Att spegla det jag gillar.

En svunnen årstid..

Men en årstid när luften var skön att andas och man fick dra på sig en varm jacka.. det är inte så dumt.. Många här på FS ondgjorde sig, och längtade till sommaren.. Själv tyckte jag det var rätt skönt här den 17:e mars i år, när dessa bilder togs! Hoppas ni är nöjda med sommaren.. själv tycker jag det varit för varmt länge nu.. AC:n får jobba mest varje dag numera! Men det varma kanske tar slut i september i alla fall.. vi får se! Bilderna är tagna under en promenad runt Riddarfjärden här i Stockholm, där det tydligen har varit +31,2° idag, och det lär visst fortsätta åtminstone nästa vecka också..

Från i mars..

Leve kylan.. :-)     Tack för mig!

Inlagt 2018-07-14 20:04 | Läst 999 ggr. | Permalink
Märker att jag njuter mera av att titta på kylslagna motiv när det är jättevarmt, och vice verca. Dessutom presenterar du väldigt njutbara Stockhomlsmotiv och snygga isformationer förstås.
Leve kylan på bild, skulle jag vilja förtydliga för egen del!!
Svar från ehrsa 2018-07-14 20:17
He he, det ligger en del i det du säger.. :-) Tack så mycket Anne-Sophie!
Hälsn!
Antingen är det för varmt eller för kallt. För torrt eller för regnigt. Att det aldrig kan få vara lagom. Jo jag kommer ihåg när det var lagom. 2015 var jag uppe i Jokkmokk en hel månad. Solen sken varje dag utom dom två första. Det var 20 grader varje dag. DET var lagom.
Riktigt fina isbilder. Andra bilden vinner. Jag skulle dock aldrig ge mig ut på den isen.
Sten
Svar från ehrsa 2018-07-14 23:21
Hej! Visst blir man förvirrad av årstiderna nu för tiden! Jag gillar också 'lagom' men så är det sällan nu för tiden.. 'Klimatexperterna' tror att det just är 'ytterligheter' av väder som vi kan drabbas av när det gäller förändrat klimat, mer regn mer torka mer snö, allting förstärks på något sätt.. det känns som det har varit lite såna ytterligheter de senaste åren.. Minns dina fina bilder från Jokkmokk, fantastiskt fint! För mig är också +20° den optimala sommartemperaturen! Jag vill aldrig ha mer än högst 25°, men det är på gränsen.. Och jag förstår inte människor som reser till ännu varmare länder.. Tack så mycket Sten!
Hälsn!
Don't worry. Be happy!

