Att spegla det jag gillar.

Sista solstrålarna blev på Skeppsholmen..

Efter att ha fått en del fina bilder vid fågelmatningen nedanför Strömgatan i Stockholm (se: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/stockholms-strom-inte-bara-en-harlig.htm )  så fortsatte jag promenaden nedströms ner till Skeppsholmen och runt denna ö, präglad av sjöfart..

Andra fotade solnedgången..

Sjöfart präglar Skeppsholmen..

Och här vid Blasieholmen så har solen redan gått ner..

Tack för mig!

Inlagt 2018-02-18 19:23 | Läst 2456 ggr. | Permalink
Återigen en fin serie bilder från dig Jan. Det slår mig att en av anledningarna till att bilderna tilltalar mig faktiskt är att dom tekniskt sett är så välgjorda. Man brukar ju säga att tekniken inte är så viktig, det är vad vi gör med ljus och motiv som ger en bild. Ändå tycker jag dina bilder här är ett exempel på att tekniken också är viktig ur bildsynpunkt. Allra bäst gillar jag den andra, hukande, fotografen! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-02-19 11:49
Hej! Ja, visst gillar jag också när bilder är tekniskt välgjorda så är det! Just när det är naturbilder så uppskattar jag när det är bra skärpa och något så när naturliga färger, men även när man 'busar' till bilder tagna i naturen så kan också dom bli väldigt vackra och fina! Inte minst dina bilder brukar du dra lite extra i spakarna med ibland, och det blir riktigt bra det också! En riktigt vacker naturbild tycker jag är oslagbar som motiv för en bild, så har det varit ända sedan jag satt i något bibliotek som ung och häpnade över vackra naturbilder! Då har det varit 'dokumentära' men spännande naturbilder, men 'drar' man i spakarna på en naturbild, eller medvetet tar 'suddisar' på flygande fåglar t.ex. så ger det istället mera av en 'känsla' än det dokumentärt vackra, och det blir ofta mycket fint det också! Men jag är sämre på att göra just detta.. hmm.. ska nog prova det.. lite suddisar! Dessutom så tycker jag det är roligt att göra en tagen bild så mycket bättre hemma vid datorn! Jag sitter sällan och bara tittar på TV på kvällarna, jag sitter oftast vid skrivbordet med datorn och pillar med bilder istället, samtidigt har jag TV:n på vid sidan om och kikar lite när det dyker upp något intressant.. Tack! Björn.
Hälsn!
Vilken fin bildserie Jan! Den bild som jag fastnade för speciellt är den med masterna och med Katarina kyrka (?) i bakgrunden. Så vackert ljus.

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-02-19 11:55
Hej! Tack så mycket! Eva. Visst är vår vackra huvudstad fantastisk! Det blir så fint ljus den här årstiden om solen skiner och det dessutom ligger lite isflak och flyter.. Gäller att hinna dokumentera detta innan våren kommer och förstör :-) det hela.. Men det är inte Katarina kyrka som ses i bilden med masterna, bilden är tagen åt rakt motsatt håll, mot Östermalm! Och det är Hedvig Eleonoras kyrka vid Östermalms torg som ses.
Hälsn!
Så här vackert var det inte när jag passerade idag, inte på långa vägar. Men jag fick i alla fall en skön promenad och just det här stråket har verkligen potential när ljuset är rätt. Du visar många fina exempel på det.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-02-19 12:01
Hej! Lena. Nä, jag såg det själv i lördags, det var inte alls samma sak som under onsdagen.. Man vill ha lite isflak där, fåglarna halkar omkring lite mer då och blir lite vackrare ståendes på flaken, gärna i soligt motljus dessutom.. Det ska väl bli lite kallare nu, så det kanske kan bildas lite mer is som kan komma flytande förbi här.. Tänkte på en sak igår, det har varit väldigt lite med 'suddisar' på fåglar den här vintern på FS.. Du brukar kunna ta fantastiska sådana! Är det inte dags för lite vackra 'suddisar' igen..?
Hälsn!
Fina bilder! Gillar den på änderna som sitter och solar sig på kanten och svanarna.
Härligt ljus du fångat genom alla bilderna.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-02-19 12:06
Hej! Det var ett fantastiskt ljus förra onsdagen, jag inser att kommer det liknande klara dagar framöver så får man nog passa på och försöka fånga detta! Gärna med lite blänkande is därtill! Snart kommer våren och 'förstör' allt.. :-) Tack! Johnny.
Hälsn!
Fina bilder !
Svar från ehrsa 2018-02-19 18:57
Hej! Dagen blev strålande fin efter lunch, så ljuset blev verkligen en av dagens fina ingredienser för att få lite extra fina bilder.. men så är det ju ofta, det är ljuset som bestämmer det mesta! Tackar! Mikael.
Hälsn!
Mycket fina bilder Jan.
Svar från ehrsa 2018-02-19 22:16
Hej! Hade ett fantastiskt ljus på eftermiddagen där! En av få dagar som avslutades med klar himmel och sol.. senaste onsdagen hände sig detta.. På vintern önskar jag mig alltid minst en solig vinterdag med lågt stående sol och gärna kärnisar som rör sig i form av flak, det brukar alltid bli extra fint! Tack så mycket! Bengt.
Hälsn!