Att spegla det jag gillar.

Porten..

Söderut från huvudstaden, om man vågar resa via spår..

______________

Infrastrukturer, det är väl inget som kan krångla här..

Tack för mig!

Inlagt 2015-11-26 11:31 | Läst 2929 ggr. | Permalink
Bland det viktigaste ett samhälle behöver är infrastruktur och det har du så bra tydliggjort här. Inte kul för en elektriker när det börjar krångla, jag tänker på den andra bild:) Skall du ut och resa lite Jan?
Svar från ehrsa 2015-11-26 13:55
He he, Ja, första bilden ska jag resa igenom nu 14:49 om allt fungerar.. Där passerar jag ofta flera gånger i veckan! Bild två, Hagalund och Solna centrum där hamnar jag om jag åker till Råstasjön t.ex, men det händer inte så ofta.. I bild två inser man att det finns ju hur mycket som helst som kan krångla, bara där.. Som du säger, sån här 'infrastruktur' är väldigt viktigt att det fungerar, annars blir det ju tågkaos.. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Spårar det ut är det väl inte så roligt, ska man längre söderut är det nog lämpligast att flyga?
2:a bilden är lite intressant ser inte riktigt verklig ut på något sätt, att det fungerar, iofs inte alltid det gör det!
I höjd med Tomteboda på E4:n ser det också krångligt ut.

Kenneth
Svar från ehrsa 2015-11-26 21:56
Hej! Nej, en urspårning är nog inte roligt att hantera gissar jag.. Skulle också hellre flyga om man ska lite längre bort, tågen känns lite chansartade tyvärr.. Slogs själv av vilket gytter av konstruktioner det blir när man fotar med 'teleperspektivet' i bild 2, allt flyter ihop.. Men man inser också att det är mycket som kan fallera här! Tack! Kenneth.
Hälsn!
Bra fångat och jag gillar utsnitten.
Svar från ehrsa 2015-11-26 21:58
Hej! Tack! Stefan. Känns lite som bild 2 beskriver lite av 'tågproblematiken'.. mycket som kan bli fel här..
Hälsn!
När SJ delades upp och Green Cargo blev godsdelen kom många nya regler. Hade man spårat ur med ett hjulpar kunde man om man såg någon trakor i närheten be den lyfta i vagnen. Sedan fortsatte man med växlingen. Nu skulle det börja utredas. Först skulle man ringa Hallsberg trotts att urspårningen skett i Gävle. Dom skulle ringa till spårägaren som kunde vara en firma dit vagnen skulle eller banverket. Vagnägaren skulle kontaktas, ofta Green Cargo. Dessutom någon som lyfter i vagnen. Den som orsakat urspårningen ( oftast två personer ) skulle tas ur tjänst. Fick inte börja jobba innan dom läkarundersökts. Jag skulle jämföra det med att om du fick punktering på bilen så får du inte köra förrän du varit varit till doktorn. Många märkligheter som folk inte känner till, och som kan bidra till förseningar.
Sten
Svar från ehrsa 2015-11-27 10:47
Hej! Sten. Ja, jösses.. man häpnar! Tack för den infon, mycket intressant!
Hälsn!
Första bilden var riktigt läcker och snygg.
Svar från ehrsa 2015-11-27 21:51
Hej! Tyckte själv det såg rätt fint ut med den blänkande rälsen här! Någon tid på året så borde solen gå ner i linje med portarna, rakt bort.. Borde kunna ge ett väldigt vackert solljus rakt in här.. Får kolla upp det framöver.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Mysigt för en tågnörd få se.
Gun-Inger