I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #747: The Ultimate Guide to the Carnival

För några dagar sedan blev ett av mina blogginlägg med gatufoto från Umeå uppmärksammat av fotosidans redaktion i form av en blänkare på förstasidan. Riktigt kul, tycker jag! Och lite oväntat, eftersom jag bloggat väldigt lite på senare tid.
"Man behöver inte åka till Stockholm, London eller New York för att ta bra gatufoton. Niklas Lindskog visar i ett blogginlägg en rad fina nytagna bilder från Umeå." stod det i texten.
Men faktum är att de allra flesta av mina blogginlägg innehåller gatufoto från någon av alla mina resor!  Och på onsdag-torsdag åker jag faktiskt en sväng till Stockholm. Det blir dock inget gatufoto den här gången, jag ska se Nick Cave i Globen i sällskap med min son Sam. Och i slutet av månaden åker jag till New York, just för att gatufota. Min senaste resa gick dessutom till London, så redaktörens pricksäkerhet var total!  :-)
Detta blogginlägg inleder en rapport från augustiresan till London, där jag träffade flera goda fotovänner, både nya och gamla och besökte London Street Photography Festival. En av dagarna blev det gatufoto på Notting Hill Carnival. Högljutt, färglatt och trångt och många möjligheter till närgånget gatufoto.

Inspirationsbild för dagens bloggtitel!

Fortsättning följer...

Ha det gott, alla!

/Niklas

Inlagt 2017-10-15 22:00 | Läst 2537 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Nilas.
Tillykke med interessen fra redaktionen - den er velfortjent.
Det var helt befriende at se street foto med farver.
Mvh. Erik.
Svar från niiiik 2017-10-17 19:33
Tack så mycket, Erik!
Snart blir det färgbilder igen, men nästa inlägg blir i svartvitt!
/Niklas
Hej Niklas! 2 och 6 är bäst men 5 har sina kvaliteter också. Ser fram emot mer från bilder från din London-vistelse. Kanske jag kommer att känna igen några situationer/scener? :-)
Mvh
Fredrik
Svar från niiiik 2017-10-17 19:34
Det kommer mer Londonbilder i bloggen med början i kväll. Men jag startar med karnevalsdagen, vår promenaddag kommer senare!
Ha det gott!
/Niklas
Tack Niklas, kul att läsa (bortsett från att det inte räcker med Umeå ;) ). Fina Färgbilder! Ses! /Kalle
Svar från niiiik 2017-10-19 15:11
Tack, Kalle!
Nä, Umeå räcker inte riktigt till för mig, har nog alltid haft ambitionen att vara någon sorts världsmedborgare...
Hör av mig på messenger!
/Niklas