Att spegla det jag gillar.

Komplext..

Det är mycket som kan vara komplext.. Komplex = sammansatt, flerdelad, komplicerad, svåröverskådlig.. finns nog fler synonymer..

Känns som det här är ganska komplext.. Kungsholmen, Kungsklippan..

City, under omgörning.. hela Sergelområdet känns som en uppställningsplats för kranar.. kanske det mest komplexa där sedan Klara revs.. Den svarta byggnaden är norrmannen Petter Stordalens senaste hotell, vid Brunkebergstorg..

Slussen, apropå komplext..

Här är det inte komplext..

Tack för mig!

Inlagt 2018-02-19 21:49 | Läst 2591 ggr. | Permalink
Wow vilka bilder! Så mycket detaljer att titta på. Kul!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-02-19 21:57
Hej! He he, kan bara hålla med.. man blir nästan snurrig i huvet.. Man undrar nästan om man får uppleva att allt blir klart.. Slussen tänker jag mest på då.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Den första bilden känns som ett under av lugn och ordning jämfört med det (ordnade?) kaoset som följde sen. Skönt att få vila ögonen på den sista bilden!
Svar från ehrsa 2018-02-19 22:09
Hej! Håller med, första bilden är ingenting jämfört med Slussen.. Där orkar hjärnan inte riktigt ta in allt.. sista bilden behövs för att skölja de gråa cellerna lite.. :-) Tack! Mats.
Hälsn!
Rörigt var ordet sa bull! Härligt tidsdokument som kan bli intressant att följa framöver.
Ha det! /Leif M
Svar från ehrsa 2018-02-20 10:28
Hej! Visst ser det rörigt ut, speciellt när motivet tryckts ihop så här med ett tele! Det är lite spännande att se arbetet här, men det går inte fort.. Det kan gå månader utan att man ser någon skillnad egentligen.. Men man kan i alla fall se strukturen på hur kommande vattenytor kommer att se ut redan nu, det är väl just det som tar sån tid, att färdigställa 'grunden' för hela bygget! Tack! Leif.
Hälsn!
Hej! Den första bilden gillar jag verkligen, liksom den sista - sköna att vila ögonen på. Dock tycker jag att det är intressant att få en inblick lite då och då, i t.ex. vad som händer runt Slussen. Lyftkranar tycker jag det varit gott om nu i Sthlm-Solna en lång tid...liksom här runt Industrilandskapet - blir det aldrig klart (och snyggt igen) ???? =)
Svar från ehrsa 2018-02-20 10:37
Hej! Lena. Det är verkligen ett 'stort' bygge att byta ut den gamla konstruktionen till den här nya, har för mig att det ska ta 8 år.. förmodligen tar det ännu lite längre tid.. Jag undrar också när man tänker bli klar med allt kring Sergel.. känns som det ser ännu värre ut för varje gång jag passerar där.. det är faktiskt lite tråkigt! Men jag har för mig att allt bottnar i att man var tvungen att bryta upp och täta och förstärka hela betongkonstruktionen kring Sergel eftersom spårvagnen Djurgårdslinjen förlängs från Hamngatan bort mot Centralen på Klarabergsgatan, och så småningom ännu längre bort på Kungsholmen. Tror även att Klarabergsgatan blir nån sorts 'gågata' framöver, men det är jag inte helt säker på.. Tack! Ha det bra!
Hälsn!
Första bilden har en affischartad enkelhet men sen blir det värre .......... alltså mer komplext. Slussen, oj oj oj. Sista bilden är inte komplex som bild men att tillverka kätting är inte enkelt även om vi kunnat det i typ 2500 år.

Kranarna över City säger en hel del. Fast högkonunkturen finns lite varstans, fem kranar syns från köksfönstret här i Norrköping. Fin bild, var rädd om den!

