Att spegla det jag gillar.

Man tar sina promenader..

Är vädret fint så blir det i närområdet jag går när jag har en ledig dag, Tantolunden och vidare utefter Årstaviken här i Stockholm är vad jag brukar hinna med, sen går solen ned.. denna årstid! Eftersom jag inte är en morgonpigg individ när jag är ledig, så är ofta förmiddagen förbi innan jag kommer ut..

En del bilder från närområdet.. En av karaktärsfåglarna här, Nötskrika

Sveriges nationalfågel.. den är fin i medljus, då syns de mörka fjädrarna lite extra!

För att inte tala om de vanliga mesarna.. hur vanliga är inte dom?

Eller Björktrastarna.. man ser dom jämt.. det är kanske bra med mat här..

Fina växter ser man även denna årstid..

Vet inte vad detta 'gräs' heter, men det är väldigt vackert just den här årstiden!

Tack för mig!

Inlagt 2016-12-07 23:32 | Läst 1170 ggr. | Permalink
Du samlar på dig många fina bilder. Gillar ljuset på nötskrikan på den första bilden. Koltrasten med äpplet är riktigt fina också.
Sten
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:29
Hej! Tack! Sten. Ja, det blir en del bilder på hårddiskarna.. Kameran åker nästan alltid med på mina promenader, känns som det alltid dyker upp något intressant! Man vågar knappt gå ut utan att ta med en kamera numera..
Hälsn!
Så fint du dokumenterar den här platsen. Vilken juvel i storstaden Tanotlunden är! Koltrasten är en fågel jag saknar här, ingen fågel jag vet sjunger så vackert.
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:35
Hej! Det har blivit en del bilder här under de år jag nu haft en 'riktig' kamera, vilket också har gjort att jag sett hur mycket fint som faktiskt finns här! I perioder så är det riktigt bra här! Det är så lätt att för mig som bor granne med Tanto att bara gå upp där, så dyker motiven upp.. Ett bra 'återhämtningsställe' för både kropp och själ! Tack! Ernst Göran.
Hälsn!
Kvalitetsbilder, på alla sätt. Nötskrikan är min barndoms fågel, kanske med hussvalan. Bra du tog med lite växter också, finns en del trots allt på vintern.
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:38
Nötskrikan är en fågel som finns i min barndom också, den brukade dyka upp vid fågelbordet vi hade, då och då, och kändes väldigt 'exklusiv' och vacker jämfört med de småfåglar man normalt matade! Tack! Stefan.
Hälsn!
Nötskrikan är mycket vacker när den breder ut vingarna och koltrastarna blir fina I solen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:44
Visst är den fin Nötskrikan, det är det ingen tvekan om! Känns som det är en 'sån där' fågel som det alltid händer något kring.. Lite småbusiga på något sätt! En gång kom det en flygande bakifrån som jag inte såg, där jag fick en svag liten 'touch' från ena vingen mot min hjässa.. det kändes väldigt kul med en sådan liten 'klapp'.. En modig individ med lite extra bus.. Tror dom tillhör fåglarna som är lite extra 'smarta'.. Tack! Lena.
Hälsn!
Många fina bilder på nötskrikan och speciellt när den breder ut vingarna, jag har inte sett så många här i Lindesberg men den finns säkert. Även bildserien på Koltrasten är jättebra bland annat den med äpplet. Det vi har ganska gott om är Kajor och Gräsänder, men på vårvintern hörs och syns Hackspetten.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:49
Nötskrikan är väl en särpräglad skogsfågel egentligen, det är ju där jag normalt brukar se dom, men här i Stockholm så verkar en del fåglar koncentreras till de parker som finns, och i Tantolunden med dess kolonilotter så tycks dom trivas, förmodligen så hittar dom bra med föda här, och dom har också vant sig vid de människor som finns. Jag upplever att dom är mycket mindre skygga här jämfört med de man stöter på ute i skogen! Ett par Större Hackspettar brukar också ses här regelbundet! Dom brukar man också kunna komma nära utan några större problem. Tack! Stig.
