Att spegla det jag gillar.

Utefter Årstaviken..

Det är där i Stockholm som jag ser 'siskorna' även denna säsong! Dom lockas av Alträdens alla kottar och dess frön. Det är i år mestadels Gråsiskor med inslag av en del Grönsiskor, förra året var det tvärtom, Grönsiskorna dominerade stort! Men så är det i fågelvärlden, det svänger..

Bilder tagna för nån vecka sedan med mestadels Gråsiskor, där ändå någon enstaka Grönsiska också ses..

'Sisktätheten' kan ibland vara hög..

Siskorna är ofta ganska orädda men i flock är dom ändå rätt så nervösa..

Det kan nog ha varit upp emot 300 siskor i den här flocken, alla fick inte plats i bild..

Det är i den här strandmiljön utefter Årstaviken som siskorna oftast ses, bland Alträden.

En ung Duvhök drog också förbi..

Jagad, som vanligt..

På andra sidan Årstaviken så har Liljeholmskajen numera en ny 'Skyline'..

Tack för mig!

Inlagt 2017-12-16 12:10 | Läst 778 ggr. | Permalink
Så fina Stockholmsbilder. Gråsiskorna fick verkligen gyllene anstrykning i den låga solen! De är också lätt igenkännbara i massflyktbilderna, har ett speciellt kontaktljud då. Har märkt att gråsiskor är väldigt känsliga för rörelse, man får stå blick stilla, och sedan flytta kameran i panoreringsfart.
Svar från ehrsa 2017-12-16 16:38
Hej! Känns som de siskor jag mött oftast är rätt så orädda som individer och jag kan komma bara några få meter ifrån om jag bara rör mig lite lugnt, men så fort som flocken börjar röra sig, då lyfter alla.. smånervösa helt enkelt! Det är oftast ett lite gnälligt svagt läte som gör mig uppmärksam på att dom finns nära i träden, det kanske är samma läte som du tänker på..? Tack! Stefan.
Hälsn!
Vibybo 2017-12-16 18:46
Just samma läte. Sen brukar djur i städer vara mindre människokänsliga, så på landet blir det lätt längre avstånd, men står jag still länge kan det bli ett par meter bara.
Ja, det var värst vad många där var! I mycket fint ljus dessutom. Du har fångat dem väl där de sitter på kvistarna och inmundigar vad som borde vara kvällsmat!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-12-16 16:41
Hej! Dom är lite småtrevliga siskorna! När det annars nu är rätt så fågeltomt och inte så många individer av de arter som ändå finns här, så kan Siskorna överraska och uppträda i rätt så stort antal! Och dom är inte så skygga heller.. det är trevligt! Tack! Bjarne.
Hälsn!