Att spegla det jag gillar.

Lite samma fåglar, men det gör inget..

Då menar jag samma fåglar som när jag gick här för ett par dagar sedan.. Igår gick jag samma morgonrunda igen, vädret var mestadels soligt och varmt dessutom, det räckte bra med shorts.. Mitt närområde Tantolunden på Södermalm fick visa upp sig igen, innan frukost! Fotat med 80-400 mm.

Rödhaken tröttnar man ju aldrig på..

Även en Stenskvätta visade upp sig den här gången också, men det är ju flyttider.. normalt så finns den inte här!

Och som vanligt så kommer det en och annan Duvhök förbi.. här den äldre individen med tvärrandigt bröst..

Sen kom den yngre Duvhöken.. med sina 'droppfläckar' på bröstet..

Och hösten gör sina framsteg, syns tydligt på Lönnarna trots att det varit varmt länge.. Det styrs nog av dagslängden!

Tack för mig!

Inlagt 2018-09-20 23:22 | Läst 2070 ggr. | Permalink
Höstflyttning; bra fångat.
- hawk
Svar från ehrsa 2018-09-21 12:56
Hej! Ja, det är en trevlig årstid nu och framöver! Har man tur kan man få se lite fåglar man normalt inte ser.. Hoppas Rödhaken stannar över vintern, den är ett trevligt inslag bland 'stannfåglarna', och Duvhöken finns ju alltid där.. Tack! Håkan.
Hälsn!
Hej,
Fågel med höst på bröstet.
Ha det gott
Bob
Svar från ehrsa 2018-09-21 12:57
Hej! Helt rätt, den har verkligen höstens färger! Hoppas den stannar även framöver.. men dom flesta drar nog söderut trots allt! Tack! Bob.
Hälsn!
Det blir gärna samma individer man träffar på när man går samma runda, känner igen det. Men plötsligt kan det hända något. Gillar att du inte gjort bilderna så ljusa. Här hemma har jag sista riktiga sommardagen i år, med sol och riktig värme. Sparvarna härjar i fågelbadet bredvid mej, och vinden ruskar lite i trädkronorna.
Svar från ehrsa 2018-09-21 15:45
Hej! Nä, för ljusa bilder blir inte bra, man får jobba med 'exponeringskompensationen'.. Rödhakarna gömmer sig mestadels i de mörka regionerna, dom rör sig lite som Gärdsmygar.. Det är skillnad på våren med både Rödhakar och Gärdsmygar då sitter dom gärna i solen och sjunger, i flera minuter! Nu är det ett annat beteende.. Här är också fint med 'halvsol' och +19° i skuggan.. en del vind här också som ska öka i kväll, jätteskönt nu i alla fall!
Hälsn!
Stilig rödhake. Vi har flera i närmaste omgivningen, ibland ryker de ihop. Gillar inte släkten ;-)
Svar från ehrsa 2018-09-21 15:50
Hej! Dom är verkligen fina Rödhakarna, pigga fåglar som gömmer sig ofta.. lite som Gärdsmygar! Dom verkar vara lite enstöringar, så jag förstår att det blir lite bråk när dom möts! Troligen har dom egna revir som dom håller på.. Dom är inte som ett gäng Gråsparvar direkt.. :-) Men dom är väldigt charmiga, och lite nyfikna.. det är då man har chans att få lite bilder på dom! Tack! Christer.
Hälsn!
Vackert! Dessutom blir jag alltid glad av att det finns så mkt liv och så mkt vackert också i storstan! Ibland kan jag tänka att så mkt bättre att lägga uppmärksamheten på allt det fina som faktiskt finns istället för att lägga den på det som försvunnit även om jag förstår att många vill vara väckarklockor, hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-09-21 21:32
Hej! Ja, här händer det alltid något när man tar en promenad, jag ser sällan mer fåglar om jag tar mig till en 'riktig' skog.. här är det ofta tätare med ett flertal arter, i skogen kommer man sällan nära på samma sätt! Ska bli intressant att se i oktober nu om Steglitserna visar upp sig lite extra bra, så var det förra året och det höll i sig i flera månader. Dom har en 'prydnadstistel' som favorit vad gäller frön och jag tror att det behöver gå in i oktober innan den växten släpper sina frön, man får vänta och se.. Är inte säker på vad du menar med 'väckarklockor'..? Tack! Björn.
Hälsn!
Du har ett fantastiskt fågelliv i Tanto och Rödhaken ser så mysig ut med sitt röda bröst. Bilderna på Duvhökarna blev också granna. Sista bilden talar om att nu är hösten på gång.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-09-22 11:32
Hej! Ja, det är bekvämt att ha så nära till rätt så bra fågelliv! Det är annars lite omständligt när man måste lämna stan för att uppleva lite natur! Här räcker det att bara hänga kameran över axeln och gå ut.. Tycker också att den här årstiden med höst och vinter är roligare att bege sig ut än under sommaren, då är det för varmt och det händer inte så jättemycket heller.. Nu och framöver kan det dyka upp 'flyttfåglar' av alla möjliga sorter på tillfälligt besök, och eftersom det är ett riktigt 'äppleår' så kanske det dyker upp Sidensvansar framöver som dessutom stannar en tid.. vi får se! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Extra kul med bilderna på stenskvätta. Inte så ofta jag ser den. Snygg förhöst-bild också på slutet!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-09-22 11:36
Hej! Ja, Stenskvättan är kul att få se, det är ju annars en fågel jag aldrig ser här eller i stan.. Det är lite av bästa tiden nu och framöver med fåglar tycker jag, det kan dyka upp allt möjligt även här, senare kanske också Sidensvansar kommer, med tanke på alla äpplen som finns.. men man vet aldrig, det får bli en överraskning! Tack! Bjarne.
Hälsn!