Jättebra bildsvep räcker till en lagom stor utställning med 13 rejäla förstoringar - bolderna är så overkligt skarpa att de nog kan dras upp i meterformat och mer än så.
Svar från ehrsa 2018-02-20 10:42
Hej! Tack! Måns. Ja, inte ser man nån lågkonjunktur direkt.. Det är bara att ställa sig högt någonstans och räkna antalet kranar.. Slussen är intressant, mycket på gång samtidigt där.. Med fokus på att få 'grundstrukturen' färdig först. Man ser i alla fall 'strukturen' / formen på kommande vattenytor nu. Men det går inte fort, just nu i alla fall! Det kan gå ett par månader utan att man ser att något har hänt..
Hälsn!
Tack för en stillsam avslutnning, även om man nog bör hänga med lite i vad som händer i Stockholm. Slussen ser helt galet ut, vilken röra.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-02-20 10:50
Hej! Lena. Ja, det är minst sagt rörigt vid Slussen nu.. Jag rör mig förbi där rätt så ofta och jag tycker inte att det händer någonting.. Men man kan i alla fall se strukturen/formen på kommande vattenyta i alla fall. Det är väl det som tar sån tid, att få klart själva grunden först! Ja, sista bilden behövdes nog för att lugna nerverna lite.. De här bilderna togs samma dag som jag tog bilderna senaste onsdag vid fågelmatningen, och senare vid Skeppsholmen.. En helt galet fin fotodag! Just nu skiner solen här från en helt klarblå himmel, jag måste ut.. Tack!
Hälsn!
Åter igen visar du en bildserie över vad som pågår i Stockholm och framför allt i Slussen området. Många fina bilder har du tagit, och jag är glad att jag hann ta några innan allt försvann.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-02-20 10:56
Hej! Stig. Visst är det spännande med allt som händer även här i Stockholm! Det byggs ju mycket även på andra platser, men ingen byggnation är ju lik den som sker med Slussen.. Har för mig att det ska ta 8 år, kanske det kan bli nån försening också.. det är ju ofta så! Man kan i alla fall se själva strukturen på det som kommer att bli den 'nya' vattenyta som det kommer att bli. Man har pålat och spontat den ytan nu, och det är väl den här 'grunden' som tar extra lång tid att färdigställa.. Jag får följa det hela framöver också så klart! Tack!
Hälsn!
Kanske skulle texten fortsatt på sista bilden med "...ytligt sett".
Svar från ehrsa 2018-02-20 10:57
He he, bra där! Tack! Stefan
Hälsn!
Fantastiskt, du får ju ordning på kranar, grävmaskiner och husfasader om vartannat, imponerande!
Mycket att titta på i bilderna och det gillar jag!
Svar från ehrsa 2018-02-20 18:26
Hej! Tack så mycket! Anne-Sophie. Det är inte så lätt att fota Slussens förvandling, mycket döljs bakom höga plank och går man upp till 'Gondolen' på Katarinahissen, så döljer den byggnaden också rätt mycket av nybyggnationen av Slussen, tyvärr.. Tror också att mitt tele förstärkte mycket av det 'komplexa' på ett bra sätt när perspektivet trycks ihop.. Kul att fota det här ändå!
Hälsn!
Ojdå, 8 års slussen-projekt och mycket lång tid liksom Förbi Stockholm E4, vägtunnlar mellan Skärholmen och Häggvik :-D men Slussens byggplats är kul att se förändringar varje år, värt att fotograferas!. Hälsn! Lasse
Svar från ehrsa 2018-02-20 18:53
Hej! Ja, inte går det fort med dessa stora byggprojekt.. Hoppas verkligen det blir klart på utsatt tid, det är lite trist att det är byggprojekt överallt, det är ju inte speciellt vackert här under en lång tid.. Undrar var nästa 'jätteprojekt' kommer att äga rum.. Bro till Gotland kanske.. :-)
Hälsn!
Slussenbygget är ju jättekomplext, men de första bilderna mot Kungsholmen tycker jag är riktigt snygga. Den med alla kranarna är kul! Sista är skön i sin enkelhet.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-02-20 21:12
Hej! Tack! Bjarne. Instämmer i ditt omdöme om bilderna! Hittade en vinkel mot Kungsholmen som jag inte tidigare riktigt har sett.. sen hade jag zoomen 80 - 400 mm som tryckte ihop motivet på ett trevligt sätt!
Hälsn!