Nathalie Malic Fotoblogg

Är en sjukt intresserad fototjej som älskar att stå bakom kameran. Dokumentera vad som händer, känslor och kultur är underbart.

Praktik sökes

Hej, litet ropp på hjälp. 
Jag går i 2an på gymnasiet och ska till våren ha 9 veckors praktik.
Från den 26e mars - 1 juni. Då jag är mycket intresserad av fotografering så skulle jag vilja praktisera hos en fotograf.
Då det är mycket svårt att hitta fotografer som fotar heltid eftersom de flesta är frilansare (?).

Iaf, skulle vara jätte trevligt och snällt om någon kanske skulle kunna ge mig lite tips på fotografer som jobbar heltid! så jag kan kontakta dem och visa upp mina bilder. Spelar ingen roll vad för slags fotograf, gillar allt (naturfoto, konstfoto, artistfoto, modellfoto, resefoto, gatufoto, analogt) ja, you name it!

Tack på förhand!
Over and out.

 

Postat 2011-10-17 18:07 | Läst 1577 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotograf åt SVT, Allsång på Skansen. En 17årings dröm.

Mycket länge sedan jag skrev. Känner att jag har mycket spännande saker att berätta.

Mina sökanden efter jobb i sommar har inte varit så jätte bra, men de få sökanden jag har haft har jag fått napp på. Det började med att jag sommarjobbade i fastigheten där jag bor i två veckor direkt efter lovets start. Följt av "arbetslös", TILLS jag gick på premiären av Allsång på Skansen den 28e juni. Vart såklart så sjukt sugen på att få jobba där men, det fanns bara i mina drömmar, liksom, varför skulle jag..just jag få ett sådant jobb, bara...sådär... Iallafall jag tog totalt 1119 bilder på den kvällen när jag satt i publiken. När jag kom hem på kvällen la jag in bilderna på datorn och lät de vara eftersom jag åkte till Vara i Västergötland dagen efter på morgonen. Men jag hann iallafall skicka iväg ett mail till SVT och Allsång på Skansen. Där jag skrev en del saker, bla att jag älskar att fotografera och mina små jobb.

Åkte till Vara och kom hem 5 dagar efter, satte mig framför datorn och redigerade och rensade alla 1119 bilder. Det resulterade i 219 bilder kvar. haha...
Hade fått svar från mitt mail jag skickade till Philip som jobbar med Allsång. (som jag skrev i mailet så förstod jag att jag var lite sent ute, men testade ändå.) Philip skrev då att som jag skrev att jag var lite sent ute men att jag skulle kontakta projektledaren Gunilla. Sagt som gjort. Iväg flög ett mail med samma text i som till Philip. Dagen efter la jag upp en bild på SVT Allsång på Skansens facebook sida. (bilden nedan)

Nu kör vi! Den fick snabbt massa kommentarer bla. från Webb redaktören, Anton Lundqvist (Webb programledaren) och massa andra. Alla älskade bilden. 30 minuter efter jag hade lagt in bilden så ringer min mobil. Då är det projektledaren Gunilla som jag hade skickat ett mail till som ringer! Hon ville ha en arbetsintervju med mig dagen efter (fredag) och, SÅKLART. Dagen efter åkte jag till TV-huset inne i Sthlm, jag stutsade på små vita moln när jag gick ut från tv-huset. Min dröm hade gått i uppfyllelse. Jag, Nathalie Malic 17år hade fått sommarjobb på Allsång på Skansen som Webbfotograf. HUR COOLT SOM HELST. Det tog många dagar för mig att verkligen fatta att jag hade fått jobbet. Måndagen som kom så var jag på plats på Skansen med min kamera och började första dagen på jobbet. Jag hade hand om bloggen där jag skrev varje timme om vad som hände och vad som skulle hända. Allt finns på www.svt.se/allsang -> blogg och under de texter där det står WebbFoto-Nathalie så är det jag som har skrivit dem samt tagit bilderna. Underbart! Märkte efter ett tag att när man söker på ens namn så kommer alla bilder upp på google. allt jag har skrivit på svt.se kommer upp. Sjukt coolt!

