Elisabeth
Svar från fotomojje 2015-04-03 18:19
Tack, snällt sagt av dig. Trevlig påsk för dig med.