Att spegla det jag gillar.

Fin morgon på fältet..

Fältet i det här sammanhanget är Årstafältet straxt söder om Årstaviken i Stockholm. Ett område som är rätt så trevligt att besöka, där en hel del både fåglar och växtlighet finns, inramat av både industri och bostadsbebyggelse, men ligger ändå där som en liten oas.. trots att vissa trafikljud kan höras på håll åt de flesta väderstreck.. Hade hoppats på mer dimma än vad som var fallet denna morgon, men det är ju svårt att alltid få det så som man vill.. vädret var i alla fall fint, och en hel del vackra motiv kunde ses och fotas!

Här kommer en hel del foton från min morgon på Årstafältet!

                                                           ___________________

Den lilla dimma som fanns upplöstes sedan snabbt i värmen från solens strålar..

                                                           ____________________

Ganska snart hörde jag Steglitsernas läte från ett buskage, en fågel som jag hoppats på denna morgon!

                                                            ____________________

Fint motljus denna morgon!

                                                            ____________________

Över fältet sträckte en flock Skarvar söderut, vilket inte är helt vanligt så här över land..

                                                         ____________________

Gamla 'Göta Landsväg' har nästan vuxit igen under den här frodiga sommaren..

                                                            ___________________

Vid 'pölen' fanns detta vackra spindelnät..

                                                               ___________________

Här är 'pölen', där det fick bli en morgonfika i det vackra vädret!

                                                             ____________________

Och plötsligt dök 'min' gamla bekant Rörhönan upp! Trevligt, den har nu varit här i 6 månader räknat från April! Då var den skygg och svårflörtad.. nu kom den plötsligt gående i gräset framför dammen, bland Gräsänderna..

Det här blev en lyckad morgon, tack för mig!

Inlagt 2015-10-12 20:40 | Läst 1655 ggr. | Permalink
Du verkar ha haft en riktigt fin morgon! Man behöver inte åka långt från stan för att komma till natur och djurliv.
Svar från ehrsa 2015-10-13 09:32
Hej! Morgonen var verkligen fin, även med lite frost på skuggade ställen, fast det kunde gärna fått vara lite mer dimma.. Årstafältet är en liten oas, som tyvärr kommer att bebyggas framöver.. det är väldigt trist! Tack! Ylva.
Hälsn!
Fina bilder!
Steglitsen är en fin fågel dyker upp ibland hemma vid fröautomaterna, får se hur det blir i år har fått fågelproblem i trädgården som jag inte haft förut, Skator! Vet inte varför men många har dom blivit?

Ha en bra dag!
Kenneth
Svar från ehrsa 2015-10-13 09:44
Hej! Steglits är lite av en favorit bland 'vardagsfåglarna' tycker jag, men lite väl nervös kanske.. det ställer till det när man vill fota dom.. :-) Skator upplever jag att dom är ganska stabila i sina bestånd, i alla fall här. Men annars kan det nog vara så att fågelarter går lite upp och sedan ner i bestånden efter en tid, vissa år är det många av en viss art och åren efter kanske det är betydligt mindre! Lite som Fjällämlar som åtminstone förr hade sina toppar ungefär vart 5:e år, sedan kraschade bestånden oftast.. Och när det då fanns mycket lämlar så gick det bra för Fjällugglor, Fjällrävar.. bl.a! Du har nog en topp i ditt Skatbestånd just i år! Dom är väldigt vackra om man lyckas få skarpa flygbilder på dom! Men det är ofta rätt svårt.. Tack! Kenneth.
Hälsn!
Betydligt mer spännande ljus och landskap i de första bilderna jämfört med de sista. Dis/dimma är ju alltid lite speciellt och ger en helt annan känsla. Där fick du några fina Steglits bilder också:)
Svar från ehrsa 2015-10-13 09:52
Hej! Dimma ger verkligen ett extra fint ljus! Hade en magisk dimmorgon för en tid sedan när jag åkte buss över Västerbron, där Gamla Stan var delvis beslöjad av en låg dimma i strålande sol och vindstilla, samtidigt som alla kyrktorn och högre byggnader stack upp knivskarpt ovanför dimman.. det var extremt vackert! Det hade jag kunnat betalat mycket för, för att ha kunnat fota.. Så dimma är verkligen fint! Ja, det var trevligt med Steglitserna, de var ett av mina mål att få fota den här morgonen! Känns som dom är rätt så stabila i det här området. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Hej Jan
Det var MÅNGA och bra bilder från en vacker morgon i det svenska. Jag förstår att det kan vara svårt att välja mellan och med så många bilder.
Är steglits inte en flyttfågel eller är den där hela året i Sverige? Jag förstår din fascination.
Hälsningar från Erik / DK
PS: Mina favoriter här är nummer 4, 7, 12 och 16
Svar från ehrsa 2015-10-13 18:14
Hej! Har inte riktigt 'koll' på Steglitsernas flyttning, men jag vet att jag ser dem även vintertid. Jag kan tro att dom så som flera andra arter kanske delvis flyttar, men inte allihop! Det brukar vara en bra strategi, om vintern blir hård här så kanske de flesta dör under vintern, men då kommer de individer som klarat flyttningen tillbaks, och håller bestånden uppe.. Tack! Erik.
Hälsn!
Du tillhör verkligen fågelfotograferna på här på FS .
Jag gillar fåglar liksom dina bilder
Men fotograferar inga.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-10-13 18:18
Hej! Ja, visst gillar jag fåglar, absolut! Tycker dom oftast är väldigt vackra, och ger tillvaron en förhöjd livskvalitet! Tänk en vårmorgon i en lövskog.. med en 'ljudmatta' av vackert sjungande fåglar.. kan det bli bättre? Tack! Gun-Inger.
Hälsn!