Att spegla det jag gillar.

En plats, En timme, Ett objektiv, En blogg, max tio bilder i bloggen, thats it!

Idag hamnade jag en timme i 'Kungsan' i Stockholm. Körsbärsblommorna blommar nu, så där brukar det kunna gå att fota en del människor och blomprakt! Tror att dom blommade som mest nu, men jag tycker ändå att det var mer blommor för ett par år sen när jag var där senast.. Dagens objektiv blev ett fast 20 mm.

Förra 'timmen på en plats' kan ses här: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/en-plats-en-timme-ett-objektiv-3.htm

Här blev det en timme..

Och Körsbärsblommor fanns det..

Match.. Vissa tycks ha klätt upp sig..

Måste vara nån gammal 'rockare'.. vem?

Bra tryck.. dubbelt dessutom..

En liten bit från min bänk hade någon klätt sig traditionsenligt..

Tack för mig!

Inlagt 2017-04-23 23:28 | Läst 2025 ggr. | Permalink
Hej Jan, jag har aldrig lyckats pricka in ett Sthlmsbesök under den här tiden, och varje gång någon visar bilder från detta tänker jag - nästa år.....Fint att få se dina bilder!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-04-24 08:24
Hej! Det tycks som 20:e april är det datum där dom normalt blommar som bäst, sen kan det nog variera ett par dagar hit eller dit beroende på om våren varit kall eller varm.. i år tycker jag våren allmänt har varit kall så gårdagens datum den 23:e kanske var det rätta för maximal blomning i år? Dom är i alla fall väldigt punktliga dessa träd, med sin blomning! Det är extra mycket med folk från Asiatiska länder där känns det som, tror dom har mer 'tradition' till dessa vackra träd än vad vi andra har.. Trevligt är det i alla fall! Tack! Björn.
Hälsn!
Fina bilder och det är ju en upplevelse varje år som bör dokumenteras!
Svar från ehrsa 2017-04-24 08:38
Hej! Håller med, har man möjlighet att besöka Kungsträdgården kring 20 april så tror jag inte man blir besviken.. är det helg dessutom så är det mycket folk, och det är lika roligt att titta på folk som på Körsbärsträden.. alla verkar bli så glada när man ser dessa vackra träd! Tack! Dan.
Hälsn!
En mycket fin serie med bilder där de blommande träden i bakgrunden binder ihop bilderna. Du har fått till många olika utsnitt med 20 mm.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-04-24 08:44
Hej! Lena. Det är väldigt fint när man får se så många vackra Körsbärsträd på en gång, men minst lika kul är att se alla människor som fascineras och dessutom ser så glada ut.. Speciellt 'asiatiska' människor tycks ha detta med 'körsbärsblommor' som en tradition! Man blir glad över att se detta! Här passade det riktigt bra med 20 mm. på kameran, det var ganska tätt med människor/motiv.. Tack!
Hälsn!
Trevliga bilder från Kungsan, det blir verkligen härliga färger när det blommar ut :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-04-24 08:47
Hej! Har man möjlighet att göra ett besök här kring den 20:e april så ska man ta den chansen, speciellt om det är helg! Det är väldigt trevligt med alla glada' människor som man ser här! Dessa blommor sprider nån slags värme och glädje verkar det som.. Tack! Fredrik.
Hälsn!
Mycket bra bilder som visar närhet till det som händer! Kul att Du testade mitt tips med bara en fast glugg istället för zoom :-)
Svar från ehrsa 2017-04-24 11:00
Hej! He he, fast den 'fasta' ingår i min 'arsenal' av objektiv, den används väldigt ofta av mig just när jag är inne i stan! f1,8 som mitt 20 mm. har ger också ett visst kort skärpedjup, som också är trevligt, bra att 'gatufota' med! Dessutom är det lätt, men det gäller att motiven kommer nära annars blir det tråkigt.. Har också ett ordentligt vidvinkelzoom 14 - 24 mm. som också ger fantastiska vidvinkelbilder, men det väger rejält mycket mer.. Därför används mitt 20 mm väldigt ofta istället! Tack! Wolfgang.
Hälsn!
Förstår att detta måste förevigas av många, en vacker tid.
Vissa är rosaklädda för att passa in.
Även om det är vackert med alla närbilder man får se så är det kul att se hur det ser ut i sin helhet.
Men att göra det dubbelt med ett sånt tryck, lite fräckt av mannen ;-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-04-25 11:04
Hej! Det är jättefint, och man ska gärna vara där en helg när det är mycket med människor, det är lika roligt att se alla glada människor som blommorna.. Det är speciellt mycket med folk från asiatiska länder där, det finns väl mycket med just Körsbärsblommor i deras kultur tror jag. Ja, den mannen höll inte igen. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Mycket vackra bilder av Körsbärsblommorna och myllret av människor som är lika fascinerade som jag. Själv har jag aldrig upplevt Kungsträdgården när Körsbärsträden blommat och det är ju en brist tyvärr. Men tack för att du delar med dig.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-04-25 11:07
Hej! Det är verkligen fint, och man ska gärna se dom en helg när det är mycket folk där, det är halva nöjet.. 20:e april verkar vara riktmärket för blomningen varje år, nästan oberoende av väder verkar det som! Tack! Stig. Ha det bra, trots rusket..
Hälsn!
Är så avundsjuk på alla er som får uppleva denna blomning..
Borde komma upp nästa år för det är något utöver mycket.
Visst kändes det väl mysigt vara där.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-04-27 21:41
Hej! Det är verkligen fint på alla sätt, och man ska gärna vara där en lördag eller söndag, då det är mycket folk! Det är lika roligt att se alla glada människor som att se körsbärsblommorna.. det är många asiatiska människor som kommer och tittar, tror att det är mer tradition hos dom jämfört med oss andra! Verkar som det varje år är bäst kring den 20/4, sen börjar nog blommorna falla av.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!