Att spegla det jag gillar.

Skymning och mörker.. i 'betongen'!

Tog en 'standardpromenad' i söndags med en liten extra utstickare upp till 'Gondolen' på Katarinahissen, det var ett tag sen jag var där senast, så det kunde vara kul att se om Slussen förändrats något ytterligare sen sist.. men så var inte fallet som jag kunde se! Det var ändå vackert i den begynnande skymningen.. Min 'standardpromenad brukar bli Hornsgatan, Götgatan, och sedan hem via Årstaviken, eller omvänd ordning.. det är väl drygt fem kilometer och brukar ta en knapp eftermiddag, med 'fikastopp'.. Fotandet blev med höga ISO på fri hand med vidvinkel, men det gick bra det också.. och en inkommande dimma gav ett extra vackert ljus nere vid Årstaviken.

Promenadbilder.. Här Götgatan norrut..

Snösvängen..

Slussen..

Katarinahissens övre del..

Skeppsbron och Stadsgården

Lustigt med en så låg fastighet bland de annars så högre.. ser ungefär lika gamla ut.. Sett på en av gatorna nära Mosebacke..

'Skrapan' bjöd på imma..

Utefter Årstaviken, nära Eriksdal..

Den begynnande dimman bjuder på olika sken.. Det gula kommer från Årsta IP och det blåa från Zinkensdamm IP nära mig..

Någon har virkat på staketet..

De 'svängda' husen i höjd med Årsta Holmar..

Tågbroarna..

Tack för mig!

Inlagt 2017-01-12 23:31 | Läst 2733 ggr. | Permalink
Fina bilder säger jag som inte gillar storstäder. Fantastiskt ljus.
Sten
Svar från ehrsa 2017-01-13 10:50
Hej! Det var extra fint med ljuset nere vid Årstaviken, det var dimman som gav det lilla extra! 'Storstäder' kan vara väl så fina rent fotografiskt, och jag tror nog att Stockholm tillhör de finare.. Tack! Sten.
Hälsn!
Vackert ljus i dina bilder och jag fäster mig framför allt vid bilderna från Katarinahissen som får hjärtat att klappa lite extra. Promenaden efter Årstaviken är också fina med de gradvis mörkare bilderna.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-01-13 10:54
Hej! Stig. Det är tur att man behöll Katarinahissen och inte rev den, det var ju faktiskt på tal att göra det nu när Slussen rivs och byggs om.. Den behövs som ett slags minne från andra tider! De mörka bilderna som är dimmans förtjänst blev bättre än jag hoppats på, i verkligheten var det fantastiskt vackert! Tack!
Hälsn!
Läckra ljusbilder, men mest fastnar jag för de utan ljus, ödesmättad stämning.
Svar från ehrsa 2017-01-13 10:57
Hej! Tack! Stefan. Det blev en bättre fotopromenad än förväntat, jag kom egentligen ut lite för sent.. men det blev istället ett extra bra ljus tack vare det!
Hälsn!
Läckra kvällsbilder från söder verkligen!
Svar från ehrsa 2017-01-13 22:08
Hej! Tack! Dan. Det blev mycket finare än jag förväntade mig, och med en vidvinkel behövdes inget stativ heller..
Hälsn!
Här var det vidvinkligt minsann! Jag är kanske lite dimmig själv idag, men bilderna på Årstabroarna i dimma och den immiga Skrapan-bilderna är de jag fastnar mest för.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-01-14 22:53
Hej! Hade inte förväntat mig så mycket foton egentligen eftersom jag kom ut så sent på dagen så att det började skymma.. men bra kamera och rejäl vidvinkel gjorde det hela riktigt fint, även utan stativ! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Lite sent in och läste, men bättre sent än...
Många fina bilder med vackert ljus. Slussenbilderna var extra fina.
De mörkaste kan jag inte se så mycket av eftersom uppkopplingen där jag är inte klarar av att förstora bilderna.
Svar från ehrsa 2017-01-16 22:56
Hej! Margareta. Jag tror att man måste ha en riktigt bra skärm för att se de mörkaste bilderna bra i den har bloggen.. Det blev en riktigt fin promenad, mycket bättre än förväntat! Blev också positivt överraskad att kameran med vidvinkeln 14-24 mm f/2,8 så bra klarade av det mörka! Utan stativ dessutom.. Flera av bilderna är tagna med högsta ISO som är 6400 på min D800E. Tack! Margareta. 'Wherever you are'..
Hälsn!
Tack tack
Nu har jag vandra med dig också lugnt så jag kunnat
se allt på bilderna.
Som jag skrev jag är avis....längtar så mycket till denna vackra
spännande stad....där jag strosat kring många gånger.
Gillar mycket dina härliga bilder.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-01-19 22:37
Hej! Tack så mycket! Gun-Inger. Känns som det är ganska lätt att gilla Stockholm, staden är vacker under alla årstider, och lagom stor dessutom.. den blir aldrig tråkig och enahanda, skulle den vara större kanske den blev 'ogripbar' på något sätt..
Hälsn!