Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Önskar ett nyår utan smällare..

Då var det nyårsafton och årets sista timmar. Själv önskar jag ett nyår utan fyrverkerier även om det är otroligt vackert, då jag på nära håll sett vad det gör med djuren. En hemsk upplevelse att se ett djur i fullständig panik. Mitt fyrverkeri blir naturens eget på foto. Sileshåren är verkligen ett fyrverkeri att skåda.

Sileshår, ett naturens fyrverkeri.

Lediga dagar i stuga och en massa snö samt vansinnigt kallt har jag haft. Underbart vackert och härliga lediga dagar som bara rusat väg alldeles för snabbt.
Denna soluppgång var det -19 grader och frös nästan ihjäl.


Solen mot isen skapar vacker magi.


Mönster som abstrakta tavlor.


En annan morgon med "bara" -16 grader. 


Träden ser ut som i en saga.


Fota tavlor är jag riktig kass på, trodde det skulle vara det absolut minsta problemet, haha..hemskt och oskarpt. Ett snabbt mobilfoto.
Men detta har jag sysslat mest med nu i några månader.

Jag har tränat o tränat, minst 10-15 timmar i veckan. Slitit mitt hår och svurit, målat över och försökt igen och igen. Jag är envis när jag bestämt mig för något, hade
precis samma problem med att fota med systemkamera. Det börjar gå bättre och har nog en del jag är nöjd med nu. Gillar det grova lite råa i en abstrakt tavla.
Mycket struktur och målar i många lager. Förstår nu allt arbete och hur svårt det är när jag ser min dotters konst som är helt makalös. Men hon säljer också över hela världen genom sitt företag Sandra Nobre Art. Sandra har lovat hjälpa mig att fota mina haha.. lite lustigt då jag är den som fotar i familjen.


En riktigt god fortsättning önskar jag er och ser fram emot att se alla nya fina foton här!

Postat 2023-12-31 09:48 | Läst 800 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ingen hysteri och stress här hos mig i juletid

Jag har svårt att förstå stress och hysteri för julen och detta överflöd med dyra gåvor. För mig är julen lugn, utan stress och lycka över den extra ledighet man får. Min dotter med sambo och lilla Selma (hunden) är i ett vitt vinterland och så otroligt vackert nu vid min stuga. Här kör vi mysbyxor och en sprakande brasa och tända ljus i lugn och ro utan stress och det gillar jag.


Söderbärke en kall vacker morgon i soluppgång för ett par år sedan. Här trivs jag bäst denna jul.


Har inte fotat så mycket, är väl inne i en lugnare fotoperiod där mitt målande har fått mer plats en stund. Men satt en stund och fotade mina fåglar genom snön.


Fotade genom en snöig buske då jag ville ha allt vitt med bara fågeln i fokus. Det gick väl sådär, men roade mig ändå.


En solig eftermiddag då solen var på väg ner, var jag ute en stund med min vän, otroligt duktiga fotografen Marianne Bengtsson Rosander. Vackert ljus på isen denna eftermiddag och vi hade så roligt några timmar.


En gammal bild dök upp i flödet som jag gillar och hade glömt bort. Den är tagen i Sala 2017.
Önskar er alla en lugn skön Julhelg utan stress och hysteri. Njut av det enkla!

Postat 2023-12-24 08:20 | Läst 506 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En ny trevlig gäst vid stugan

Jag har inte fotat mycket på senare tid och när jag varit ute så har det inte blivit bra bilder. Jag vill ha känsla i mina bilder och det har inte alls blivit som jag önskat.
Västerås hade -19 i veckan och det var otroligt vackert med frost på träden och ljuspelare en förmiddag. Men då jobbar man ju och har inte möjlighet att ge sig ut. När man slutar så är det mörkt och lika så när man börjar på morgonen.


Jag blev så glad igår när en helt ny besökare dök upp vid stugan. En Trädkrypare och helt ny för mig, aldrig sett en sådan.


