Att spegla det jag gillar.

Det är den tiden nu..

Häromdagen sa meteorolog 'Pia' på Rapport att nu har vi de fyra mörkaste månaderna framför oss.. så är det, och snart försvinner en timma ljus på eftermiddagen dessutom.. Det gör ju inte saken bättre.. Då får man kompensera med mera ljus inomhus, gärna lite 'mysljus' då.. Så får det bli..

Tack för mig!

Inlagt 2016-10-22 19:19 | Läst 589 ggr. | Permalink
Alldeles sant, tid att mysa lite med ljus, böcker och en soffhörna! / Björn T
Svar från ehrsa 2016-10-22 23:51
Hej! Ja, visst är det så.. Och så fort solen visar sig och man har tid, måste man bara ut och fota.. så har man lite att pyssla med när himlen åter 'drar igen'.. Tack! Björn.
Hälsn!
Härligt gäng mysljus du har !
Men det vore ännu mysigare om vi fick se det riktiga stora lyset ibland, i alla fall på dagtid :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-10-22 23:55
Hej! Jag bor rätt så litet, men det är absolut mysigt när man tänder lite lampor och ljus! Fast när solen lyser och är framme så är det väldigt ljust även utan lampor, även vintertid.. det uppskattar man den mörka årstiden! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Oj hvor fint - den første var speciel. Fint fotograferet Jan.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2016-10-23 10:55
Hej! Den första bilden är ett svartlackat 'smide' som jag hittade i farsans överfulla förråd, efter att han avlidit för 3 år sen, 80 år gammal. Förstår inte varför han inte hade den på väggen inne..? Den är jättefin, även på dagen när inte ljusen är tända! Den andra bilden har en mässingslampa från en Engelsk jagare, men den står upp och ner här på hyllan.. Bild 3 och 4 är också från farsans förråd.. delarna låg där lite utspridda, men jag fick ihop det hela till nått snyggt! Glödlamporna har 'dimmer' så det går att få till det 'rätta' lite gul/orangea ljuset! Oljelampan på balkongen låter jag brinna nästan varje kväll, även när det har snöat in ordentligt där.. det brukar bli väldigt vackert! Den står stadigt och är upphängd så att den inte kan blåsa omkull.. Tack! Erik.
Hälsn!
Så många snygga ljuskällor du samlat här! Alla med varmt och fint sken. LED-lampor är strömsnåla, men inte lika mysiga. Härligt att se så många fina sätt att lysa upp höstmörkret!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2016-10-23 10:58
Hej! Tack! Bjarne. Tre av ljuskällorna kommer från min avlidne far, han dog för tre år sen. En kommer från en Engelsk jagare också. Det finns lite mer beskrivning i svaret till Erik här ovan.
Hälsn!