Att spegla det jag gillar.

Möten..

Det är väl det som det handlar om när man går runt i stan och fotar människor.. och det är oftast just människor som jag möter under mina promenader som hamnar på mitt minneskort! Just nu blir det många möten här i Stockholm när man rör sig i cityområdet eller i Gamla Stan, känns som det är extra mycket med turister här i år! Här följer en hel del bilder med mestadels möten av helt okända.. 

De fem första bilderna här är tagna med mitt trevliga 85 mm. f/1,8

Charles Bronson.. 'look alike'..

Stadshuset..

Straxt bortom de två kyrktornen bor jag.. Högalidskyrkan.

Resten av bilderna här under är tagna med mitt nya ljusstarka 50 mm. f/1,4

Hmm..

Båtturister i stan..

Cunard, ett klassiskt gammalt rederi med viss koppling till Titanic..

Danvikstull, undrar hur länge denna gamla konstruktion får finnas kvar.. För några år sen var det något jättestort kugghjul som sprack, så bron/broarna (dom är två) gick inte att lyfta.. Tog tid att gjuta ett nytt kugghjul..

Tillbaks mot city igen.. Denna 'predikant' stod och mässade ljudligt.. men tystnade när han fick syn på kameran som hängde fram på 'magen'..

Drottninggatan..

Turisttätt..

Mer får det bli i nästa blogg..     Tack för mig!

Inlagt 2017-08-03 23:34 | Läst 666 ggr. | Permalink
Både Charles Bronson (väldigt likt!) och drottning Elisabeth - inte illa under en promenad, och Cunardlinjen är ett namn med respekt. Det är betydligt lugnare i byn här - inte en turist. De kommer bara under fågelskådarsäsongen, och en och annan ströskådare resten av året.
Svar från ehrsa 2017-08-04 11:32
He he, ja visst kändes mannen lik Charles Bronson! Det är något med mustaschen och håret som gör honom lik.. Originalet avled redan år 2003.. Alla kryssningsfartyg som besöker staden är nog en stor del i att det är så mycket turister här denna årstid, vilket är trevligt! Tack! Stefan.
Hälsn!
Dina vimmelbilder fortsätter att imponera, det verkar vara mycket utländska turister på stan.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-08-04 11:39
Hej! Jag gissar att många turister man ser nu är kryssningspassagerare från de fartyg som gör sina stopp här, det är säkert nått tusental turister på varje sådant fartyg, och det är ju ofta flera fartyg här på en gång.. Men det är trevligt tycker jag! Tack! Stig.
Hälsn!
Denna variation av klädstilar och utseenden som aldrig tar slut, man lessnar aldrig. Och absolut Bronson, väldigt likt.
Svar från ehrsa 2017-08-04 12:37
Hej! Jag känner likadant när jag är ute och promenerar, tycker man ser fantastiskt mycket fint, ofta på ett roligt sätt dessutom! Vi människor är verkligen bra på att variera oss, man ser det speciellt nu när alla turister också är här! Man blir glad av all mångfald man ser.. När jag fick syn på 'Bronson' så fick jag först en känsla av att det var någon jag kände.. men så var det ju inte! Sen kom jag ganska snabbt på likheten med Charles Bronson.. och googlade på honom när jag kom hem, och det stämde rätt så bra! Tack! Catharina.
Hälsn!
Hej Jan.
Det blev mange billeder på din tur. Kontakter du nogen sinde nogle af dem du møder ? Jeg gør det en gang imellem, men mødes af forskellige reaktioner. Måske fordi jeg sidder på min handicapscooter og måske på grund af min alder ?
Pigen på "hmm billedet" må finde sig i en vis opmærksomhed, som så ikke kan kaldes "sex-chikane" :-)
Jeg gillar kompositionen i billede nummer 3 og damens udtryk i billede nummer 22.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2017-08-04 20:14
Hej! Erik. Nej, jag kontaktar aldrig några av de jag möter och som jag tar en bild på! Bilderna tas när jag själv promenerar och möter dessa fina motiv, som också ofta själv promenerar eller står still.. Kameran hänger väl synlig frampå mitt bröst/mage, och själva bilden tas med Nikons egna lilla fjärrutlösare som jag har i ena handen. Jag bara 'grovriktar' min kamera åt det håll som motivet finns/kommer, sedan trycker jag av och hoppas att kameran hinner fokusera.. ofta så klarar den det, men inte alltid! Tar också oftast bara en bild, kameran är inställd på 'Q' läget (tyst) och då blir det bara 'singelbilder', men ibland provar jag nån bild till, men det kräver ett tryck till på fjärrutlösaren. Alla ser min stora kamera, Nikon D750 med batterigrepp (men utan batteri, batterigreppet bara för bättre balans på kameran när den hänger mot kroppen), en del tittar på kameran där den hänger, men det verkar mest ske av nyfikenhet på kameran, än någon annan anledning.. Det är många turister som rör sig på stan som har sin kamera likadant.. ingen bryr sig! Känns som den här metoden fungerar väldigt bra, bilderna blir mycket 'spontana', det gillar jag! Håller med dig om bilderna som du kommenterar lite extra! Tack! Erik.
Hilsen!