Jag begav mig på morgonen runt kl 08 till Skräddartorpsfallet. Ingen bra idé då vägarna var igensnöade och jag körde totalt fast. Grävde och grävde, bröt av granris under
däcken, men inget hjälpte, jag satt hopplöst fast. Då hade jag en otrolig tur att två män kom och hjälpte mig, annars hade jag blivit kvar där.


Men inte denna gång heller fick jag bilder som jag önskat. Känslan finns inte riktigt. Men naturen är så vacker nu och jag njuter att se den.


Satt en stund vid mina fåglar när jag kom hem. Mina vanliga kom och åt, bla Svartmesen och Talltitan, de är väldigt lika de två. Små och söta.


Blåmesen kommer alltid, likaså Nötväckan och Talgoxen. Hackspettarna lurar i träden runt om.


Lilla Talltitan. Det är kul att lära sig de olika fågelarterna. Tror jag nu har 19 olika här i stugan.


Hoppas nu på lite bra foton med känsla framöver.

Postat 2023-12-10 08:05 | Läst 514 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Isskulpturer i Skräddartorpsfallet

Äntligen helg för oss trötta, och så vips är det söndag igen och man hann ingenting känns det som. Det är ju så mycket man vill göra när helgen kommer, men tiden känns som den krymt mer och mer för varje år. Veckan gick ju snabbt den med med födelsedagsfirande av svärson, målat både ensam och med Gunilla. Efter jobbet är man så trött att man får tvinga sig iväg, men väl på plats så piggnar man till lite.

Skönt att komma till stugan, städad och tom efter att knappt ha fått plats när barnen bott här. Nu bor de fin i egen lgh nära mig i stan och det ska bli spännande att se målarateljén nu i veckan. En oro finns inför måndagen då mitt krulliga barnbarn Selma ska röntgas då hon haltar svårt och det bara blivit värre. Hon är ju gammal så då är det en stor oro, för hon är ju min guldklimp den där vovven.

Igår blev det en snabb visit till Skräddartorpsfallet. Solen sken och termometern visade -7 grader. En härlig stund blev det med is formationer i alla varianter. Ska dit igen när jag känner att jag har mer tid och ro. Älskar att fota dessa konstverk, helt fantastiskt vad naturen kan skapa.

Postat 2023-11-19 08:23 | Läst 537 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vädret är verkligen i gråskala just nu, så även mina foton denna gång..

En tuff vecka med extrem trötthet och en helg utan Dalarna och stuga pga av kurs i akrylmålning igår. Jag har kämpat på med min målning så Mr Nikon har fått vila ett tag.
Känner att jag saknat att fota men målningen har kommit lite före. Fick väl äntligen till ett motiv jag är nöjd med efter 2 månaders envishet och frustration. Så svårt att få till ett foto på målningen så har inget att visa, få se om jag får till något framöver. Kursen igår var en heldag så var väldigt trött igen efter denna, men så roligt det var!
Nu längtar jag efter fotandet men som tur är så har man ett stort arkiv och visar lite i gråskala. Så nu går vi in i dimman..

Denna är tagen i år, en gryning med tjock dimma. Med kameran hittade jag dessa vackra långt bort. Taget i Skenhyttan 2023.


Precis köpt min första systemkamera och kunde absolut ingenting. Fotot är taget i Kinnekulle 2017.


Denna är tagen i Hallstahammar på väg mot fototräff i Naturfoto Västmanland en frostig eftermiddag 2022.


Har två olika motiv jag tycker om från just dessa träd innan solen gick upp på mossen. Taget Knuthöjdsmossen i oktober 23.


Denna bild är också en egen favorit från oktoberdagarna på mossen i tjock dimma.







Ett kärt ställe för mig och många andra så blev en del från Knut fast i gråskalor denna gång. 
Nästa helg blir det åter igen Dalarna med foto och även målning som kommit in i mitt liv. Det är väldigt lite tv och annat numer, men böcker är också ett måste för mig.

Postat 2023-11-12 10:14 | Läst 556 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 23 Nästa