Att spegla det jag gillar.

Fint ljus vid Norrström i Stockholm..

***

Gick förbi fågelmatningen där på väg hem från city nu på eftermiddagen, och slogs av vilket fint motljus det är där nu på fåglarna när solen skiner så som idag, och klockan är före 15:15.. sen försvinner motljuset bakom slott och riksdag, och når inte längre ner.. Här följer några bilder från idag fotade med Nikon D750 + Nikon F 300 mm. PF, men först ett panorama fotat med en Iphone 12. Såg bara de 'vanliga arterna' man brukar se här dock inga Sångsvanar just idag, senast jag gick förbi här så fanns det 5 ex..

Tack för mig!

Inlagt 2023-01-26 22:56 | Läst 691 ggr. | Permalink
Ser fantastiskt härligt ut! Perfekt motljus som ger intressanta och levande bilder. Roligt med så mkt fågelliv mitt inne i centrum. Flygbilderna i motljuset där kontrasten blir svagare är strålande, mjuka fina färger, snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2023-01-28 11:54
Hej! Ja, ljuset är tillbaks redan är känslan.. och så då även det fina motljuset här på eftermiddagarna! Nu och framöver är det några veckor som ger ett fint motljus på speciellt flygande fåglar just här, gärna då ihop med fin mörk bakgrund från de byggnader och strukturer som finns längre bort.. Senare i vår så står solen för högt upp för att ge det här fina motljuset! Just det här 'röd/orangea' motljuset där fåglarna ofta bara 'anas' men ändå är skarpa tycker jag blir extra bra! Tack! Björn.
Hälsn!
När jag ser dina bilder inser jag att om jag ska besöka denna plats för att fota så ska det vara i lågt stående sol. Sothönan på knölsvanen i tredje bilden är ett fint exempel på en bild som blir så mycket läckrare i motljus. Mycket snyggt fångat och ett nöje att få ta del av.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-01-28 12:00
Hej! Lena. Just nu är det innan 15:15 man bör vara där, då är motljuset som bäst/vackrast.. men det låga motljuset ändras/skjuts väl framåt med c:a 20 min. / vecka vartefter veckorna nu går.. Längre fram i vår så står solen för högt för att få det här speciella låga ljuset alls.. så som jag minns det hela! Tack!
Hälsn!
Bra ljus för fågelfoto, bra kamera, bra fotograf, då kan det bara bli bra! Mycket fina motljusbilder. De vanliga fåglarna gör sig mycket väl här.
Svar från ehrsa 2023-01-28 12:06
Hej! Stefan. Ja, nu och en tid framöver så bjuder det låga ljuset på en hel del såna här bilder på eftermiddagarna, men senare i vår så står solen för högt för just det här ljuset och fåglarna kanske inte heller är kvar på samma sätt.. beroende på hur senvintern och våren beter sig.. Du får fortsätta med ditt vackra morgonljus, så får jag ta lite eftermiddagsljus så här.. Tack!
Hälsn!