Att spegla det jag gillar.

SMHI säger vår..

och det gäller tydligen hela Östersjökusten dessutom, ända upp i norr.. Men det är ingen tydlig och självklar vår än så länge, tvärtom! Inte så många grader över noll, och just idag lätt regn och synnerligen grått..

Men vårtecknen finns ändå där!

Ingen is kvar utanför Tantobadet!

Och Snödroppar ses ju allmänt nu!

Vintergäck likaså!

Nytt är de här tidiga Krokusarna som verkligen kommit upp nu, på bara några dagar! Men det är nog nån extra tidig sort, som är lite blekare och tanigare än våra "normala" Krokusar..

Även buskar börjar på att knoppas lite..

En regnig dag i Mars..

Det finns hopp! Tack för mig!

Inlagt 2015-03-03 17:07 | Läst 1904 ggr. | Permalink
Ja nu är det på gång. Våren kommer ganska fort i Tanto jämfört med andra sidan årstaviken. :)
-affe
Svar från ehrsa 2015-03-03 20:48
Hej! Alf. Det stämmer, Tanto är ofta väldigt tidig med sina blommor, måste vara södersluttningen och kanske lite värme från Årstaviken som hjälper till med den ofta tidiga blomningen..? Tack!
Hälsn!
Det är tur att man bor norr om "centrum"men här ute börjar det knoppas här och där också!
Men sen har knopp ätarna också dykt upp, så vi får se vad det blir kvar i år:(
Men hopp finns det alltid!

Kenneth
Svar från ehrsa 2015-03-03 20:50
Hej! Ja, knoppätarna är inte så roliga.. dom kan ju sabba en hel säsong! Får skydda knopparna på nått sätt, okänt hur? Tack! Kenneth.
Hälsn!
Fina vårtecken trots det trista vädret. Jag har inte sett några knoppar ännu men till helgen ska jag ut och spana.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-03-03 20:54
Hej! Lena. Ja, man blir lite glad när man ser att det rör på sig i naturen trots den lite tveksamma våren.. Jag har inte gått i lunden på nästan en vecka och jag såg skillnad direkt jämfört med förra gången, det känns bra! Vad gäller vårfåglar så såg jag två Ringduvor igår, de första denna vinter/vår för mig, dessutom "spelflög" en, det var neråt Huddinge. Ser annars ut som helgen kan bjuda på bra väderförhållanden, hoppas att det stämmer! Tack!
Hälsn!
Fina vårtecken också hos dig! Fast jag blir lite besviken. Jag hade nämligen hoppats kunna åka till Stockholm och hade då bl.a.velat besöka Råstasjön och se dess fågelliv. Det var ju till stor del hägrarna på isen, som hägrade men det verkar vara kört. Jag ser inga scillor på dina bilder men däremot krokus i knopp.
Ha det skönt!
Eva
Svar från ehrsa 2015-03-03 19:45
Hej! Eva. Å, vad synd, fast jag är inte säker på att isen försvunnit från Råstasjön. Jag tror att isarna ligger fortfarande på de flesta sjöar i regionen här. Däremot Årstaviken som är en del av stora Mälaren, dessutom med en viss liten båttrafik även denna årstid, så släpper isen extra tidigt. Det ser annars ut som vädret kan bli riktigt fint till helgen, med minusgrader på nätterna och solvarmt på dagarna.. hoppas "dom" har rätt..!

Du har rätt ang. "Scillorna", det är Krokus ser jag nu efter lite mer koll, men det är en väldigt tanig och blek sort, kanske extra tidig också? Det är inte våra vanliga mustiga och fina Krokusar man brukar se lite längre fram! Jag ska redigera i texten!
Hälsn!
Hmm, jag vaknade till ett blaskigt lager snö i morse. Men snart så börjar naturen färgas riktigt ordentligt.
Svar från ehrsa 2015-03-03 20:57
Hej! Burr! Blask är nog det tristaste man kan drabbas av.. Snön höll sig söder om oss den här dagen, här blev det endast ett lätt regn, det är jag tacksam för :-) Fint också att se att det rört lite på sig uppe i lunden, jämfört med senast jag var där uppe. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Vilka fina vårtecken du har fotograferat! =)
Svar från ehrsa 2015-03-03 20:59
Hej! Heléne. Ja, det kändes jättebra att se att växtligheten har börjat röra på sig redan nu, det ger nått slags hopp trots att vädret var väldigt trist just idag, fast vi slapp i alla fall snön denna dag.. Tack!
Hälsn!
Härligt med vår-dokumentation...och någon som säger att det finns hopp... :) Tack för det! Behövs idag hos oss i Norrköping i af...
Svar från ehrsa 2015-03-03 22:04
Hej! Ja, man får vara glad för det lilla även om det regnar lite och är grått, men jämfört med Norrköping så var det lite skönt med regn än snö.. Tack! Lena.
Hälsn!
Det kan jag bli avundsjuk på, vi hade 1 dm nysnö i morse, och även om det varit flera plusgrader under dagen är det nu ett par grader kallt ikväll! Oj, vad tråkig jag är, du får en väderleksrapport istället för bildkritik. Första och sista bilderna är suveräna och dom däremellan fina också!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-03-03 22:06
Hej! Björn. ja, då föredrar jag lätt regn istället för snö.. helt klart! Känner mig färdig med vinter nu! Tack så mycket!
Hälsn!
Tydliga vårtecken, fint! Mvh, LO
Svar från ehrsa 2015-03-04 03:52
Hej! Ja, nu börjar det hända grejer på vårfronten! Det känns bra! Tack Lars Olov.
Hälsn!