Att spegla det jag gillar.

Såg just en Bolid..

För fem minuter sedan så kom det in en ljusstark 'Bolid' här i väster, ett synnerligen ljusstarkt stjärnfall skulle man också kunna säga, ett stjärnfall som delade sig i två t.o.m och som slocknade efter ett par sekunder.. Hoppas någon mer observerade detta, och kanske även råkade ha en kamera tillgänglig.. Det hade inte jag..

Bolid:  https://sv.wikipedia.org/wiki/Bolid

Tack för mig!

Inlagt 2015-10-09 22:40 | Läst 1314 ggr. | Permalink
Är du helt säker på att det inte var ryssen som du såg:)
Svar från ehrsa 2015-10-09 23:31
Hej! Ingemar. Ja, man vet aldrig.. :-) Väldigt ljusstarkt var det i alla fall! Har sett såna här ljusstarka stjärnfall som även delar upp sig i två eller fler tidigare, det är mäktigt! Minns en gång på 80-talet när jag och en kamrat övernattade i skärgården, då hade vi en 'bolid' på kvällen som var så ljusstark att den lyste upp hela omgivningen, och den gav också ett muller, med en viss fördröjning! Det här utspelade sig under passage av något gammalt kometspår i rymden. Man hade förutspått att vi skulle ha rejält med stjärnfall under några kvällar, och det stämde rätt bra, men ingen var så mäktig som den 'bolid' vi då fick se.. inte den här 'boliden' ikväll heller!
Hälsn!
Spännande!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-10-10 23:47
Hej! Björn. Ja, det är inte ofta man får se ett sådant här större stjärnfall, där stenen tydligen splittras i två delar och ger två 'stjärnfall' t.o.m.. Synd att man inte har möjligheten att fota sånt här!
Hälsn!