Att spegla det jag gillar.

Skrikorna..

Nötskrikor ser jag här i mitt närområde året runt, men kanske allra bäst under vinterhalvåret, tycker det gäller de flesta fågelarter.. man ser dom bättre när det inte är en massa vegetation ivägen.. Sen finns ju inte flyttfåglarna här nu så klart, annat än de som faktiskt flyttar hit från områden både norrut och långt frän öster! Men hittills så har jag bara sett Grönsiskor av de som kommer hit från norr och öster.. och området här är mitt närområde Tantolunden i Stockholm, och det blir bara Nötskrikor här.. en vacker fågel! Fotad med den nu en månad gamla kameran Z50 + 200-500 mm.

Full koll nr. 1

Nötter är livet..

Full koll nr. 2

Shit.. inte full koll..

Tappad nöt är också en nöt..

Tack för mig!

Inlagt 2019-12-09 12:13 | Läst 786 ggr. | Permalink
Hej Jan - det er nogle fantastiske billeder af "Skovskaden", som den hedder på dansk.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-12-09 21:20
Hej! Ja, jag hade tur här! 'Skovskaden' här i mitt närområde är ofta rätt så orädda, tror att dom är vana vid människor här i 'stan'! Om jag åker till en 'riktig' skog utanför Stockholm så kommer jag aldrig så här nära.. Här var jag kanske 10 meter ifrån.. Jag har sett tidigare att dom gillar just den här fågelmatningen, det finns alltid nötter i den här! Tack! Erik.
Hilsen!
Härliga bilder på Nötskrikan jag hade ju besök förra vintern av två stycken individer men jag fick inte så fina och klara färger som du fått. Men det var ändå kul att de hälsade på. Serien när den hänger i "Krokig arm" är festlig och att den är en jonglör framgår ju också.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-12-09 21:28
Hej! Visst är dom trevliga dessa fåglar1 Vackra dessutom! Jag ser dom ganska ofta här i Tantolunden, och dom är ofta rätt så orädda, troligen är dom vana vid oss människor också! Jag är högst 10 meter ifrån här, tror jag hade utzoomat till 200 mm. som då blir 300 mm. på Z50. Dom känns lite 'småbusiga' och är underhållande att titta på.. det händer alltid någonting! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fint med nötskrikan som jag nästa aldrig ser, det är synd för den är riktigt vacker
Svar från ehrsa 2019-12-09 21:37
Hej! Den tillhör absolut en av de vackraste fåglar vi har, i den storleksklassen! Lite småbusiga dessutom.. det händer alltid nånting.. En gång fick jag en vinge i huvet från en Nötskrika som kom flygande bakifrån.. det visade sig att den höll nån större matbit i näbben som skymde sikten för den.. det var skojigt! Den landade i ett träd straxt efter, och vi kikade på varann minns jag.. Man undrar ju vad den tänkte.. Finns det inga samlingar av Ekar eller kanske Bokar också nära dig, känns som dom borde gilla såna miljöer.. med de 'ollon' som finns där! Tack! Peter.
Hälsn!
Dessa fåglar ser jag ofta men har aldrig lyckats att få sådana här fina bilder som du :) Riktigt fina!
Svar från ehrsa 2019-12-09 21:42
Hej! Ute i 'fria skogen' så är dom rätt svåra att komma nära är min erfarenhet, även om man som vanligt kan ha tur med dom där också! De Nötskrikor som finns i mitt närområde är 'stadsbor'.. domesticerade helt enkelt! Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2019-12-10 07:53
Så är det absolut för skogsfåglarna (Nötskrikorna) sticker direkt....
Snyggt, nötskrikor är nästan lika vackra som sidensvansar! Fast dom gör också skäl för sitt namn, det är ingen skönsång precis dom presterar. Utmärkt vackra och spännande bilder, hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-12-09 23:13
Hej! Håller med dig om Nötskrikorna! Vackra fåglar, men sjunga kan dom inte.. kanske svårt att vara bra på allt.. :-) Men dom är trevliga också, lite småbusiga.. det händer alltid någonting med dom i synfältet! Tack! Björn.
Hälsn!
Fint som vanligt Janne.
/Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-12-10 09:16
Hej! Tack! Bengt. Nötskrikor är trevliga fåglar, dessutom tämligen orädda jämfört med dom man möter ute i en 'riktig' skog! Dom är lite 'busiga' till lynnet och dom sitter sällan still.. roliga att bara titta på! Idag skiner solen fint, ska nog ta mig ut alldeles straxt.. det blir nog en lång dag med kameran.. i sol dessutom!
Hälsn!
En kul bildserie! Jag har ett antal nötskrikor här hemma vid fågelbordet, men de är väldigt skygga och håller full koll på att man inte kommer in i köket, som har det närmaste fönstret. De är t.o.m. mer ovilliga att ställa upp på fotografering än vad stenknäcken är. Jag får tydligen ta tunnelbanan in till Söder om jag ska få bilder på vilda djur.
Svar från ehrsa 2019-12-10 09:12
He he, ja så är det nog.. du är välkommen! Men som sagt, Nötskrikorna här är väldigt vana vid människor, och människor med hundar.. många förskolebarn, m.m.. Dom har lärt sig att ingen vill dom något ont, tvärtom dom hittar bra med mat här t.o.m.. Men tar jag mig ut i en skog utanför stan, då får man vara glad om man bara ser en skymt av dom.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Lite kul blev det ju med nötplockandet..med roliga poser på pippin..
Men konstnärligt sett så ser jag första bilden som en höjdare, dock aning beskuren uppe
(kvistarna) men det är bara jag det ;)
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-12-10 16:22
Hej! Erkänner, jag har inte ens tänkt på kvistarna.. Den är i alla fall vacker denna fågel med sina blåa vingsidor.. dom riktigt lyser! Det är en rolig fågel att fota, den är busig på nått sätt.. det händer alltid något spännande när man studerar den en stund.. här är dom vana vid människor och man kan komma riktigt nära! Det gör man aldrig ute i 'riktiga' skogen.. då krävs nog ett gömsle! Tack! Gunte.
Hälsn!