Att spegla det jag gillar.

Likformighet, linjer, och andra strukturer..

Arkitektur som sticker ut en del, trots byggåret 1962, där en känd 'landsfader' och statsminister bodde under en lång tid.. Fyrverkarbacken på Kungsholmen, nära Västerbron.

'Dragspelshuset'..

Tack för mig!

Inlagt 2016-02-08 23:01 | Läst 1154 ggr. | Permalink
Riktigt fint, renodlat o fin teknik! Mvh, LO
Svar från ehrsa 2016-02-09 23:36
Hej! Tack så mycket Lars Olov för kommentaren! Den här byggnaden är speciell, med en sanslöst fin utsikt söderut mot Långholmen och vidare långt långt bort..
Hälsn!
Supercoola bilder! :) och den sista gillar jag extra, tror jag. Eller också gillar jag alla extra....
Det huset vill jag titta närmare på...

Må så gott!
Svar från ehrsa 2016-02-09 23:41
Hej! Lena. Gillar också den sista bilden mest, det blev nått fint 'raster' på något sätt med balkongerna! Kan absolut rekommendera ett besök på Kungsholmen där, byggnaden kan nog ge en del spännande vinklar och linjer från andra håll än de jag har tagit. Jag har endast fotat från Västerbrons gångbana, den östra! Tack!
Hälsn!
Det var häftig arkitektur det här gillar jag ..... skrolla fort då blir det som en film ...fantastiskt..
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-02-09 23:53
He he, provade, men jag fick inte fram den där 'filmeffekten'.. Kul i alla fall! Förstår att Tage Erlander ville bo där, utsikten söderut över bl.a. Långholmen är magnifik! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Rätt hemska hus tycker jag men det blev väldigt läckra bilder.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-02-09 23:58
He he, ja sådana här betonghus ser rätt trista ut, men just det här huset har nog den finaste utsikten som finns i Stockholm, så jag förstår att statsminister Tage Erlander valde att bosätta sig där! Jag har själv varit med och släckt en lägenhetsbrand på 6:e våningen där, och jag har ett svagt minne av den fina utsikten, och fastigheten är hela 16 våningar hög.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vackra och rena bilder, väl tillvarataget Jan!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-02-09 23:58
Tack! Björn. Den som bor här har antagligen Stockholms finaste utsikt, eller näst intill i alla fall..
Hälsn!
Bra bilder med snygga linjer och upprepningar, helt i min smak Jan.
Svar från ehrsa 2016-02-10 00:02
Hej! Ingemar. Ja, här finns en del linjer.. jag har endast fotat från gångbanan på Västerbron, jag tror det finns många andra vinklar och linjer om man fotar från andra håll, får kolla det framöver.. Utsikten för de som bor där är i alla fall magnifik! Förstår att Tage Erlander ville bo just där! Tack!
Hälsn!
Alla bilder fångar mitt intresse och speciellt den sista, snyggt fotograferat och intressant! Tage ja, han stod väl med i telefonkatalogen tror jag mig ha hört...tiderna förändras men husen består! // Hälsar Bertil
Svar från ehrsa 2016-02-10 18:33
Hej! Den är rätt spännande den där betongklossen till byggnad, trots allt.. Eftersom den redan står högt upp 'från början' förstår man att utsikten måste vara helt fantastisk! Vet att jag sett en bild någonstans där Västerbron ligger mestadels innesluten i en tät dimma, men dimman ligger endast över själva Mälaren/Riddarfjärden, för övrigt så var terrängen fri från dimman, och solen strålade från en blå himmel! Det var lite som dina fina dimbilder, men här togs bilden från den här fastigheten, högt över dimman där nere, och det blev oerhört fint! Tack! Bertil.
Hälsn!
Har för mig att det huset blev utsett till Stockholms fulaste hus en gång, tror det var på 60-talet.
Bilden med balkongerna var extra kul.
Svar från ehrsa 2016-02-13 21:55
Hej Oj, ja så kan det ju vara, det är ju verkligen en 'reslig' betongkoloss som sticker upp där nära Västerbron.. Den byggdes 1962, och det var säkert många som störde sig över den stora byggnaden då! Idag tror jag inte vi störs så mycket, inte jag i alla fall. Ska nog 'titta' lite närmare på den framöver, kanske med en rejäl vidvinkel.. Idag tror jag det är många som skulle vilja bo där! Ganska så centralt, och en helt fantastisk utsikt, speciellt de som har fönstren i sista bilden, de ser ju hela Riddarfjärden bort mot Slussen.. oj vilka soluppgångar, gissar jag.. Tack! Margareta.
Hälsn!