Att spegla det jag gillar.

Moppebusarna..

Dom drar mest runt och skrämmer folk.. man vet aldrig var dom slår till nästa gång.. folk lever lite i skräck.. Här vid 'Solgrillen' vid Hornstullstrand dök dom plötsligt upp när jag satt där med min 'dubbelrulle' med två grillade med mos, och räksallad.. Men dom var nog bara hungriga dom också.. Hörde sen hur dom snackade om hjärnkirur.. Karolin.. sutur.. och lite andra medicinska termer.. kanske var dom inga busar.. Troligen bara semesterlediga.. Fina gamla moppar hade dom råd med i alla fall..

Ledaren.. med högst styre..

Fler bilder på pärlorna..

Nästan ett helt panorama, men de 4 ursprungsbilderna ovan var inte riktigt tänkta till det.. därav 'ostrukturen'..

Solgrillen..

Tack för mig!

Inlagt 2020-08-08 11:03 | Läst 969 ggr. | Permalink
Tror nog att varken du eller din dubbelrulle var illa ute, verkar vara rätt harmlösa "bikers" som invaderade serveringen. Finns klubbar överallt även här på landet, brukar synas vid diverse arr i kommunen. Trevligt att dom håller igång dom gamla mopparna som dessutom har blivit ganska dyra. Inte som förr när mina moppar kostade mig från 75 - 425 spänn :)
Väldigt fint dokumenterat..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-08-08 11:42
He he, nä dom var nog rätt harmlösa.. Tror faktiskt att dom var arbetskamrater från Karolinska.. kanske pensionärer, eller inte.. antagligen roligare med en moppeklubb än sjukvård.. Tror att min moppe är det enda jag skulle velat haft kvar nu av prylar man har ägt.. Det var en Suzuki K 50, tror den var 4 växlad.. Har inte ens ett gammalt foto på den.. Moppar är kul! Vet att 'dom' brukar ha nån större moppeträff under sensommaren här, då är det flera hundra gamla moppar som drar fram på gatorna i stan.. dom 'äger' gatorna då.. Min Suzuki köpte jag ny efter ett par års sommarjobbande i butik, den kostade 2200:- :-) Tack! Gunte.
Hälsn!
Hej Jan - det här är bara ett blogginlägg efter mitt huvud. Super reportage och fantastiska foton.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: du såg och kommenterade mitt inlägg om de unga mopedryttarna.
Svar från ehrsa 2020-08-08 12:43
Hej! Ja, man blir glad när man ser dessa 'moppebusar'! Mopeder är alltid trevligt! Önskar att jag hade haft kvar min moped från när jag fyllde 15 år.. Mopeder håller ett lagom tempo i tillvaron! Man behöver inte ha mer bråttom än så.. man behöver inte heller alltid åka längre bort än vad man 'hinner' med en moped.. :-) Tack! Erik. Ha det fint i värmen, jag ska snart sätta mig på cykeln och cykla 3 mil i måttfullt tempo, bara så fort så att fartvinden svalkar lite..
Hälsn!
Kul, en del blev aldrig vuxna, eller varför får man inte fortsätta och köra sin moped :). Iaf jag lyssnar nu på samma musik som jag lyssnade till för 30-30 år sedan, det borde vara samma med moped, och mera som hör ens barndom till
Svar från ehrsa 2020-08-08 12:49
Hej! Nä, vi män blir aldrig vuxna.. så är det! Vi 'nördar' alltid ner oss i nått dessutom.. Moppe var stort i den åldern.. hade gärna haft kvar min Suzuki K 50 från den tiden.. En moppe går dessutom precis lagom fort, man behöver inte ha mer bråttom än så! Tillvaron lugnas ner på ett härligt sett.. man hinner se mer av omgivningen osv.. lagom mycket att meka med också.. Nu ska jag sätta mig på cykeln och cykla i lagom svalkande fart, trots värmen! Tack! Peter.
Hälsn!
Fina bilder på mopparna! En sådan där Crescent med krom och blå ram hade jag när jag var 15 år, fast min hade röd ram. Stockholmare kallas modellen.
Numera (men inte i år) brukar jag delta i ett och annat moped rally med min Rex från 1959, samma årgång som jag själv.
//Anders
Svar från ehrsa 2020-08-08 22:00
Hej! Vad trevligt med dina moppe erfarenheter! Det var en extra rolig tid när man hade en moppe att åka runt med.. Man borde ha behållit den man hade.. Jag har sett ett par gånger att det har varit nån slags 'träff' man har haft här i Stockholm tror det har varit sensommar då, och det är ju många hundra mopeder ibland om jag har sett rätt..? En Rex från -59.. Det inger respekt.. :-) Själv borde jag ha en 56:a.. Tack! Anders.
Hälsn!
Hehe riktigt fina bilder på mopederna,de ser väldigt nypolerade ut :)

Gänget kunde ju likaväl ha vart 40-50 år yngre där ;)
Svar från ehrsa 2020-08-08 22:07
Hej! Ja det är kul med dessa gamla mopeder! Numera är det oftast trista 'EU moppar' man ser.. helt charmlösa.. Ja, här var det 'old boys' gänget som var ute och upplevde lite ungdomliga aktiviteter.. Kul! Tack! Joakim.
Hälsn!
Glada och fina bilder!
Svar från ehrsa 2020-08-08 22:09
Hej! Ja, det här är bara positiva bilder! Lite av livsnjutande där.. 'i dessa tider'.. Gäller att ha skoj så länge man kan! Tack! Lena.
Hälsn!
Det finns en samling "bikers" här i Lindesberg också och jag tror inte de skrämmer slag på någon vad jag vet. Snygga bilder på lika snygga bågar med höga styren och mycket crome
Ha det gott/Stug
Svar från ehrsa 2020-08-09 11:24
Hej! Vad trevligt, tror att det är ganska många av oss som hade moppe när vi var unga, och som nu när vi är äldre gärna skulle vilja ha en moppe.. 'Lite tillbaks till ungdomen' över det hela! Grejen med en äldre moppe är ju att det går lagom fort, man behöver inte åka fortare.. och det är ofta lätt att meka med dom! Dagens 'EU mopeder' tror jag inte kommer bli lika eftertraktade som 'retromopeder' framöver! Och nej jag tror ingen blir skrämda av dessa mopedister.. :-) Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Trevligt! Gamla mopeder har under ett antal år nu blivit lite som en syjunta för medelålders herrar, ett väldigt trevligt och harmlöst sätt att ha kul helt enkelt. Det har drivit upp priserna en hel del, speciellt på vissa modeller.
Annars ser ju grillen helt rätt ut, och räksallad till korv med mos tar jag gärna själv.
Ja, bilderna visar en väldigt trevlig sommardag. På vintern kan herrarna putsa på sina mopeder och se drömmande i reservdelskataloger.
Svar från ehrsa 2020-08-12 21:28
He he, bra beskrivning av 'företeelsen' med gamla moppar.. jag skulle själv gärna ha en att skruva på och åka med! Tycker att med stigande ålder så inser man också att det inte alltid behöver gå så fort heller.. det räcker med 'moppefart' numera Då hinner man se mer..! Grillen där nere vid Hornstullsstrand ligger väldigt bra till.. tur att dom gamla hederliga 'korvmojjarna' finns kvar! Tack! Stefan.
Hälsn!