Att spegla det jag gillar.

Vid bäcken..

Gjorde åter ett besök vid bäcken mellan Dammtorpssjön och Järlasjön i Nacka. Ett ganska överskådligt litet område nära vägen mot Älta. Tanken var att fota Strömstare återigen. Och den fanns där men är lite svår att komma nära, en hel del vegetation som också var snötäckt är lite i vägen också, men vackert var det! Gärdsmyg och Rödhake var andra arter som sågs.

Rödhake

Strömstaren..

Tack för mig!

Inlagt 2015-01-27 11:58 | Läst 3877 ggr. | Permalink
Riktigt snygga bilder uppifrån och ner. Fint ljus i de första forsbilderna. Kul också att se strömstaren i miljön och lite ovanliga kompositioner. Toppbetyg från mig !
Sten
Svar från ehrsa 2015-01-27 17:11
Hej! Strömstaren är en trevlig vinterfågel att få fota, det händer någonting hela tiden. Bäcken har ett rätt så färgat vatten vilket gör sig fint på bild! Tack! Sten.
Hälsn!
Fina bilder från bäcken! Bilderna på strömstaren riktigt lyckade! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2015-01-27 17:18
Hej! Tackar och bugar Yvonne! Bilderna blev lite bättre än jag trodde "där och då", så det blev en fin dag.
Hälsn!
Alltid trevlig med miljöbilder och fåglar. Här gillar jag nog ändå den tredje bilden bäst. Skönt 'häng' i vattnet och lite färg.
Svar från ehrsa 2015-01-27 17:21
Hej! Gillar också den tredje bilden, strimmorna i vattnet efter de luftbubblor som åker med blir faktiskt riktigt fina med lite längre slutartider.. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Det var mycket fint vid det här vattendraget och du fick ju till en hel del lyckade bilder på strömstaren. Om man har tur och tid kan de komma riktigt nära. Den lilla gärdsmygen har jag bara sett en gång så den skulle jag gärna möta igen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-01-27 22:47
Hej! Ja, det är rätt fint vid den här lilla bäcken, alldeles intill en bergsbrant. Lite bökigt dock att komma nära Strömstaren, man får avancera närmare och närmare medans den dyker, och sedan stå still när den är uppe igen..

Gärdsmygen var där även förra gången jag var där, för några veckor sen, men den är ännu svårare.. gömmer sig bland fallna träd och rötter, men hördes lite då och då. Tack! Lena.
Hälsn!
Så många vackra bilder du bjuder på här !
Bäcken med sin is och guldgula skimmer, så vackert.
Och fina bilder på staren fick du !
Den tredje bilden nerifrån var lite annorlunda utan is och snö, snyggt !
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-01-28 17:58
Hej Ja, det var trevligt att möta Strömstaren igen, även om den är lite svår att komma nära..
Tack så mycket! Ing-Marie
Hälsn