Mina långa men underbara arbetsdagar, måndag och tisdagar förtsatte. Enda tills jag åkte till World Scout Jamboree i Skåne den 26e då jag missade den tisdagens sändning och några till... Tyvärr. Men med hjälp av att fått vara fotograf på Allsång på Skansen så har jag verkligen utvecklats som "fotograf". Sommarjobbet har lett till några andra jobb såsom fotograf på Huddinge sjukhus där min mamma jobbar. Inne på avdelningar och snart inne på olika operationer också. Något som också är lite ovärkligt tycker jag. 

Allt börjar leda till att jag snart ska försöka skaffa en egen firma. Snart, så snart. Älskar att jag äntligen har kommit in i det yrket jag vill jobba med! 

        Måns är populär när han delar ut MumsMums

Under programmen låg jag oftast framför scenen och fotade       

Postat 2011-08-15 21:14 | Läst 1528 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Roa sig med en kamera

Har tillbringat min början på dagen i sängen. Med alla mina olika objektiv och bara Kent musik. Har testat och lekt mig fram, för att bli lite mer bekväm med dem. Speciellt så har jag testat mitt nyaste, fish-eye objektiv! Vilket var mycket kul! 

Att man kan roa sig så mycket med en kamera! Det är som att en hund kan ha roligt med en pinne eller som en katt som kan ha roligt när den jagar sin svans i all oenlighet. *haha*
När man vaknar upp på morgonen och känner sig lite förkyld så är det trevligt att ta med sig sin kamera till frukostbordet, dokumentera sin morgon och lite annat. Sedan tar man fram alla sina grejer till kameran. Leker och testar sig fram. Har kul i sin ensamhet och lyssnar på musik som datorn sköter av sig själv. Underbart.

 

Postat 2011-06-18 16:47 | Läst 1657 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sommarlov, tips på batterigrepp?

Sommerlovet började den 8juni för mig. Nu har jag gått mitt första år på Mediagymnasiet Nacka Strand! måste säga att jag är mycket nöjd med mig själv, hur jag har presterat och hur jag har lyckats! 

Sommaren började såklart den första juni. Då jag börjar se att jag lägger in nya bilder varje dag på min dator. Vilket resulterar att jag nu bara har 20G kvar av mitt minne. Måste skaffa en ny hårddisk! Men vilken ska man välja? några tips? Vill gärna ha en på 2Tb. 

Somsagt. Min sommar är ganska så proppfull! har precis fyllt år. Fick mitt efterlängtade fish-eye objektiv. Är jätte glad över det! många bilder blir det nog. Tänkte slänga upp en av de första bilderna med mitt fisköga här på bloggen. 

den 26 juli - 7 aug, ska jag till Jamboree lägret nere i Skåne! Där det kommer finnas upp till 40 000 scouter från hela världen! Detta kommer att dokumenteras! men först ska jag skaffa mig ett batterigrepp för att jag ska kunna fota mycket! Har ju en Nikon D5000, vilket det knappt finns några batterigrepp till... någon som vet något prisvärt batteri och ett par vanliga batterier till kameran? 

Bilden: är på pappa! På båten Galaxy till Åbo den 9juni, min födelsedag.
Hade precis fått fisköge objektivet och lekte med det vid frukosten! käär.! 


Postat 2011-06-13 22:42 | Läst 1977 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Våren? Sommarjobb?

Äntligen är det ca 3 + grader varje dag!
Är våren på väg? Ja men man hoppas ju!

Snart så kan mitt fotande börja på allvar igen, efter "vintervilan".
Ska bege mig ut imorgon. Halsfluss och halsböld kan inte stoppa mig!
Jag ska få liiite frisk luft! få några fina bilder på snön ssom gränsar till det framträdande gräser. Vilka bilder jag får i huvudet! :D

Har hört med lite olika fotobutiker runt om i Sthlm om sommarjobb.. 
Men det är svårt, men ska fortsätta leta. Tips?
Har ju mitt album med mina favorit bilder i som jag har tagit! färdigt att visas upp!

Igår var det ju kvinnodagen och fettisdagen, vilken salig blandning! haha
Mamma tog sin tid åt att baka semlebullar på kvällen! Mumsigt vart de! :D 

Postat 2011-03-09 22:44 | Läst 1407 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa