Att spegla det jag gillar.

Hur är det nu med årstiderna i lunden..?

Och då menar jag som vanligt Tantolunden, nära mig. Har det hänt nått med växtligheten, det är ett tag sen jag gick min runda där, och förändringarna går ju fort den här årstiden.. Finns det nått spår av sommarens växtlighet kvar, eller är allt visset och bortblåst..? Samtidigt har det ju varit rekordvarmt nu den senaste tiden, ända sedan mätningarna börjat vad gäller temperaturen!

Så här var det med naturen i lunden, nu i veckan:

Senhöstens färger..

Murgrönan blommar för fullt nu, och drar till sig insekter i mängd trots sent på säsongen.. 

Rejält med Äpplen detta år!

Ekorre är ganska vanligt här.

Skränande Kråkor, Skator, och Nötskrikor lockade mig bort en bit, det brukar tyda på rovfågel..

Och så var det! En Duvhök hade nyss tagit en Skata som middag..

Dock fick jag inga bilder på själva bytet..

Och Duvhöken flög straxt tungt iväg med sitt byte, mellan buskagen..

Endast spåren fanns kvar..

Allt detta hände och fotades under en kort promenad på drygt en timme, i Tantolunden..

Tack för mig!

Inlagt 2014-10-30 22:49 | Läst 2526 ggr. | Permalink
Väderleken har varit ovanligt skonsam mot moder natur detta år tror jag, inte minst under hösten. Kylan börjar komma till mig först nu och så hemskt mycket har det inte blåst, så ovanligt mycket löv och färger finns kvar. Förra året noterade jag att en duvhök höll spaning på min fågelmatning i trädgården. I Tantolunden finns det ju mycket färger kvar, ändå ligger den 40 mil norr om mig, så det finns fortfarande hopp:)
Svar från ehrsa 2014-10-31 21:54
Hej! Ingemar.
Visst är det så, häromdagen slogs det t.o.m värmerekord här i Stockholm, man har aldrig mätt upp så varmt i slutet på oktober på 180 år eller nått sånt.. man undrar om detta är ett tecken på förändrat klimat eller ej? Men nu har det faktiskt varit två frostnätter, så det kan också ändra sig snabbt.

Duvhöken är ett trevligt inslag, den gör sina räder varje dag här, och ibland kan jag även se den hemifrån när den skrämmer den lokala duvflocken som finns här i omgivningen. Den häckar för övrigt på Årsta Holmar som ligger straxt söder om Tantolunden. Tack för kommentarerna!
Mvh!