Att spegla det jag gillar.

Första värmeböljan över stan..

Så blev då fredagen årets hittills varmaste dag, det känns alltid så fantastiskt när temperaturen går över +25° för första gången på mycket länge.. Här i Stockholm tror jag att +27° tangerades! Drygt en vecka innan dessa bilder togs så snöade det..

Har en axel som krånglar och som dessutom gjort att min 'premiär' på cykel har blivit ovanligt sen i år, samtidigt som vädret ändå inte har varit så inbjudande för cykling, men så fort som det nu kom värme så är det cykling som är det trevligaste! Därför blev den här fina dagen också en premiär för en cykelrunda på stan..

Här är lite allmänna bilder från en fin och varm 'runda på byn'..  Kameran är min lilla Nikon 1 AW1.  Strömbron

Nybroplan

Cyklande seniorer..

Dagens fika blev på Stockholms Glasshus vid Tessinparken, också det blev en premiär för året..

I fontäner så svalkades det.. här Tessinparken på Östermalm.

En av Stockholms vackraste små gator, Tysta gatan..

Strandvägen, allén..

Tillbaks vid Nybroplan..

Den vackra gamla bilen är en Ferrari.. efter en del letande så kom jag fram till att det är en: 1965 FERRARI 330 GT 2+2 SERIES I BY PININFARINA. Det fanns en att bjuda på hos Sotheby's för en tid sen, för c:a 4-5 000 000:-

En  av 'Pininfarina' designad modell.. troligen värd mycket mer än en ny.. 'mint condition'..

Gult är inte alltid fult..

Grönt är inte alltid skönt..

Kungsträdgårdsgatan där eftermiddagens rusningstrafik på cykelbanorna börjar märkas..

'Passiv cykling' och inget vinglande så känns det ok, även om det är trångt..

Slussen..

Att cykla ner under Slussen fungerar fortfarande..

Höger så blir det Söder Mälarstrand, jag väljer vänster mot Stadsgården..

Uppe till höger syns resterna av 'Blå Gången'..

Känt ställe.. borde faktiskt besöka det..

Vissa kryssningsfartyg är av modell 'större'..

Gång och cykelstråket utefter Årstaviken..

Eftermiddagen var varm och bryggorna välbesökta..

Nedanför Tantolunden finns div. kiosker och andra serveringsställen, ihop med Boule och öl..

Tantobadet, såg faktiskt några som badade..

Drakenbergsparken nära Tantobadet, alltid mycket folk vid soliga eftermiddagar.. här finns det alltid kvällssol dessutom..

Tack för mig!

Inlagt 2017-05-21 13:24 | Läst 855 ggr. | Permalink
Det ser riktigt härligt ut på din cykeltur men det känns samtidigt så trångt. Jösses så mycket människor det är som cyklar eller promenerar, fikar eller t o m badar. Men så är det väl att bo i en storstad och jag trivs bäst att inte göra det. Du fångar det dock bra och fredagen var underbar även i Knivsta. Vi satt ute och njöt av varmrökt lax med gräddfil och nyskördad gräslök. Fler sådana dagar vill vi gärna ha.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-05-21 14:13
Hej! Lena. När första värmeböljan kommer till stan och det dessutom är en fredagseftermiddag då blir det trångt.. så är det alltid varje år, alla vill ut.. Men när man som jag mest är som 'en fluga på väggen' och mest passivt bara ser på, så är det rätt kul att se detta! Jag behöver inte dras med i 'pendelstressen' på cykelbanorna heller.. Det är trevligt att se så många glada människor när det är så här fint, man dras med! Det är kul att titta på folk! Jag gillar ju lugnet också.. mycket! Men bådadera har sin charm.. Skulle gärna ha cyklat på en av de fina grusvägarna ute vid Erstaviksskogarna istället, med frigående Dovhjortar.. Det får bli en annan gång, när axeln känns bättre! Tack! Ha det fortsatt fint!
Hälsn!
Härliga bilder och cykeltur Jan! Alla njuter till fullo helt klart!
Svar från ehrsa 2017-05-21 14:19
Hej! Fredagen var ju så där magiskt fin, så som den kanske inte är varje sommar ens.. Det snöade ju alldeles nyligen och så kom plötsligt detta! Finns knappt något bättre än att bara cykla runt lite på måfå och bara passivt 'observera' då! Stockholm blir ännu så mycket vackrare! Tack! Dan.
Hälsn!
Hur orkar du cykla så mycket, har du elcykel?
Svar från ehrsa 2017-05-21 22:01
Hej! Nä, ingen elcykel än.. men det skulle nog kunna bli framöver! Ibland känner man att man skulle vilja komma lite längre utan att behöva ta ut sig så mycket.. Men här i stan känns det lite överdrivet med en elcykel tycker jag! För övrigt så var det nog inte längre än 1,5 mil sammanlagt, dessutom en hel del stopp.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Härligt att se hur Stockholmarna njuter av värmen, efter den kalla våren. Första gången jag tog mig fram i Sthlm på cykel, dessutom... =)
Blev kul bilder med en nära och äkta känsla!
Svar från ehrsa 2017-05-21 22:10
Hej! Staden blir verkligen extra fin när det är sånt här väder! Alla försöker komma ut och verkar extra glada, känns som det smittar av sig.. Att cykla sig fram i maklig takt är väldigt behagligt, och man kommer verkligen dit man vill utan att stressa, man ska aldrig ha bråttom när man cyklar här då känns det inte lika säkert.. Det är alltid andra cyklister man måste se upp med, övrig trafik är sällan några problem.. Tack! Lena.
Hälsn!
Tack för att du tog med oss på en trevlig cykeltur.
Tror inte att jag skulle våga mig in till stan på cykel så det var ju bra att få göra den bia bloggen.
Verkar trångt på vissa ställen och kul att se hur stan vaknar upp med solen och värmen.
Svar från ehrsa 2017-05-21 22:17
Hej! Att cykla går rätt så bra i Stockholm, men visst kan det vara trångt i rusningstiderna en vardag, absolut! Och det är andra cyklister man får se upp med, annan trafik sköter sig bra men just cyklister kan vara oberäkneliga och strunta i allt vad gäller trafikregler och vett.. tyvärr! Man ska cykla passivt och inte offensivt, då blir det sällan problem är min 'långa' erfarenhet! Stockholm är verkligen fantastiskt när solen skiner och det är varmt.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Så härligt att sommarvärmen kommit! Det ser så fint ut att cykla runt i staden. Det ser ut som det är en figur i vattnet från fontänen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-05-21 22:24
Hej! Ja, cykla i stan ska du prova, om du inte gjort det! Allt blir så lättillgängligt när man sätter sig på en cykel och drar iväg.. Det finns ju en hel del lånecyklar/hyrcyklar att använda sig av! Kan rekommenderas! Tror faktiskt att det var flera barn som plaskade runt i fontänen där, men det var nog bara en som kom med på bild.. Känns verkligen som sommar när barnen plaskar runt i fontänerna! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Trevliga bilder i stadsmiljö, Stockholm börjar komma till liv nu när vädret börjar bli bättre.
Fint att uppleva Stockholm på cykel :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-05-22 10:34
Hej! Stockholm blir verkligen extra fint när det blir en liten värmebölja som här, våren har ju varit så kall och dålig! När det istället blir så här fint så märker man det uppdämda behovet av sommarkänsla.. Och som du säger, att kunna cykla runt i stan är en härlig upplevelse! Tack! Fredrik.
Hälsn!
Härligt somriga bilder av alla de slag! Visst är det skönt när vintern släpper sitt ok och ljuset och värmen återvänder. Dina bilder "andas" verkligen detta! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2017-05-22 23:05
Hej! Det är fantastiskt när plötsligt en dag blir så här fin, det är så länge sedan man fick känna den här genuina sommarvärmen, dessutom i Sverige! Att jag även tog fram cykeln, vilket var på tiden.. gjorde det hela ännu härligare! :-) Man kan leva länge på upplevelsen av sådana här dagar.. Tack! Yvonne.
Hälsn!