Att spegla det jag gillar.

En plats, En timme, Ett objektiv, En blogg, max tio bilder i bloggen, thats it!

Så hade jag tänkt mig efter en 'idé/ett infall' jag fick igår.. Har fått en problematik med smärta i ljumsken och därtill en hemsk nackspärr eller vad det nu kan vara.. vilket gör att jag inte kan gå så mycket som jag brukar.. Därför sätter jag mig på en lämplig plats, gärna en bänk, och letar motiv där under en timme.. det kan annars vara var som helst där man kan sitta i en timme..

Idag blev 'timmen' på en brygga i Årstaviken straxt innanför  Årsta Holmar, och 'bestyckningen' blev mitt 80-400 mm. zoom. Men det kan lika gärna bli på en gata med en vidvinkel framöver.. i en timme..

1 timme vid Årstaviken idag onsdag 19/4..   Andy..

Bäverhyddan på Årsta Holmar, en rejäl pjäs..

Det börjar grönska.. snart sitter Näktergalen där inne..

Någon har levererats till Södersjukhuset..

Vid bryggan..

Knipan med sina roliga poser..

Solglitter..

10 bilder på en timme, samma plats.. blev rätt nöjd! Lugnt och skönt var det också.. lite meditativ varning över det hela! Vad får ni för 10 motiv på en timme och egen vald plats..?

Sen gick jag hem med min onda nacke..     Tack för mig!

Inlagt 2017-04-19 22:32 | Läst 784 ggr. | Permalink
Att ha ont är definitivt inte kul, men om nu värmen återkommer som de lovat så är en plats på bänken inte så dumt. Bra samling bilder blev det också, jag tror att knipan misstänkte att du var en talangscout och passade på att spela ut hela sitt register för dig.
Svar från ehrsa 2017-04-19 22:54
Hej! Det är väldigt jobbigt med ont i nacken, har nog inte haft det i 'vuxen' ålder tidigare.. Käkar Voltaren som godis, det är den enda smärtlindring som hjälper.. Har pågått i 14 dagar, går till doktorn när som helst nu.. 'påsken' har fördröjt mig med det.. Det var riktigt inspirerande att sätta sig på en bestämd plats, och sedan leta motiv under en timme.. borde ha tagit med en termos med fika bara.. Knipan blev höjdpunkten på denna timme! Tack! Margareta.
Hälsn!
Margareta skrev det jag tänkte skriva, fast bättre!
Svar från ehrsa 2017-04-19 22:55
Ha ha, ibland kan det vara så.. gäller att vara snabb! Tack! Måns.
Hälsn!
Fina bilder från din brygga!
Bra idé att låta motiven komma till en.
Hoppas din värk försvinner
//Lola
Svar från ehrsa 2017-04-19 23:23
Hej! Tack! Lola. Det var riktigt fint att bara sitta där och njuta av tillvaron, vädret var dessutom helt utan anmärkning.. Och det händer ju saker mest hela tiden! Ja, man får hoppas att värken ger sig, det är väldigt irriterande..
Hälsn!
Tycker detta är en strålande målsättning, eller för att uttrycka sig mer svenskt: lagom. Solglittret är riktigt snyggt och bäverhuset spännande så det förslår, Stockholm är sannerligen fullt med överraskningar. Snygg knipa! Har själv flugits till Lund i Norsk luftambulanse, trevlig resa men inte kul att vara patient.
Svar från ehrsa 2017-04-19 23:30
Hej! Den här årstiden är det väldigt trevligt att bara sitta och spana så här i en timme! Rofyllt men ändå aktivt på något sätt.. Den här Bäverhyddan på 'holmen' är riktigt stor och har nog funnits där i 10 - 15 år.. Har själv en liten ljus och fin gren formad av vassa Bävertänder i min bokhylla, hämtad just på holmen där när isarna var bäriga! Gissar att det här Knipparet har en häckning på gång här i något bohål.. Flyga är trevligt, men helst inte som patient så klart.. Har själv flugit mycket helikopter i tidigare yrke, alla möjliga olika modeller.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Vilket bra resultat det blev, det där ska jag nog minsann prova på. Hoppas värken i nacken går över, det är inte alls roligt när smärtan blir ett sådant hinder. Krypa på dig! /Maria
Svar från ehrsa 2017-04-20 12:42
Hej! Det var jättetrevligt att sitta där en timme! Oftast brukar jag inte göra så.. kanske stannar till men går oftast vidare.. Det var avstressande på ett skönt sätt att 'tvingas' sitta där.. och motiv fanns det ju! Det ska jag pröva fler gånger, på olika platser.. Men tar kanske med en thermos med fika.. man blir fikasugen när man sitter så där.. :-) Idag är det mulet och blåsigt så det blir inget idag.. Tack! Maria.
Hälsn!
Alldeles utmärkt serie blev det där! Hoppas din värk ger med sig!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-04-20 19:07
Hej! Det var väldigt rogivande att sitta still i en timme på samma plats och försöka hitta 10 motiv som duger för en blogg.. och det händer ju saker lite hela tiden, både i naturen och även med en del mänskliga aktiviteter.. Men som jag skrivit i andras svar, det hade inte varit fel att ha en termos med fika med.. Nackvärken är inte bättre än, får se om den ger med sig till måndag när jag jobbar nästa gång, annars får det nog vara.. Tack! Björn.
Hälsn!
Oj då har du fått ont i nacken..jag kan inte skriva till dig som jag kan om mig själv.
I min ålder är det någon krämpa varje det ...så är det här.
Härligt se från ovan på din bäck samt dessa härliga fåglar samt skog o vatten
så lite bling eller vad det heter på fotospråk har jag glömt..
Ha en fin helg
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-04-22 12:27
Hej! Ja, det är något skumt som hänt med nacken, ingen vanlig enkel nackspärr känner jag, måste kollas upp inom kort.. Själv är jag ingen ungdom heller längre, 60 är redan passerat.. Bilderna togs vid en bänk på en 'rastbrygga' utefter Årstavikens strand nedanför SÖS, så det området är säkert väl bekant för dig. Det är jättefint där! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!