Att spegla det jag gillar.

Badbuss..

Det är väl tredje säsongen nu som man ser denna skapelse på Stockholms gator och vatten.. Men inte är den vacker.. och den lockar inte mig.. Men det är klart, man slipper kanske köer genom stan.. kanske svårt att hitta någonstans att ta sig upp.. utom just här..

Vid Källhagen nära Djurgårdsbrunnsviken..

Tack för mig!

Inlagt 2018-05-22 19:59 | Läst 800 ggr. | Permalink
Den var ju lite rolig, nästan lite gullig sådär.!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-05-22 21:42
Hej! Väldigt ovanlig också.. den ser lite märklig ut när man möter den på gatorna i stan! Det är första gången jag ser den sjösättas, råkade passera Källhagen när jag var ute med min cykel och såg den svänga ner här. Den var ingen försiktig sjösättning heller, istället så tog den extra fart ner i vattnet.. Tack! Björn.
Hälsn!
Det var ett märkligt fordon, men riktigt Kul!
Svar från ehrsa 2018-05-22 21:48
Hej! Ett väldigt speciellt fordon minst sagt.. Men den är nog populär att åka med när det varit så fint väder som det har varit nu under en längre tid! Tack! Stefan.
Hälsn!
Ja jösses! När jag såg första bilden trodde jag att den var tagen någonstans i Asien eller så. Nix, inte vacker, men unik!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-05-22 21:54
Hej! Ja, visst är det en märklig skapelse.. Den ser konstig ut när man ser den på gatorna, likaså när man ser den ute på böljan! Du har rätt, det känns nästan som Asien här med tanke också på den värme som råder.. :-) Tack! Bjarne.
Hälsn!
Är det Hajens återkomst? Rolig design på en badbuss, när jag var grabb på 40-talet var badbussarna gula och körde badsugna ungar till Flatenbadet söder om Stockholm, det var ett arrangemang som Stockholms Stad stod för och det var mycket uppskattat.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-05-23 10:34
Hej! Det är verkligen en annorlunda design på den här bussen, men det blir ju så om den ska fungera i vatten också.. Det där med badbussarna har jag hört talas om, låter som ett vällovligt initiativ! Och jag vet att det fortfarande förekommer lite sporadiskt i alla fall, har hört att man ibland bussar barn och någon förälder från de 'utanförskapsområden' som finns t.ex. Tensta Rinkeby eller andra områden, och sen vidare ut till kanske Björnö ute på Ingarö, där finns det en del fina badområden! Kanske även Flaten fortfarande är aktuellt, men det vet jag inte.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Kul med en "bussbåt" i stan. Jag har åkt med en sådan förut, fast det var i Wisconsin Dells i USA.
Coolt!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-05-23 17:48
Hej! Den är lite speciell den här bussen, den ser lite märklig ut när man möter den på gatorna.. Och den ser ju rätt konstig ut även på böljan.. en 'kompromiss'! Kanske det här fordonet är från USA, men detta vet jag inte.. Tack! Eva.
Hälsn!