/Thomas
Svar från ehrsa 2018-07-14 23:35
Hej! Ja, men lite 'worry' kan jag känna att man blir.. Om det här är det normala' för Svensk sommar då blir det problem framöver.. 'Experterna' pratar om att ytterligheterna i vädret förstärks i våran del av världen när och om klimatet är förändrat, så redan nästa år kanske det blir en rekordregnig sommar istället.. som en ytterlighet.. men vi vet inte! Den som lever får se.. är en klassiker! Tack så mycket Thomas!
Hälsn!
Bilderna med bara is var sköna och svalkande att titta på!
Svar från ehrsa 2018-07-15 12:26
Hej! Vi hade ju en väldigt fin senvinter/vår och det är bara 4 månader sedan.. Håller med att lite is som här kan inte skada i dessa värmetider! Hörde att SMHI idag går ut med 'klass 2' varning angående värmen här i östra Svealand.. Igår hade man 'bara' klass 1 varning för värmen här.. Klass 2 är också den högsta varning man kan ge för hög värme säger man också.. Tack! Ragnar!
Hälsn!
Svalkande och vackra bilder. När man slutat med det där att pressa på en badstrand så tycker man att det är åt skogen för varmt nu. När man får stänga altandörren för att inte släppa in värme och sedan sitta inomhus, då känns det inte bra.
Men som vi brukar säga , lagom är bäst.
Svar från ehrsa 2018-07-15 12:52
Hej! Ja, det känns som det är rätt längesedan man pressade på en strand nu.. gömmer mig inte ens i 'vassen' längre.. :-) Fast där kanske man skulle kunna hitta lite trevliga fåglar.. Hörde att SMHI nu ger östra Svealand en 'klass 2 varning' för hög värme, igår hade man bara 'klass 1 varning'.. klass 2 är det högsta som SMHI ger för hög värme.. Så man blir ju lite orolig för om det ska bli så här även i framtiden.. Jag har det skönt inomhus nu, men det är tack vare min 'portabla AC', den ger en behaglig svalka här! Men jag ska sätta mig på cykeln snart och ta en liten sväng utefter kajerna i maklig takt, det brukar faktiskt svalka lite.. Tycker också att 'lagom' är bäst, men det är väl så här som vädret riskerar att bli framöver, ytterligheterna i vädret förstärks.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Håller med dig, sommaren och värmen är överskattad enligt min mening. Våren och främst hösten är de årstider som jag uppskattar mest och längtar till. Sommarvärmen har aldrig varit något för mig. Här hos mig går också AC:n på för fullt.
Fina bilder som påminner om att det kommer bättre tider. :-)
/Nonno
Svar från ehrsa 2018-07-15 13:02
Hej! jag delar din uppfattning om sommar och värmen, det blir till sist en belastning när det pågått i mer än ett par veckor.. nu känns det verkligen att det har pågått i månader med bara något litet kort undantag.. Och SMHI har höjt varningen till klass 2, vilket är den högsta klassning som man ger för hög värme! Gillar också höst och vår bäst, det sker så mycket fina förändringar i naturen då! Om senast drygt en månad så tror jag att vi har förändringar i vädret, då är vi inne en bra bit i augusti och dagarna är kännbart kortare, och då hinner inte solen värma lika mycket dessutom.. Tur att det finns AC i alla fall, i min lilla lägenhet ger den en skön svalka nu, ihop med en 'takfläkt'! Tack så mycket Nonno.
Hälsn!
Nonno Holmström 2018-07-15 16:24
Hej igen.
Jag hoppas att din prognos är lite fel, för i månadsskiftet får jag min semester och hoppas redan då på regntunga skyar och drastiskt lägre temperaturer. :-)
Är tacksam för att jag fortfarande jobbar, för annars hade semesterdagarna varit bortkastade när värmen dämpar lusten för aktiviteter.
/Nonno
Härliga isbilder och den ända is jag kan uppringa här är till ett glas saft kanske, men det ger lite svalka i alla fall. För övrigt så är det vackra Stockholmsvyer som också får mig att längta. Första bilden på Riddarfjärden får min röst i dag.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-07-15 13:14
Hej! Riktigt kall dryck är fantastiskt när man blir törstig, har ständigt vatten på extra kylning i mitt kylskåp! Min portabla AC ger också en riktigt skön svalka i min lilla lägenhet ihop med min takfläkt, jag känner faktiskt inte av värmen alls där jag sitter nu.. AC:n sprutar just nu ur sig en luft som är +10,5° och sedan fördelar takfläkten den luften i resten av rummet.. Allt medans SMHI ger en klass 2 varning för utomhusvärmen nu, det är den högsta klassning som SMHI ger för hög värme.. Man undrar ju om det här är ett förändrat klimat.. eller om det bara är ett 'tillfälligt' väder..? Tyckte det kunde vara skönt att lägga ut lite opublicerade kyliga bilder just nu när det är så varmt.. lite kyla kan också vara rätt mysigt! Tack så mycket Stig! Ha det så bra det nu går i hettan!
Hälsn!
Andra bilden fascinerar! Nog för att jag börjar få nog av hetta och torka, men som det lejon jag är (stjärntecknet alltså) älskar jag ju sommaren. Skånsk vinter, då går själen i ide. Men gärna litet lägre temperatur och MASSOR med regn några dagar. Sedan sol igen så klart! ;-)
Svar från ehrsa 2018-07-15 13:30
Hej! Tyckte det kändes rätt på något sätt att lägga ut lite opublicerade senvinterbilder så här nu i värmeböljans tider.. Det är lätt att glömma att lite kyla också har sin tjusning.. Ofta längtar man till sommaren, men när sommaren blir så här så är det inte så trevligt längre.. Som du säger så måste det komma en del regn mellan varven, då hinner man också längta tillbaks till soliga dagar igen.. men så som det är nu så blir det bara för mycket! Det är bara inne i min lilla lägenhet med min portabla AC igång som jag kan ha det skönt nu.. alla andra platser så är det för varmt och soligt! Förstår det du säger om Skånsk vinter, den ser oftast inte rolig ut alls! Här i Stockholm så blev senvintern riktigt njutbar i år som i bilderna ovan, dessutom kom en hel del snö ett tag och det var minus 10° en period, det var väldigt fint! Däremot är det hemskt när temperaturen bara är nära noll grader.. Det är inte alls kul! Ja kommer det inget regn snart så känns det som det blir stora problem.. vad händer med grundvattnet, förra sommaren och hösten var ju också extra torr.. Tack så mycket Christer!
Hälsn!