Att spegla det jag gillar.

Kärret i ''fjollträsk''..

Gjorde ett besök där i helgen, det är några veckor sedan jag var där senast! Och då är det Isbladskärret längst ut på Djurgården i Stockholm, som jag menar.. Isbladskärret är en fin liten (med betoning på liten) fågelsjö och brukar ha en hel del fågelarter att bjuda på! Hägrarna håller på som förut, bygger på sina bon och har troligen börjat lägga sina ägg. Det Sångsvanspar som fanns här senast fanns kvar och beter sig som dom "vill" häcka. Det ska bli intressant att se, mig veterligen har inga Sångsvanar häckat där förut, men detta är jag inte säker på.. Det som saknades var lite ovanligare andarter, och även doppingar, men dom kanske kommer längre fram?

Här är i alla fall en hel del bilder från mitt besök vid Isbladskärret!

Full aktivitet bland Hägrarna..

Även Tofsviporna far runt i sina varv, titt som tätt..

Är man Kråka får man dock passa sig lite..

Och Hägrarna bygger och bygger..

Och Sångsvanarna fanns kvar..

Tack för mig!

Inlagt 2015-03-30 22:14 | Läst 3022 ggr. | Permalink
De är ju väldigt uttrycksfulla hägrarna! jag gillar dem. Fina bilder dessutom...och liksom bilder med ditt signum.
Roligt med svanparet som var precis parallella... :)
Svar från ehrsa 2015-03-31 10:08
Hej! Hägrarna är väldigt trevliga att studera, det känns som det alltid händer något när dom är med, men sen kan dom ju också bara stå still som en staty väldigt länge, men det är svårt att inte gilla dom! Ja, Sångsvanarna rörde sig ibland likadant, vilket antagligen ingår i deras parningsspel. Tack! Lena.
Hälsn!
Härliga bilder! Tycker själv att Isbladskärret är ett svårfotograferat ställe så jag brukar åka till Råstasjön. Men Du har fått många riktigt fina bilder. Kul :-) Mvh Elisabth
Svar från ehrsa 2015-03-31 10:14
Hej! Ja, Råstasjön verkar fint, men jag har inte varit där sen jag skaffade en ordentlig kamera, så jag vet inte riktigt hur det är att fota där? Isbladskärret är lite svår, det kan jag hålla med om! Blir gärna mycket motljusbilder när man fotar vid rastbryggan eller dess närhet, vilket i och för sig kan bli väldigt fint. På andra sidan, vid skogen kan det bli rätt så igenvuxet lite längre fram, när löven börjat slå ut. Men Isbladskärret är fint att gå runt, och även att gå upp i mot Bokskogen, nära Manilla. Det är något speciellt med Bokträd! Tack! Elisabeth.
Hälsn!
Många riktigt fina bilder hade du här som verkligen andas vårkänslor med bobyggande och folk som till och med lättat på vinterjackan vid promenaden.
Sångsvanarna i par var ena höjdare.
Svar från ehrsa 2015-03-31 18:22
Hej! Ja, nu måste väl ändå våren vara här på riktigt. hoppas jag..! Tack! Margareta.
Hälsn!
Full fart i skyn. Hägrar är eleganta tycker jag. Härlig radda med bilder Jan!
Svar från ehrsa 2015-03-31 20:50
Hej! Det är väldigt trevligt att stå och titta vid Hägerkolonin, det händer hela tiden någonting! Vissa flyger iväg och andra kommer tillbaks till boet efter en utflykt, och stora och vackra är dom! Tack! Ingemar.
Hälsn!