Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Lite mer blandade bilder från Isbladskärret i förra veckan..

***

Här är fler bilder från kärret från i tisdags, när våren tycktes ha anlänt.. Allt fotat med Z50 + Z 180 - 600 mm. som blir 270 - 900 mm. på den kameran..

Vitkindade gässen som troligen är de som också brukar häcka här på Djurgården , rent allmänt.. Och en Grågås i förgrunden.

 

Plötsligt kom två Havsörnar flygandes med nån minuts mellanrum inifrån 'stan'.. Det var ju inte väntat och de höll båda en rak riktning österut, troligen kom dom från Mälaren med riktning ut mot 'skärgården'..

 

När örnarna kom så lättade alla gäss.. och tog ett varv runt sjön, men landade snart igen.. Där en Häger hamnade mitt i 'inflygningsbanan''..

             

En Ormvråk visade också upp sig, på håll..

   

En Sångsvan gick in för landning..

   

Sen tog Sothönorna vid, när solen sjönk och gav det fina motljuset men det har jag visat i tidigare bloggar..

Tack för mig!

Postat 2024-03-24 13:30 | Läst 220 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I de lugnaste vatten..

***

Kan det ändå finnas en bråkstake.. Gäller inte minst Sothönor, som inte verkar ha några begränsningar när hormonerna rusar som nu 'i vårens tid'..

Allt här fotat i Isbladskärret på Djurgården i Stockholm i lågt eftermiddags motljus för tre dagar sen. Med Z50 + Z 180 - 600 mm. = 270 - 900 mm.

Lugnt och fridfullt..

Kanske slåss dom fortfarande..     Tack för mig!

Postat 2024-03-22 19:40 | Läst 214 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Idag var det 'vårdagjämning', men det visste inte vädret om..

***

Idag har jag sett både snöflingor och lite regndroppar och gråa moln.. Igår däremot så var det helt annorlunda! Solen sken och det var svaga vindar och en del nyanlända vårfåglar som visade upp sig fint, och själv tillbringade jag ett par timmar vid Isbladskärret på Djurgården i Stockholm. De nyanlända arterna jämfört med förra veckan när jag var där, blev Starar och de 'här' häckande Vitkindade gässen, och Tofsvipor. Att det sen flög två Havsörnar förbi och även en 'skruvande' Ormvråk gjorde besöket vid kärret inte sämre..

Bilderna här fotade med Z50 + Z 180 - 600 mm. som då blir 270 - 900 mm. med den kameran. Börjar här med de 'vårliga' Stararna, tre till antalet!

 

**

De Vitkindade gässen hade nu kommit, sedan förra veckans besök här..

Kanske dessa anlände just här och nu..

 

**

Tama Kråkan finns ju också här, men egentligen är dom två.. Äter ur handen sägs det!

**

Och så finns ju Hägrarna så klart.. Men höll sig rätt lugna när jag var där!

**

Ett par Storskrake visade sig fint..

**

Annars så var det Sothönorna (hanarna) som bjöd på den här 'dagens show'..

             

             

Vem som vann vet jag inte.. Matchen kanske fortfarande pågår..?

Tack för mig!

Postat 2024-03-20 21:25 | Läst 229 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Så var vi med.. 🇸🇪

***

Har alltid varit 'för' NATO, utom senaste året när det var lätt att förstå varför Turkiet och Ungern hindrat oss i nästan två år, deras ledare är ju 'Putinkramare' och lär väl så förbli.. Hur som helst så hissades Natoflaggan idag utanför Sveriges Riksdag vid en ceremoni av Kungen bl.a.. Och då får vi se vart detta tar oss.. Tror ändå att det är bra, det är bara att titta på en karta var Sverige ligger i förhållande till Ryssland.. Senast Ryssland bombade oss här på Södermalm var i februari 1944, det finns ett kvarter neråt Eriksdal som fortfarande heter 'Ryska Smällen'..

Några bilder här från dagens promenad hem från city efter en fisksoppa till lunch, och sedan promenad förbi den nya hissade flaggan.. Norrström här med fortsatt högt flöde, Riksdagen till höger och flaggorna nära Storkyrkans torn där..

Allt fotat med Iphone 12.     Tack för mig!

Postat 2024-03-18 21:50 | Läst 262 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Att vara 'med' Rådjur..

***

Lite av den känslan fanns när dessa bilder på Rådjuren togs här, för drygt en vecka sedan! Men promenera det behövdes inte, jag stod i stort sett still på exakt denna plats i mitt närområde, som här är bland kolonilotterna i Tantolunden på Södermalm i Stockholm. Mitt i panoramat här fotat med Iphone 12 så går det att se en Råbock och en Råget. Några bilder togs även borta vid 'grindporten' till höger en liten bit bort här, annars så var det zoomen som fick jobba och känslan blev som om jag gick nära snett bakom dom, och som sagts nära..

**

Resten av bilderna här är fotade med Z50 + Z 180 - 600 mm. som då blir 270 - 900 mm. Känslan var att jag gick 'med' dessa fina och orädda Rådjur här, tack vare 'lång - zoomen', jag behövde inte flytta mig och skrämma dom, det gick fint att zooma istället.. Och ibland var dom t.o.m. för nära för 270 mm.. De här Rådjuren vet att innanför staketet så är dom trygga och utanför så håller vi människor till! Känner dom sig otrygga så hoppar dom elegant och lätt över staketet och byter till en annan kolonilott, det har jag också fotat tidigare, i en annan blogg..

             

**

             

**

Tack för mig!

Postat 2024-03-17 22:10 | Läst 202 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 220 Nästa