Att spegla det jag gillar.

Läste i DN idag..

Intressant! Känner igen detta.. https://www.dn.se/kultur-noje/kristofer-ahlstrom-det-ar-tufft-for-aldre-generationer-att-lyssna-pa-larmen-om-klimatet/

Tack för mig!

Inlagt 2018-08-17 22:54 | Läst 974 ggr. | Permalink
Bild 4 och 5 - det var något nytt! Det blev lyckat!
Svar från ehrsa 2018-08-18 11:08
Hej! Flyg på väg ner mot Bromma, är själv lite förvånad att jag fick både fåglar och flygplan skarpa! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Artikeln du länkar till kan jag inte läsa, det är en betalartikel och DN har jag inte.
Men dina bilder kan jag se, och den fjärde bilden var lite extra. En rejält stor fågel där i mitten.
Svar från ehrsa 2018-08-18 11:10
Hej! Vad synd! Det var ingen betalartikel när jag länkade den.. Har själv inte DN som någon slags betaltidning, det gäller även de andra tidningarna.. Inte mycket att göra åt.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Hej Jan.
Jeg kan heller ikke læse artiklen, da det kræver abonnement.
Jeg faastner for nummer 4 - spændende med fly og fugle i samme skud.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2018-08-18 11:29
Hej! När jag klistrade in länken igår så behövdes inget abonnemang.. inget att göra åt! Tack! Erik.
Hilsen!
En ny variant på Hitchcocks "Fåglarna". Fascinerande!
Svar från ehrsa 2018-08-18 16:38
Hej! Ja, jag blev förvånad att skärpedjupet räckte till både för fåglarna som var rätt nära och för planet som var så mycket längre bort! Tack! Christer.
Hälsn!
Nu fungerar länken! DN har beslutat att alla artiklar ska vara fria från betalning fram till valet..
Hälsn!
Erik Madsen 2018-08-19 22:09
OK, men ikke i DK.
//Erik//
Svar från ehrsa 2018-08-20 10:52
Ok! då finns det nån begränsning från annat land.. konstigt! Tack! Erik.
Hälsn!
Såg artikeln. Jag vill inte ha klimatångest, jag vill inte heller att våra unga ska behöva ha det.
Fina bilder.
/Ulla
Svar från ehrsa 2018-08-24 11:38
Hej! Nä, klimatångest vill man ju inte ha.. Men, det viktiga är nog att inte förneka det hela, 'vi' har verkligen ett 'jätteproblem' att försöka ta tag i för framtiden.. Det värsta är nog ändå att vara 'oinformerad' trots allt.. Är man 'informerad' och tar till sig det, så känns det rätt bra när man gör något klimatsmart.. varje liten grej man gör känns extra bra! 50 och 60 och 70-talets framtidsoptimism där man kunde strunta i klimatet och bara producera mer och mer med ständiga tillväxtrekord, den tiden är förbi.. vi måste ta till oss det! Tack! Ulla
Hälsn!
Snyggt med flyget och fåglarna. Kom att tänka på att ett Gripen-plan störtade vid Ronneby i veckan. Piloten sköt ut sig och klarade sig fint som det verkar. Men 600 miljoner gick upp i rök. orsaken var en fågelkollision. Såg också en uppvisning vid Marinens dag idag, där en Gripen kom från Ronneby och utförde de mest hisnande manövrar jag sett med flygplan. Extremt snäva svängar alldeles intill oss på låg höjd och sen en lågfartsuppvisning med nosen snett uppåt så man nästan trodde planet skulle stanna och stå still i luften. Flög fåglar farligt nära också som det såg ut, nej det är inte riskfritt att flyga såna här moderna skapelser som kan göra nästan vad som helst. Gripen är nog rätt vass i jämförelse med de andra modellerna som finns på marknaden idag, det är min övetygelse efter att ha sett den uppvisningen.
Svar från ehrsa 2018-08-25 23:07
Hej! Vad roligt att få se JAS:en visa upp sig så bra! Är själv intresserad av flygplan och har så alltid varit.. men nu är det längesedan jag var på en uppvisning, tyvärr.. Vet att man har en stor uppvisning nu i helgen i Uppsala men jag har tyvärr inte möjligheten att ta mig dit.. Nån gång för kanske drygt 15 år sen såg jag 24 st. JAS uppe i luften samtidigt vid Såtenäs.. ihop med en massa andra militära flygplan, dom kom på rad i formation, det var mäktigt! Har även sett ett JAS störta.. stod vid Kungsholmstorg när den ramlade ner på Långholmen här i Stockholm.. planet 'överstegrade' bakåt på ett onormalt sätt och piloten sköt ut sig, sedan vek den sig framåt till ett horisontellt läge och ramlade rakt ner.. Hade jag jobbat så hade jag varit där och släckt resterna som brann.. Min chef/Brandmästare var där och släckte från Kungsholmens brandstyrka, han jobbade övertid.. Tack! Nils.
Hälsn!