Att spegla det jag gillar.

Mänscher..

'De' är alltid trevliga att fota, här på Stockholms gator! Nu märks det också att skolorna har börjat, det är en påtaglig skillnad med mängden 'mänscher' nu i veckan, jämfört med den förra.. Men turister det finns det fortfarande gott om..

En del bilder från min promenad i veckan.. speglingar på väg in mot city..

Här finns mänscher..

Skyltdockor..

Randig match..

Oro..

Munkar på byn..

Fin bild..

Christofer O'Regan, en 'Gamla Stan' kännare av rang.. vid Brända Tomten.

Sen gick jag hem..     Tack för mig!

Inlagt 2016-08-28 22:25 | Läst 2494 ggr. | Permalink
Dina foton är en fröjd för ögat. Mänscher är alltid intressanta tycker jag. Här är ju fotos styrka, det frusna ögonblicket, man har tid att studera individen och uttrycket. Rörliga bilder kommer aldrig dit, nånting annat tar över då, typ "vad kommer att hända...". En sorts riktningsuppmärksamhet. Stillbilden är befriad från det. Stockholm har jag bara varit i några få gånger. I början av 80-talet stod jag högvakt vid lejonbacken, snålblåst, kallt, mörkt en vinter. Vi stod i fyra timmars pass. Maten inne på slottet var av nobelkvalitet, vi åt som hästar minns jag. Enda restaurangbesöket jag minns därifrån var från Brända tomten. Man fick in uppvärmda stenar som ställdes på bordet som sen grytorna placerades på. Inte utan man vill besöka stan igen när man ser din bilder. Bild tre stack ut för mig. /mvh Johan
Svar från ehrsa 2016-08-29 21:32
Hej! Johan. Tack för en fin kommentar! Du beskriver väldigt bra hur även jag känner, när jag fotar människor så här! Ofta ser jag det inte fullt ut förrän jag kommer hem till datorn.. där ser man det 'frusna' ögonblicket, så som jag inte hinner se när bilderna tas! Däremot så väljer jag motiv intuitivt, när jag tycker någon ser intressant ut, och jag överraskas ofta positivt när bilden sedan ses på datorn. Jag gillar bilder på människor som är helt opåverkade av min kamera, dom bilderna blir egentligen bäst! 'Mänscher' är verkligen vackra..
Tack för din story om högvakten! Intressant! Själv 'slapp' jag högvakten, vi hade för mycket annan utbildning under min militärtjänst, så vi hann inte med det.. Men det hade nog varit ett fint minne det också!
Hälsn!
Otroligt fina bilder på alla dessa människor! =) Man tänker, vad tänker dom på, vart är dom på väg? Hur ser deras liv ut? Intressant!
Svar från ehrsa 2016-08-29 21:49
Tack snälla, Heléne! När jag sitter hemma vid datorn och ser bilderna så får jag också dom frågorna i mitt huvud, men när bilderna tas så hinner man inte med det.. Just då är det något intressant som intuitivt får mig att ta bilden just på dom, och det är över på ett ögonblick, ofta medans jag promenerar.. i farten! Och resultatet vet jag inte förrän hemma, men jag blir ofta positivt överraskad.. det blir bättre än jag trott, och kameran har hängt med riktigt bra i fokuseringen! 'Mänscher' är fina!
Hälsn!
Man blir glad av dina färggranna bilder !
Kul att se och fantisera runt lite om dom
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-08-29 22:00
Hej! Jag känner också att jag blir glad av alla människor! 'De' är så fina, frysta i ett snabbt ögonblick! Känner också att jag hittat en 'metod' som gör att bilderna blir som jag vill.. att motiven är opåverkade av mig! Kameran hänger annars väl synlig fram på magen, med ett 20 mm vidvinkel, och sedan grovriktar jag kameran med kroppen mot motivet, och trycker på den trådlösa sändaren (WR-T10) som jag har i handen, och ingen märker att bilden tas.. motiven ska helst vara mellan 1-3 meter ifrån, då blir det bäst.. Tack så mycket! Ing-Marie.
Hälsn!