Att spegla det jag gillar.

Vinterbadaren..

Även jag brukar spana lite efter den trevliga Strömstaren någon eller kanske ett par gånger varje vinter, men den bäck nära Nacka Gård där dom håller till har inget bra läge med tanke på ljuset när solen står lågt vintertid, så det får gärna bli mars innan jag åker dit! I år fanns det tre individer där som fick samsas på en ganska kort sträcka, kanske 100 meter. Resten av bäckravinen var frusen efter senaste tidens kyla.. Men de som fanns där visade sig fint, och även en Gärdsmyg sågs och hördes, men klarade sig från att fotas.. denna gång.. Fotat med 200 - 500 mm.

Det började bra med en Strömstare direkt vid bäcken,,

Längre uppströms fanns en till..

Tack för mig!

Inlagt 2018-03-22 21:36 | Läst 1239 ggr. | Permalink
Den första är extra fin o vacker! Hils, LO
Svar från ehrsa 2018-03-23 10:04
Hej! Tack! LO. Man blir glad när naturen visar upp sig så här fint!
Hälsn!
Fina 📷👍
Med vänlig hälsning, mm
Svar från ehrsa 2018-03-23 10:06
Hej! När 'naturen' får stå för designen så blir det alltid bra.. på alla sätt!
Hälsn!
Fina bilder! Jag gillar den där de flyger och ljuset faller mot fjädrarna.

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-03-23 10:10
Hej! Tack! Eva. Den bilden blev till bara av en slump.. visste inte att det råkade finnas två Strömstarar just där, vilket dom själva inte gillar.. allt hände på tiondelar av en sekund!
Hälsn!
Verkligen fina bilder på strömstararna, den sista serien med guldfärgat vatten får bli mina favoriter
Svar från ehrsa 2018-03-23 10:12
Hej! Ibland visar naturen upp sig extra fint, man får vara tacksam att man får vara med och ta del av detta! Och dagens kameror är ju riktigt bra på att dokumentera det också.. Tack! Peter.
Hälsn!
Vilken fin bildserie du visar oss, man får säga bock och tack.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-03-23 10:15
Hej! Naturen är fantastisk! Man får vara glad att man får chans att se det hela och dessutom dokumentera det.. Bra med ljus är det ju nu dessutom! Tack! Stig.
Hälsn!
Otroligt fin bildserie på strömstarar! Du bjuder på både närbilder och miljöbilder! De med gyllene ljus är verkligen en fröjd för ögat. MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-03-23 10:21
Hej! Man blir lite ödmjuk över hur vacker och anpassad till 'naturen' allting är.. Strömstaren är ju en fantastisk liten fågel som verkar kunna klara det mesta bara den får vara nära ett rinnande vatten.. Det är en trevlig känsla när man får ta del av detta, och att det dessutom går att fånga det på bild.. Naturen är fantastisk! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Det blir så vackert med sol, is, vatten, blänk och gnistrande korta slutartider. Så många strukturer både i vatten och ovanpå. Huvudpersonen är ju strömstaren så klart, hur den kan hålla sig kvar undrar jag ibland. Jättefint.
Svar från ehrsa 2018-03-23 10:25
Hej! Man blir ödmjuk över hur väl allting verkar hänga ihop i naturen, och dessutom är det väldigt vackert.. 'Designen' på en isad bäck med Strömstarar kunde inte ha gjorts bättre.. Dessutom klarar dagens kameror av att fånga det hela på bild! Tack! Stefan.
Hälsn!
Du har verkligen hittat bäckens guld !
Det gäller att ha koll på när det är som bäst.
Här "tajmade" du in det väldigt bra.
Staren är ju vacker och ännu vackrare blir den med alla de fina glänsande detaljerna i omgivningen.
Snygga bilder hela bunten.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-03-23 17:53
Hej! Ja, det känns som jag träffade rätt i kalendern vad gäller ljuset på den här platsen! I år har det dessutom varit rejält vintrigt närmaste veckorna innan, det gör ju inramningen av bäcken extra vacker.. Naturen själv är ju en mästare på att göra allt så vackert, och det blir ofta vackrare ju mer extremt vädret är, eller har varit.. Gäller att ha tiden att njuta bara.. det har jag haft nu.. :-) Tack så mycket! Ing-Marie.
Hälsn!
Den är riktigt fin, strömstaren. Du har fått fint himmelglitter i många bilder. Första bilden är toppen.
Hälsningar, Bajrne
Svar från ehrsa 2018-03-24 10:04
Hej! Naturen och vädret var på ett fint humör den här dagen! Nu när solen står lite högre så letar sig en hel del ljus ner i den här bäckravinen på ett väldigt trevligt sätt! I år var det dessutom extra bra, med tre Strömstarar.. det brukar annars endast vara två individer där. Så det var bara att fota på.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Den första bilden och dom liknande med blänket och pinnen ska du vara riktigt stolt över..väldigt snygga och ovanliga. Härligt ljus och fina färgtoner.
Mv/Gunte..