Att spegla det jag gillar.

Än finns det liv..

En av fyra Pelargoner på min öppna balkong har överlevt förra helgens minusgrader, och nu har den fått för sig att till och med blomma just idag.. och vi är ändå inne i december månad, det är inte så illa! 9 kalendermånader i rad har den blommat nu. Kan den blomma på julafton tro..? Det hänger på minusgraderna.. Och idag den första december så fick den också en del sol, det skadar nog inte..

Tack för mig!

Inlagt 2015-12-01 20:47 | Läst 729 ggr. | Permalink
Finns det liv så finns det hopp. Ur led är tiden. Den kan säkert blomma på julafton också, allt är möjligt i denna värld tyckes det. Trevlig lek med skärpedjupet.
Svar från ehrsa 2015-12-02 18:28
Hej! Ingemar. Visst kan den blomma på Julafton, det vore trevligt! Tror aldrig att jag haft det förut.. Om det inte blir kallare än -5° så kan den klara sig, det finns lite värme som strålar ut från lägenheten längst in på balkongen, kanske det räcker? Ja, jag testade lite med olika brännvidder på mitt 28-300 mm zoom. Tack!
Hälsn!
Så länge tecknen på att tiden är ur led består av förlängda blomningsperioder tycker jag det är helt ok:-) Tvåan är bäst (tycker jag) Ha det gott på balkongen!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-12-02 18:30
Hej! Håller med om att ifall tecknen på ändrat klimat stannar vid att Pelargonerna blommar lite längre så kanske det är ok.. men det räcker nog inte med det.. Tack! Björn.
Hälsn!
Vilken kämpe !
Läckert med blinget i bakgrunden !
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-12-02 18:36
Hej! Ja, jag blev lite förvånad! 'Köldgränsen' för var Pelargonerna överlever eller ej gick precis till vänster om den här plantan som överlevde, straxt till vänster så frös 'systerplantan sönder under förra helgens köldnätter, trots samma kruka.. Den här plantan hade kanske nån tiondels grader varmare än den utanför, det räckte tydligen! Här var nog -5° som kallast under förra helgen.
Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det här ser inte ut som rätt årstid :-) MIna pelargoner frös bort för två veckor sedan.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-12-02 18:41
Hej! Nä, det var nästan lite 'somrigt' på balkongen när solen låg på och Pelargonen dessutom blommar! Det kändes fint! :-) Mina övriga tre Pelargoner frös också bort för snart två veckor sen.. men det här exemplaret fanns några decimeter längre in balkongen, det räckte tydligen! Tack! Lena.
Hälsn!