Hälsn!
Fina bilder på nötskrikan. Gillar särskilt den andra bilden.
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:53
Hej! Ja, ibland stämmer det både med motivet, och ljuset.. Tur att man har kameran med! Känns som man knappt vågar gå ut utan kamera numera.. det händer alltid någonting.. och roligt är det i alla fall! Tack! Torbjörn.
Hälsn!
Verkligen fina bilder från din promenad! det är ett skönt område du har att gå i det vet jag!
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:57
Hej! Ja, jag känner mig priviligierad här, jämfört med att bo på andra ställen i stan! Jag har det så nära, vilket man är tacksam för denna årstid när dagarna är så korta.. Man hinner så lite! Tack! Dan.
Hälsn!
Ingen vits att stiga upp tidigt = mörkt ...
Den översta bilden = julkort...
- hawk
Svar från ehrsa 2016-12-10 11:58
He he, så är det! Tack! Håkan.
Hälsn!
Nummer 1 er suverænt Jan.
Solsorten (Koltrasten) er den af de dejligste fugle synes jeg og jeg kan godt forså, at den blev valgt som jeres nationalfugl. Knopsvanen er vores - sikkert på grund af H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling, der blev til en smuk svane?
Mv.h. erik.
Svar från ehrsa 2016-12-10 12:03
Hej! Erik. 'Solsorten'.. det var ett fint Danskt namn tycker jag! Den är en riktig tuffing i vår natur, man ser dom överallt och verkar trivas i alla typer av väder dessutom! Och den verkar 'gilla' oss människor också.. så den är lätt att tycka om! Tack!
Hälsn!
Mycket trevligt att titta på från din promenad. Jag röstade på blåmesen när nationalfågeln skulle utses nu senast. En liten blågul kaxig rackare tyckte jag kunde passa vår folksjäl. Därmed inget ont om koltrasten. Den sjunger ju bra och är lite elegantare!
Svar från ehrsa 2016-12-10 12:07
Hej! Blåmesen skulle absolut passa som nationalfågel för Sverige, den har ju färgerna 'för sig', kan man ju säga.. och finns väl i hela Sverige! Tror att Koltrasten förblev vår nationalfågel eftersom den tidigare för några årtionden sedan redan utsetts till det.. Tradition helt enkelt, man behöver väl inte ändra på allt! Tack! Sture.
Hälsn!
Mycket fina bilder, inte minst på nötskrikan. Den både syns och hörs så den känner jag ju väl igen och ser den både hemma i Finspång och här i Korsheden. Tycker också mycket om dina gräsbilder på slutet! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-12-10 12:13
Hej! Björn. Ibland stämmer det både med motiv och ljus.. Man vågar knappt gå ut numera utan kamera, om man tänker sig en promenad upp i 'lunden'.. det händer alltid något som man vill försöka att fota! Det här 'gräset' (?) som är ett odlat gräs är fantastiskt vackert och står sig stabilt hela vintern dessutom, det lyser otroligt fint i både med och motljus! Det pryder verkligen en trädgård den här annars så mörka årstiden! Tack!
Hälsn!
Många fina bilder blev det! Nr 3 och sista blir mina favoriter.
Svar från ehrsa 2016-12-10 12:16
Hej! Ibland har man tur både med väder och motiv, förutsättningarna var fina med andra ord! Gäller bara att lyckas dokumentera det hela också.. vilket är väldigt kul, när det fungerar! Tack! Christer.
Hälsn!
Mycket vackra fågelbilder och jättesnygga bilder på gräset i slutet också. Tyvärr kan jag inte hjälpa till med artbestämningen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2016-12-11 18:42
Hej! Tack! Bjarne. Ibland stämmer det med både ljus och motiv.. Det här gräset är väldigt vackert så här på vintern, det är någon utländsk sort som ändå tycks trivas här!
Hälsn!